Hyvän ja huonon esityksen piirteitä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Kekke Hyvämäki - Virtuaaliyliopistohanke 2004
Toimiva PowerPoint-esitys
PowerPoint MS Office 2013 Diaesityksen luominen
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
14 websuunnitteluvinkkiä!
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
(Kirjoita tähän tehtävän otsikko esim. Ti-te-tehtävä 2. PP:n kotitehtävä) (Kirjoita tähän oma nimesi ja päivämäärä)
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Hyvä PowerPoint-esitys
Ekalohko tehdään fontilla Tahoma, 16pt. Tässä on ekalohkon tekstiä ja tekstiä ja tekstiä Neljäslohko tehdään fontilla Times New Roman, 24pt ja sen luettelo.
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
PowerPoint-esitys OHJE.
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
Esityksen havainnollistaminen Eeva-Leena Aittoniemi
Toimiva PowerPoint-esitys
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Elävöitä esitystäsi kampuskuvilla Valikoima sisältää valokuvia kampuksilta eri vuodenaikoina. Suositus on käyttää muutama kuva/esitys. Suurempi kuvamäärä.
Toimiva PowerPoint-esitys
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
PowerPoint 2002 esitysgrafiikka
Esitysgrafiikkaesityksen tekeminen
TN Esityksen havainnollistaminen ”If you can’t use your head, use overhead.” ”If you can’t use your head, use overhead.” Vauhdikkaat multimediashow’t.
Pääotsikko Arial Bold 32 pistettä Alaotsikko Arial 18 pistettä pp.kk.2015.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Otsikko Alaotsikko.
Luokan nimi, numero Opettaja Ryhmän jäsenten nimet
Kulje esityksessä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä
PowerPoint MS Office 2010/13/16
Diaesitys ja hyvä esitystapa
Esityksen otsikko Arial 22pt
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
”Either you lose Power or you lose the Point”
Selkokieli sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpommin luettavaa ja ymmärrettävää kieltä henkilöille, joilla on vaikeuksia lukemisessa tai.
Luokan nimi, numero Opettaja Ryhmän jäsenten nimet
Tehtävä 9.3: SmartArt-kaavion luominen tekstistä
Ohje on seuraavassa diassa
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
PowerPointin tekeminen
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Miten pidän hyvän esitelmän
Liittokokous Förbundsmötet xx.xx.2014
Power Point 2007 ohje.
Tämän dian lisääminen esitykseen
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
Esitysgrafiikkaesityksen tekeminen
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
Powerpoint-esitelmä Valitse omaan alaasi liittyvä aihe ja valmistele esitelmä Powerpointilla.
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
Esityksen transkriptio:

Hyvän ja huonon esityksen piirteitä Tietokone ja tietoverkot työvälineenä © Petri Heinonen (muokannut Jukka Mäntylä)

Kirjasimen koko riittävän iso (44 pt) Kirjasimen koko riittävä (44 pt) Kirjasimen koko riittävä (36 pt) Kirjasimen koko riittävä, mutta voi olla ongelmia (20 pt) Kirjasimen koko ei enää riittävä (16 pt) Kirjasimen koko ei enää riittävä, koska tätä tuskin näkee kukaan (12 pt) Kirjasimen koko tai tyyppi ei tosiaankaan ole hyvä tai ehkä suurennuslasia varten  (9 pt)

Kirjasimen valinta Korkeintaan kolmea eri tyyppiä Käytä päätteetöntä kirjasinta teksteissä Päätteetön kirjasin (sans-serif) (H) Esim. Arial, Verdana Päätteellinen kirjasin (serif) (H) Esim. Times New Roman, Bookman Old Style

Sopivasti asiaa (1/3) Jaa asia useammalle dialle Dialle ainoastaan avainsanoja Ei kokonaisia lauseita Kokonaiset lauseet ovat usein hankalia lukea

Sopivasti asiaa (2/3) Käytännössä maksimit ovat 10 riviä diaa kohti Ei kahta riviä pidempiä kohtia

Sopivasti asiaa (3/3) Useammalle dialle jaettaessa jokaiseen diaan sama otsikko Numerointi selventää asiaa Listojen tasojen avulla voidaan helpottaa lukemista Esimerkki epäonnistuneesta diasta:

Monessa suhteessa liian täynnä asiaa? Tämä dia on joka suhteessa aivan liian täynnä asiaa, joten sen lukeminen ja ymmärtäminen voi olla hankalaa. Diojen asia kannattaa jakaa avainsanalistaksi, jota esittäjä havainnollistaa. Ei siis kokonaisia lauseita, kuten tässä, vaan avainsanoja ja niitäkin rajatusti tai jaetaan asiaan useammalle dialle, koska näiden tekeminen on kohtuullisen vaivatonta. Tämä dia ei siis ole helppo lukea.

Ongelmia värien valinnassa Taustaväri on lähellä tekstin väriä Taustavärinä on monivärinen kuva Seuraavassa muutama esimerkki ongelmatilanteista:

Taustaväri on lähellä tekstin väriä Valitse väriksi riittävästi taustasta eroava väri Värien eron pitää olla riittävä Varo värisokeusyhdistelmiä!

Taustaväri on liu’utettu Tässä värivaihtelut ovat liian suuria (sinisestä valkoiseen)

Taustana on monivärinen kuva Taustakuvat ovat piristäviä, mutta Moniväriseen taustakuvaan on vaikea löytää tekstin väriä Kuvia ei yleensä kannata käyttää sellaisenaan taustana Esimerkiksi kuvan himmentäminen voi auttaa asiaa

Dian värimääritykset Riippuvat tilan valoisuudesta Himmeä valaistus Tumma tausta ja kirkas kirjasin Kirjasinta vahvennettava Valoisa huone Kirkas tausta ja tumma kirjasin Piirtoheitinkalvot myös näin

Asia ei saa hukkua esitykseen Tehosteita asian korostamiseen Kuvien oltava asiaan liittyviä Esitys tehtävä yhtenäisen näköiseksi Tehosteet ja kuvat eivät saa Hukuttaa esitystä alleen Häiritä kuulijoita Tekniikka on esityksessä välineenä! Esimerkki tehosteiden liikakäytöstä:

Ei liikaa tehosteita diaan Kannattaa valita yhtenäinen tehoste Tässä diassa on paljon erilaisia tehosteita Liiallisesta käytöstä aiheutuu: Asian hämärtyminen Sekavuus Päänsärky

Tehosteiden lisääminen Kertaus Luontitavan valinta Materiaalin tuonti Esityksen rakenne Dian rakenne Dian ulkoasu Tehosteiden lisääminen Havainnollistukset Ulkoasun loppuhionta