Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4. -6

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4. -6"— Esityksen transkriptio:

1 Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4. -6
Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4.-6.luokille lukuvuonna Haarajoen koulu

2 Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4.-6.luokkien oppilaille
Uusi opetussuunnitelma korostaa oppilaan valinnaisuutta Tämän vuoksi osa taito- ja taideaineiden tunneista tulee valinnaisiksi eli oppilas saa itse valita opiskeltavan aineen Muutos koskee 4.-6.luokkalaisia oppilaita Valinta on pakollinen Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta

3 OPS 2016

4 Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4.-6.luokkien oppilaille - jatkuu
Haarajoen koulussa tarjotaan seuraavia taito- ja taideaineiden oppiaineita: kuvataide käsityö liikunta musiikki Taito- ja taideaineiden valinnaisuutta on 1vvh Valinta tehdään yhdeksi vuodeksi kerrallaan Tulevat ryhmät voivat olla sekaryhmiä, jotka muodostuvat 4.-6.luokkalaisista Muista kertoa alustavasta kyselystä oppilaille!

5 Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4.-6.luokkien oppilaille - jatkuu
Huoltajille lähetetään helmen kautta kyselylomake, jota käytetään valinnassa Oppilas valitsee järjestyksessä kolme mieluisinta oppiainetta Oppilas ei voi valita samaa valinnaisainetta kuin viime lukuvuonna (esim. jos oppilaalla on lukuvuonna valinnaisaineena TT-liikunta, sitä ei voi valita lukuvuodelle ). Lukuvuoden taito- ja taideaineiden valinnaisryhmät voit käydä tarkistamassa koulun kotisivuilta - Ajankohtaista (vasen reuna).

6 Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4.-6.luokkien oppilaille - jatkuu
Joka kohtaan tulee valita eri oppiaine Yksi valituista oppiaineista toteutuu Viimeinen vastauspäivä on ti klo mennessä Valinta on sitova Jos oppilas ei tee valintaa, hänet sijoitetaan johonkin ryhmään Ongelmatapauksissa ota yhteyttä rehtoriin, joko helmen tai sähköpostin kautta

7 Valinnaisaineet 3.-6.luokille lukuvuonna 2017-2018
Haarajoen koulu

8 Valinnaisaineet 3.-6.luokkien oppilaille
Uusi opetussuunnitelma korostaa oppilaan valinnaisuutta eri oppiaineissa Tämä vuoksi 3.-6.luokkien oppilaat saavat valita yhden valinnaisaineen lukuvuosittain Valinnaisainetta on 1vvh Valinta on pakollinen Valinnaisaineet arvioidaan sanallisesti. Mikäli sanallisesti arvioitu valinnainen aine katsotaan jonkin yhteisen aineen syventäviksi opinnoiksi, sen suoritus voi korottaa kyseisen oppiaineen arvosanaa. Muista sanoa, että eniten ääniä saaneet valinnaisaineet toteutuvat!

9 OPS 2016

10 Valinnaisaineet 3.-6.luokkien oppilaille - jatkuu
Haarajoen koulussa tarjotaan valinnaisaineita 3.-4.luokille ja 5.-6.luokille seuraavasti: 3.-4. –luokkien valinnaiset 5.-6. –luokkien valinnaiset Italian alkeet Liikunta Erätaidot Ilmaisu ja luovuus Mediataidot Koodaus Käsityö – kierrätys ja tuunaus Kymmensormijärjestelmä ja tekstinkäsittely Tiedettä kokeillen Englanti Palloilua Käsityö - keppihepat

11 Valinnaisainetarjotin 3.-4.luokille
Italian alkeet Tutustutaan kielen ääntämykseen ja kirjoitukseen, opiskellaan kieliopin alkeita ja harjoitellaan kielenkäyttöä suullisesti ja kirjallisesti erilaisissa käytännön tilanteissa. Liikunta Tunneilla harjoitellaan eri liikuntalajeja pidempään ja perusteellisemmin kuin normaaleilla liikuntatunneilla. Kokeillaan mahdollisuuksien mukaan myös uusia ja vähän erikoisempia lajeja, kuten salamapallo, käsipallo, Ultimate, Kin- ball. Kurssilla myös leikitään ja pelataan.

12 Valinnaisainetarjotin 3.-4.luokille
Erätaidot Tavoitteena on tarjota luonto-ja eräasioista kiinnostuneille lapsille mahdollisuus tutustua käytännössä mahdollisimman laajasti eräkulttuuriin, luontoon, jokamiehenoikeuksiin, kalastukseen, metsästykseen ja muihin eräharrastuksiin. Ohjaus kiinnostuksen mukaan harrastuksen pariin lähialueella.   Ilmaisu ja luovuus Ideoi, luo, toteuta tai esiinny. Käsikirjoita, näytteletai kuvaa. Kaikkea tätä sisältää ”Ilmaisu ja luovuus” – valinnainen oppiaine. Oppiaineen pääpaino on ilmaisun ja luovuuden harjoituksissa draaman ja mediaesitysten keinoin. Jaksot huipentuvat esiintymisiin niin koulun näyttämöllä kuin pienimuotoisemmin ryhmäläisten kesken.

