Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista koetta valitaan seuraavista: toinen kotimainen kieli toinen kotimainen kieli vieras kieli vieras kieli matematiikka matematiikka reaaliaine reaaliaine  Näistä yhden on oltava vaativamman tasoinen koe (A-kieli tai pitkä matematiikka).

Ilmoittautuminen  Sitova ilmoittautuminen koulun ilmoittautumislomakkeella.  Ilmoittautumislomake palautetaan henkilökohtaisesti opinto-ohjaajalle.  Ilmoittautuessa tulee jättää rehtorille anomukset erityisjärjestelyistä (LUKI, sairaus, vamma - YTL:n lomake). anomukset erityisjärjestelyistä (LUKI, sairaus, vamma - YTL:n lomake). ilmoitus vieraskielisyydestä (YTL:n lomake). ilmoitus vieraskielisyydestä (YTL:n lomake).

Osallistumisen edellytykset  Ilmoittautuminen määräaikaan mennessä.  Ilmoittautumismaksut perusmaksu 14 € perusmaksu 14 € koekohtainen maksu 28 € koekohtainen maksu 28 € tulee suorittaa määräpäivään mennessä, sillä maksu on ulosottokelpoinen.

Osallistumisen edellytykset: lukion opiskelija  Kirjoitettavan aineen pakolliset kurssit on oltava opiskeltu ennen kokeiden alkua.  Ruotsin kielessä ja vieraissa kielissä kokelaan tulee saavuttaa osallistumis- oikeus ennen osallistumista kirjalliseen kokeeseen.  Lyhyissä kielissä tulee olla vähintään kolme kurssia suoritettu.

Osallistumisen edellytykset: ammatillisen tutkinnon suorittanut  Jos ammattitutkinto on edellyttänyt vähintään 2,5 vuoden opintoja = oikeus osallistua.  Jos ammattitutkinto on edellyttänyt 2 vuoden opintoja, kokelaalta vaaditaan, että hän on opiskellut vähintään kaksi lukiokurssia niissä aineissa, jotka hän kirjoittaa.

Jos osallistumisehdot eivät täyty  Jos kokelas ei täytä osallistumisehtoja, antaa rehtori osallistumisoikeuden epäämisestä kirjallisen päätöksen.  Jos osallistumisoikeutta ei ole, koe poistetaan kokelaan aineyhdistelmästä. (Ei kokeen yrityskerta, maksua voi yrittää anoa takaisin YTL:stä).

Ylioppilastutkinnon suorittaminen  Tutkinto on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana.  Ylioppilastodistuksen saaminen edellyttää, että kokelas on suorittanut lukion päättötodistuksen.

Kokeen uusiminen  Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa tätä tutkintokertaa välittömästi seuraavien kolmen tutkintokerran aikana.  Vaativamman tasoisen kokeen saa uusittaessa vaihtaa, mikäli pakollisiin kokeisiin sisältyy yksi vaativamman tason koe.  Hyväksytyn kokeen saa uusia kokeen yhden kerran. Hyväksytyn kokeen uusimisella ei ole aikarajaa.

Ennen kirjoituksia  Seuraa ilmoitustaulua, käy ryhmän tunnilla  Yleisinfot  Ainekohtaiset ohjeet  Preliminäärikokeet  Lukuviikot ( ) ja  Suulliset kuulustelut ( ja 2-6.3)

Koepäivät, kevät 2015 Kirjallinen koe   to 5.2. äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe Kuullunymmärtämiskokeet   ma 9.2 toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä   ti vieras kieli, pitkä oppimäärä   ke vieras kieli, lyhyt oppimäärä Kirjalliset kokeet   ma 9.3. äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoe, suomi/ruotsi toisena kielenä - koe   ke psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia   pe vieras kieli, pitkä oppimäärä   ma toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä   ke matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä   pe 20.3 uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto   ma vieras kieli, lyhyt oppimäärä

Lisätietoa ylioppilastutkinnosta   Pedanet: Opinto-ohjaus, abien opoa