Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sunnuntaina 25.10.2015, uskonpuhdistuksen muistopäivänä, virallinen kirkkokolehti maamme kirkoissa kerätään koulutus- ja diakoniatyöhön juutalaisten parissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sunnuntaina 25.10.2015, uskonpuhdistuksen muistopäivänä, virallinen kirkkokolehti maamme kirkoissa kerätään koulutus- ja diakoniatyöhön juutalaisten parissa."— Esityksen transkriptio:

1

2 Sunnuntaina 25.10.2015, uskonpuhdistuksen muistopäivänä, virallinen kirkkokolehti maamme kirkoissa kerätään koulutus- ja diakoniatyöhön juutalaisten parissa Israelissa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. Kolehdilla tuetaan Ebenezer-vanhainkodissa Haifassa tehtävää diakoniatyötä Immanuel-kirkon tavoittavaa diakonia- ja seurakuntatyötä Tel Aviv-Jaffan suurkaupunkialueella Jerusalemissa toimivan Caspari-keskuksen tutkimus- ja koulutustyötä Iloitsemme mahdollisuudesta tehdä yhteistä työtä! Lähetysyhdistys Kylväjä ry, PL 188, 01301 Vantaa FI57 4405 0010 0212 96

3 Caspari-keskus kokoaa messiaanisia eli Jeesukseen uskovia juutalaisia ja kristittyjä toimimaan yhdessä messiaanisen liikkeen tukemiseksi ja kouluttamiseksi osana maailmanlaajaa kirkkoa. Keskus on vuodesta 1982 tarjonnut koulutusta, opintokokonaisuuksia ja materiaalia Israelissa paikallisten seurakuntien vastuunkantajille sekä opettanut kristityille kristinuskon juutalaisia juuria ja muistuttanut juutalaislähetyksen tärkeydestä. ”…varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen…” Ef. 4:12

4 Esimerkkinä vuosittain sapatti- eli pyhäkoulunopettajien neljä koulutuspäivää kokoavat 250 osallistujaa. Seminaareja on järjestetty vuodesta 1997 alkaen. Kylväjän työntekijä Sanna Erelä toimii Casparissa projektikoordinaattorina.

5 Caspari-keskus tarjoaa teologista koulutusta, rakentaa rauhaa ruohonjuuritasolla ja tuottaa käytännöllistä opintomateriaalia.

6 Immanuel-kirkkoon kokoontuu seurakunta, jossa juutalaiset ja ei- juutalaiset yhdessä tunnustavat Jeesuksen olevan ainoa pelastaja riippumatta ihmisten kansallisuudesta tai yhteiskuntaluokasta. Sapatti- ja sunnuntaijumalanpalvelukset sekä viikkotoiminta kokoavat paikallisia Jeesuksen seuraajia ja kansainvälisiä kristittyjä. Tel Aviv-Jaffan suurkaupunkialueella toimiva seurakunta kohtaa niin uskonnollisia etsijöitä kuin aineellisen ja henkisen avun tarpeessa olevia.

7 Vuosittain n. 6000 israelilaista vierailee konserteissa ja tulee tutustumaan vuonna 1904 rakennettuun kirkkorakennukseen. Kylväjän työntekijät diakonissa Leena ja pastori Jari Honkakari palvelevat Immanuel- seurakunnassa.

8 Kirkon lasi-ikkunat kertovat Jumalan pelastussuunnitelman. Jumalan käsi ojentautuu taivaasta kohti ihmiskuntaa. Rakkauden symbolista, sydämestä, lähtee veripisara, jonka sisällä on orjantappurainen juutalaisuuden symboli, Daavidin tähti. Hän, jonka päähän orjantappurakruunu painettiin kaikkien ihmisten tähden, syntyi valitun kansan jäseneksi. Israelin kansan kautta Jumala on päättänyt siunata kaikkia maailman kansoja. Lasi-ikkunat on tehnyt vuonna 1977 norjalainen taiteilija Victor Sparre.

9 Eben-Eser, Avunkivi. ”Tähän asti Herra on auttanut meitä.” 1.Sam. 7:12 Haifassa toimiva Ebenezer –vanhainkoti on rakennettu vuonna 1976. Alussa sen asukkaat olivat pääasiassa Itä-Euroopasta tulleita ja holokaustista selvinneitä Jeesukseen uskovia juutalaisvanhuksia, mutta sittemmin kotiin on muuttanut myös arabikristittyjä ja muita ei-juutalaisia ikäihmisiä. Tällä hetkellä kodissa asuu kolmisenkymmentä eri taustoista tulevaa vanhusta.

10 Ebenezer-kodin asukkaat puhuvat äidinkielenään mm. hepreaa, arabiaa, englantia, saksaa, unkaria, romaniaa ja suomea. Kylväjän työntekijä Pirkko Said toimii Ebenezer- yhdyshenkilönä.

11 Kodinomaisen elämisen ja virkistystoiminnan lisäksi asukkaille järjestetään hartauksia ja muuta heidän kristillistä uskoaan tukevaa toimintaa. Usko Jeesukseen yhdistää ja ylittää kansallisuus- ja kielirajat. Asukkaiden vanhetessa on noussut tarve rakentaa kodin yhteyteen hoito-osasto, jossa vanhuksille voitaisiin tarjota sairaanhoitoa ja he saisivat asua kotonaan loppuun asti. Tämä vaatii varoja.

12


Lataa ppt "Sunnuntaina 25.10.2015, uskonpuhdistuksen muistopäivänä, virallinen kirkkokolehti maamme kirkoissa kerätään koulutus- ja diakoniatyöhön juutalaisten parissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google