TUHA-verkoston tapaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Advertisements

KDK:n Kansallisen näkymän ryhmän työskentelystä
Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
Esiselvitys valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortiokokous
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortioryhmän kokous
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortioryhmän kokous
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Missio Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jonka toiminnassa omistajat, kauppa, palvelut,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Mitä.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Ajatuksia TUTKIn suuntaamisesta Tuija Raaska
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Tietopaketti intensiivijaksosta
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
AVOIMEN TIETEEN EDISTÄMINEN YLIOPISTO(I)SSA EEVA NYRÖVAARA
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
tiedon laadun tukeminen ja
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
TUHA-verkoston seminaarin palaute
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Organisaatioiden yhteistyö
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Organisaatioiden yhteistyö
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
AJANKOHTAISTA VARASTOKIRJASTOSTA
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Ella Bingham, TUHA-koordinaatioryhmän puheenjohtaja
Tutkimushallinnon sanaston julkistus ja sanaston käyttö
TUHA-julkaisumetriikka-verkoston tapaaminen
Esityksen transkriptio:

TUHA-verkoston tapaaminen 14.1.2015 Dipoli, Espoo Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto

TUHA-verkosto lyhyesti Verkoston suunnittelu käynnistyi RAKETTI-TUTKI:n järjestämästä kick off -tilaisuudesta 14.1.2014 Toiminta käynnistyi keväällä 2014 Neljä jo aiemmin perustettua yhteistyöverkostoa TUHA:n yhteyteen perustettiin keväällä 2014 seitsemän alaryhmää Jäseniä nyt noin 160 TUHA-verkostoa ohjaa alaryhmien puheenjohtajista koottu koordinaatioryhmä OKM tukee TUHA-verkoston toimintaa CSC:n kautta koordinaattoriresurssilla siltä osin kuin se tukee tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen viitearkkitehtuurityötä Ryhmät toimivat korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten omalla asiantuntijatyövoimalla TUHA-uutiskirje ajankohtaisista asioista tiedottamiseen muutaman kerran vuodessa TUHA-tapahtumakalenterissa tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen tapahtumia Suomessa ja muualla Verkostoon voi edelleen ilmoittautua mukaan, lisätietoa: https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=39061987

Tilaisuuden tavoitteet Välittää tietoa TUHA-verkoston toiminnasta Edistää tutkimuksen tuen ja hallinnon eri toimialueiden sekä eri organisaatioiden välistä yhteistyötä Tarjota tilaisuus tutkimuksen tuen ja hallinnon alueella toimivien verkostoitumiselle Keskustella TUHA-verkoston toiminnan kehittämisestä

Päivän ohjelma 9:30-10:00 Kahvitarjoilu 10:00–10:10 Tilaisuuden avaus ja TUHAn yleisesittely Sipo Vanhanen, tutkimushallinnon päällikkö, Helsingin yliopisto 10:10-10:25 Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta Riitta Maijala, johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö 10:25-11:10 Miten verkostoitumisesta saa parhaiten hyötyä? Hannele Torvinen, lehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 11:10–11:20 11:20–12:00 Ryhmätöiden alustus Ryhmien esittelyjä ja pienryhmätöitä 12:00–13:00 Lounas 13:00–14:10 14:10-14:15 Tilaisuuden päätös

Ryhmätyöskentely Osallistujat kiertävät ryhmien esittelypisteitä Osallistujat on jaettu ryhmiin ilmoittautumislomakkeessa ruksittujen kiinnostusten mukaan (ks. omat ryhmäsi osallistujalistasta) Viisi 20 minuutin sessiota, jotka sisältävät työryhmän lyhyen yleisesittelyn + pienryhmätyön Sessio 1 klo 11.20-11.40             Sessio 2 klo 11.40-12.00         Lounas  Sessio 3 klo 13.00-13.20             Sessio 4 klo 13.20-13.40             Sessio 5 klo 13.40-14.00 Ryhmätyöt ohjeistetaan pöydissä

Ryhmätyöskentely, pöydät Pöytä 1 Tutkimusaineistot Pöytä 2 Korkeakoulujohdon strateginen tuki ja tutkimuspoliittinen valmistelu Pöytä 3 Korkeakoulujen välinen tutkimusinfrastruktuuriyhteistyö Pöytä 4 Tutkimuksen arviointien kehittäminen ja vertailu ja bibliometriikka Pöytä 5 Tutkimuksen ja tutkimushallinnon alueen viitearkkitehtuurityö Pöytä 6 Tutkimuksen ja tutkimushallinnon alueen tietomallityö Pöytä 7 Finn-ARMA - Finnish Association of Research Managers and Advisors Pöytä 8 Tohtorikoulutusverkosto Pöytä 9 Julkaisutiedonkeruu Pöytä 10 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto (SYN) / AMK-TKI-johtajien verkosto

Päätteeksi Ryhmät ovat jatkuvasti avoinna uusille jäsenille Vuoden kuluttua järjestämme vastaavan tilaisuuden Palautekysely tilaisuuden jälkeen: Voit esittää toiveita verkoston kehittämiselle ja antaa palautetta tapahtumasta Kiitos osanotostasi!