13 Valinnaisainetarjotin 3.-4.luokille
Mediataidot Mediakasvatuksen tavoitteena on tutustua eri medioihin, kehittää medialukutaitoja sekä median tuottaminen oppilaan ikätaso huomioiden. Tunneilla harjoitellaan esim. radio-ohjelman, elokuvan, sanomalehden valmistamista ja tutustutaan sosiaalisiin medioihin. Tavoitteena on kehittää oppilaan kykyä ymmärtää erilaisia mediasisältöjä ja mediakriittisyyden harjoittelu.   Koodaus Harjoitellaan ohjelmoinnillista ajattelua erilaisin leikein, pelein ja harjoituksin. Tutustutaan graafisiin ohjelmointiympäristöihin (esim. ScratchJr). Suunnitellaan ja toteutetaan niillä erilaisia tarinoita, tehtäviä ja pelejä.  

14 Valinnaisainetarjotin 3.-4.luokille
Käsityö – Kierrätys ja tuunaus Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan pienimuotoisia kierrätysmateriaaleista tehtäviä käsitöitä. Keskeisenä ajatuksena oppilaan oma luovuus, oivaltaminen ja kokeileminen. Materiaaleina käytetään mm. soodataikinaa, vanhoja farkkuja ja kangastilkkuja. Kurssilla karttuvat sorminäppäryys ja ompelutaidot.  Kymmensormijärjestelmä ja tekstinkäsittely Tavoitteena opetella käyttämään kymmensormijärjestelmää. Opetellaan käyttämään tietokoneen näppäimistöä siten, että kirjoittaessa ei tarvitse katsoa sormiin vaan kirjoitettavaan tekstiin.  Edetään yksinkertaisista harjoituksista kohti sanoja ja lauseita. Opetellaan lisäksi Word-asiakirjojen tekemisen alkeet. Asiakirjat tehdään suoraan jokaisen oppilaan omaan OneDriveen.

15 Valinnaisainetarjotin 3.-4.luokille
Tiedettä kokeillen Tutustutaan eri tieteenaloihin tutkien ja omakohtaisesti erilaisia kokeellisia tehtäviä tehden. Mukana on aiheita niin fysiikasta, kemiasta, biologiasta kuin maantiedostakin. Fysiikan kurssilla tutustutaan esimerkiksi lämmön siirtymiseen ja lämpölaajenemiseen ja rakennetaan lämpömittari. Kemian kurssilla tutkitaan aineiden ominaisuuksia ja sekoittumista ja valmistetaan mm. sokerisateenkaari. Biologian aiheessa mm. istutetaan herne siemenestä ja tutkitaan sen kasvuun vaikuttavia tekijöitä. Luvassa on myös metsäretki, jossa tutkitaan eläin- ja kasvilajeja sekä kootaan materiaalia tuleville tunneille. 

16 Valinnaisaineet 3.-4.luokkien oppilaille
Huoltajille lähetetään helmen kautta kyselylomake, jota käytetään valinnassa 3.-4.luokkien huoltajille: ​Oppilas valitsee järjestyksessä neljä mieluisinta valinnaisainetta Oppilas ei voi valita samaa valinnaisainetta kuin viime lukuvuonna (esim. jos oppilaalla on lukuvuonna valinnaisaineena VA-Ilmaisu ja luovuus, sitä ei voi valita lukuvuodelle ). Lukuvuoden valinnaisryhmät voit käydä tarkistamassa koulun kotisivuilta - Ajankohtaista (vasen reuna). Valinnaisainetta on yksi vuosiviikkotunti, joka järjestetään kaksoistuntina parillisina viikkoina (poikkeuksena erätaidot).

17 Valinnaisaineet 3.-4.luokkien oppilaille
Joka kohtaan tulee valita eri valinnaisaine Yksi valituista aineista toteutuu Viimeinen vastauspäivä on ti klo mennessä Valinta on sitova Jos oppilas ei tee valintaa, hänet sijoitetaan johonkin valinnaisaineryhmään Ongelmatapauksissa ota yhteyttä rehtoriin, joko helmen tai sähköpostin kautta

18 Valinnaisainetarjotin 5.-6.luokille
Englanti Tutustutaan erilaisiin aiheisiin oppilaiden mielenkiinnon mukaisesti, käyttäen erilaisia työskentelytapoja. Tavoitteena on syventää kielitaitoa ja vahvistaa suullista osaamista. Palloilua Istumisen vastapainoksi lisää liikuntaa koulupäivään palloilun muodossa. Pelataan erilaisia pallopelejä sisällä ja ulkona vuodenaikojen mukaan. Keskitytään enemmän peli-iloon kuin tekniikoiden harjoitteluun. Palloilulajeista mukana ainakin pesäpallo, jalkapallo, salamapallo, jääpallo, koripallo, lentopallo, käsipallo, futsal, salibändy ja sulkapallo. Mahdollisuuksien mukaan tutustutaan myös harvinaisempiin palloilulajeihin, kuten haavipalloon ja Kin-balliin. 

