Australialainen kulttuuripiiri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Sri Lanka.
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
LIETTUA LIETUVA.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
Italia.
ANGLO-AMERIKKA.
Intialainen kulttuuripiiri
Hansaliitto.
Kaakkois-Aasialainen
Imperialismi Afrikassa
Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Vuorovesi.
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
ATEENA.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Sydney Tekijät Arttu & Jaakko. Sydney Sydneyn nähtävyydet Sydney tunnetaan sen kymmenistä rannoista(yli 70) ja niistä tunnetuin on Bondi Beach Sydney.
Globaali monimuotoisuuskeskus
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Dubai.
Tokio.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
KULTTUURIEN KOHTAAMISIA AFRIKASSA. Afrikan valtakunnat Afrikan valtakunnat.
SUOMI ON MONIKULTTUURINEN MAA!
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Tietoa Englanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja se sijaitsee pääasiassa Ison-Britannian saarella. Englanti on Yhdistyneen kuningaskunnan osista suurin.
Afrikkalainen kulttuuri
Puola.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Iso-Britannia.
Kiina kohtaa länsimaat
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
My Home . By:Ines.N.
IMPERIALISMIN VAIKUTUKSIA – Esimerkkinä Afrikka
ANGLIKAANINEN KIRKKO - Syntyaika ja –paikka: 1500-luvulla Englannissa reformation seurauksena - Kannattajamäärä: n. 80 miljoonaa; Suomessa n Levinneisyys:
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Saaristo Suomi.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
JAPANI MAANTIETEELLISENÄ ALUEENA
Indonesia.
Yleistietoa Japanista 1
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
ISLAMIN JA LÄNNEN KOHTAAMINEN
AFRIKKA s
Esityksen transkriptio:

Australialainen kulttuuripiiri Jenni Mettälä & Roosa vanhanen 2a

Yleistä Virallinen kieli on englanti Valtiomuotona toimii parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia Pääkaupunki: Canberra Pääuskonto: kristinusko (katolisuus kaikista suurin) Väkiluku (2013): 22 262 501

Canberra

Kulttuuri Australialainen kulttuuri on mukautunut brittiläisestä kulttuurista, sillä Australia oli Ison-Britannian alainen vuoteen 1986 Vaikutteita tullut myös aasialaisten sekä keski-eurooppalaisten maahanmuuttajien kulttuureista

Ruokakulttuuri Monipuolista ja monikulttuurista, koska vaikutteita englantilaisten siirtomaaisäntien ruokaperinteestä ja muiden maahanmuuttajien ruokakulttuureista Paljon mereneläviä ja ilmaston vuoksi hedelmiä ja vihanneksia

Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin saaret ovat suurelta osin tuliperäisiä Britannian siirtomaa vuoteen 1931 asti Saarivaltio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta: Etelä- ja Pohjoissaaresta, sekä lukuisista pienemmistä saarista Uuden-Seelannin saaret ovat suurelta osin tuliperäisiä Polynesialaisten maoreiden kulttuuriperinteitä on onnistuttu säilyttämään nykypäivään asti vielä eurooppalaisten saapumisen jälkeen Maoreiden kulttuuriperinteet näkyvät kokoontumistalojensa rakenteissa ja tatuoinneissa

Champagne Pool, Waiotapu

Sydney Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupunki Sijaitsee Australian kaakkoisrannikolla, Tasmaninmeren rannikolla Australian suurin taloudellinen keskus ja merkittävä turistikohde Monikulttuurinen kaupunki, koska on ollut Englannin siirtomaa ja kaupunkiin on muuttanut paljon maahanmuuttajia

Harbour Bridge Sydneyn oopperatalo

Lähteet http://www.australiamatkat.fi/ http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/oseania/uusi-seelanti/kartta http://www.rantapallo.fi/sirpale/2011/12/16/matka-maailman-ympari-3-kuukaudessa/7-2/ http://de.wikipedia.org/wiki/Sydney_Harbour_Bridge http://www.worldtoptop.com/rotorua-top-places-new-zealand/ http://ellit.fi/matkailu/oseania/sydney-tyylikas-satamakaupunki-ja-rento-rantaparatiisi http://fi.wikipedia.org/wiki/Sydney http://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi-Seelanti http://fi.wikipedia.org/wiki/Australia http://adios.fi/australia/