19 Valinnaisainetarjotin 5.-6.luokille
Erätaidot Tavoitteena on tarjota luonto-ja eräasioista kiinnostuneille lapsille mahdollisuus tutustua käytännössä mahdollisimman laajasti eräkulttuuriin, luontoon, jokamiehenoikeuksiin, kalastukseen, metsästykseen ja muihin eräharrastuksiin. Ohjaus kiinnostuksen mukaan harrastuksen pariin lähialueella.   Ilmaisu ja luovuus Ideoi, luo, toteuta tai esiinny. Käsikirjoita, näytteletai kuvaa. Kaikkea tätä sisältää ”Ilmaisu ja luovuus” – valinnainen oppiaine. Oppiaineen pääpaino on ilmaisun ja luovuuden harjoituksissa draaman ja mediaesitysten keinoin. Jaksot huipentuvat esiintymisiin niin koulun näyttämöllä kuin pienimuotoisemmin ryhmäläisten kesken.

20 Valinnaisainetarjotin 5.-6.luokille
Mediataidot Mediakasvatuksen tavoitteena on tutustua eri medioihin, kehittää medialukutaitoja sekä median tuottaminen oppilaan ikätaso huomioiden. Tunneilla harjoitellaan esim. radio-ohjelman, elokuvan, sanomalehden valmistamista ja tutustutaan sosiaalisiin medioihin. Tavoitteena on kehittää oppilaan kykyä ymmärtää erilaisia mediasisältöjä ja mediakriittisyyden harjoittelu. Koodaus Syvennetään ohjelmoinnillista ajattelua erilaisin leikein ja harjoituksin. Tutustutaan graafisiin ohjelmointiympäristöihin (esim. Scratch) ja miniohjelmointikieliin (esim. Turtle Roy). Suunnitellaan ja toteutetaan niillä erilaisia tehtäviä ja pelejä. 

21 Valinnaisainetarjotin 5.-6.luokille
Käsityö – Keppihepat Kurssilla jokainen kaavoittaa, leikkaa ja ompelee oman keppihevosen. Omien suunnitelmien mukaan harja villalangasta ja mahdolliset suitset nahkasta. Kurssilla tehdään sähköisesti käsityöprosessikuvaus.  Kurssin loputtua voidaan järjestää keppihevosnäyttely, jossa oppilaat esittelevät omat hevosensa.

22 Valinnaisaineet 5.-6.luokkien oppilaille
Huoltajille lähetetään helmen kautta kyselylomake, jota käytetään valinnassa ​5.-6.luokkien huoltajille: Oppilas valitsee järjestyksessä neljä mieluisinta valinnaisainetta Nykyinen 5. luokkalainen ei voi valita samaa valinnaisainetta kuin viime lukuvuonna (esim. jos oppilaalla on lukuvuonna valinnaisaineena VA-Ilmaisu ja luovuus, sitä ei voi valita lukuvuodelle ). Lukuvuoden valinnaisryhmät voit käydä tarkistamassa koulun kotisivuilta - Ajankohtaista (vasen reuna). Poikkeuksena erätaidot, jonka voi valita tulevalle lukuvuodelle, vaikka sitä olisi opiskellut jo lukuvuonna Huom! Nykyinen 4. luokkalainen voi valita minkä tahansa valinnaisaineen 5. luokalle. Esimerkiksi jos olet opiskellut koodausta tänä lukuvuonna 4. luokalla, voit valita sen myös 5. luokalle.

23 Valinnaisaineet 5.-6.luokkien oppilaille
Valinnaisainetta on yksi vuosiviikkotunti, joka järjestetään kaksoistuntina parillisina viikkoina (poikkeuksena erätaidot). Joka kohtaan tulee valita eri valinnaisaine Yksi valituista aineista toteutuu Viimeinen vastauspäivä on ti klo mennessä Valinta on sitova Jos oppilas ei tee valintaa, hänet sijoitetaan johonkin valinnaisaineryhmään Ongelmatapauksissa ota yhteyttä rehtoriin, joko helmen tai sähköpostin kautta

24 Valinnaisaineet 3.-6.luokkien oppilaille
Valinnaisainelomakkeet lähetetään Helmi-viestinä klo


Lataa ppt "Taito- ja taideaineiden valinnaisuus 4. -6"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google