Verbs, verbs, verbs. IF + WILL /WOULD Päälause + ehto/AISL-sivulause PLSL futuuripreesens konditionaaliimperfekti II konditionaalipluskvamperfekti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KIELIOPPI SISÄLTÖLINKKEJÄ: SIVULAUSE SIVULAUSEEN SANAJÄRJESTYS
Advertisements

Verbs, verbs, verbs.
Tänään keskitytään jälkimmäiseen eli epäsuoraan kerrontaan.
ENA 11 Essay Feedback. Spelling change chance choice countries ideologies whatever cannot thought through taught though/ although choice let’s chasing.
Adjektiivit ja Adverbit
Muutamia käsitteitätMyn1 Muutamia käsitteitä •Perintä (inheritance) on luokkien välinen suhde, jossa johdettu luokka (subclass, derived class) perii kantaluokan,
Epäsuora esitys Käytä epäsuoraa kerrontaa silloin, kun kerrot, mitä joku sanoi tai mitä jossain sanottiin Epäsuora kerronta eli raportoitu puhe on siis.
Vaillinaiset apuverbit
Englannin kielen aikamuodot
Sequence of Tenses.
Vaillinaiset apuverbit: must
Vaillinaiset apuverbit: can
YLEIS- JA KESTOPLUSKVAMPERFEKTI
LIITEKYSYMYKSET.
ENA 1 Preppaus.
ENA1 Today’s Special. Muotoseikkoja koko nimi oikeaan yläkulmaan, myös ryhmä otsikkoon numero; ei alleviivausta kolme tekstikappaletta älä tee mitään.
Vaillinaiset apuverbit: may
KONDITIONAALI.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history.
Tenses. Mikä aikamuoto?  Opiskeletko ensi jaksossa englantia?  Minä en opiskellut ranskaa.  Minä en ole opiskellut ranskaa.  Minä en ollut opiskellut.
ENA TODAY’S SPECIAL. otsikko oltava täysin oikein; numero pitää olla; ei alleviivausta! oma nimi oikeaan yläkulmaan; marginaaliin ei mitään.
Today’s Special eli Päivän Pannu. otsikon numero oltava älä tavuta sanoja kappalejako: väh. kolme kappaletta, sisennys (ei tyhjää riviä väliin) muista.
Today’s Special Päivän pannu ENA otsikon numero on oltava; jos kirjoitat myös otsikon, sitä ei saa muuttaa älä koskaan kirjoita marginaaliin.
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Thoughts about Good Life Collected by Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun.
SIVULAUSEEN SANAJÄRJESTYS
Ehtolauseet 1. If you say you love me, I will marry you. > toteutuminen mahdollista 2. If he said he hated her, she would be mad.> toteutuminen ehdollista.
SHORTENED SENTENCES Lauseenvastikkeet.  Aktiivilause:  Verbi aktiivissa  ing-muoto  Subjekti  subjekti pois  Konjunktio  konjunktio (usein) pois.
VERB Rosenberg – VT2016. Ordklasser Tempus INFINITIIVI On verbin perusmuoto. Usein vaatii virkkeessä eteensä ”att” –infinitiivimerkin. PREESENS Ilmaisee.
Suomi 2A Siskonpeti
Epäsuora kerronta Reported speech. Mitä muutoksia tapahtuu, kun suora kerronta muutetaan epäsuoraksi? Suora kerronta: “I love you,” Ed said to Mia. Epäsuora.
PASSIIVI WHAT IS DONE?. Miksi passiivi? - huomio kohdistuu tekemisen kohteeseen - varsinaista tekijää ei tunneta, se on itsestään selvä tai sillä ei ole.
Tulevan ajan ilmaiseminen
Konditionaali Mikä englannin apuverbi vastaa suomessa verbin -isi-liitettä? In your place, I’d buy a new laptop. I wish it would stop raining. Will said.
EPÄSUORA KERRONTA Reported speech.
Kaksi perfektiä: Mitä eroa muodoilla on?
LAUSEENVASTIKKEET ENA6.
SANAJÄRJESTYS.
SANAJÄRJESTYS.
Kertausta kurssin 4 kokeeseen
Passiivin aikamuodot Passiivin preesens.
Passiivi S
preesens – imperfekti – perfekti – pluskvamperfekti - futuuri
AIKAMUODOT EHTOLAUSEET LIITEKYSYMYS
LIITEKYSYMYKSET … vai mitä?.
Power Grammar: Konditionaali
EPÄSUORA KERRONTA Reported speech.
Miten kerrotaan tekemisestä?
Aikamuodot.
Vaillinaiset apuverbit: can
Konditionaali.
Tutkimuksen objektiivisuus
EHTOVIRKEPARIT YHTEENVETO.
Power Grammar: Menneen ajan konditionaali Suomen englanninopettajat ry
Miten kerrotaan tekemisestä?
Muodolliset subjektit: ’it’ ja ’there’
Miten ilmaistaan tulevaa aikaa?
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Ehtolauseet.
Shortened clauses / sentences
Sivulauseen sanajärjestys
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Passiivin konditionaali preesens ja perfekti
Mitä oli tehty? Mitä oli tapahtunut?
Muutamia käsitteitä Perintä (inheritance) on luokkien välinen suhde, jossa johdettu luokka (subclass, derived class) perii kantaluokan, perusluokan (superclass,
FUTUURI * ilmaisee tulevaa aikaa
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
KONDITIO NAALI.
Esityksen transkriptio:

Verbs, verbs, verbs

IF + WILL /WOULD

Päälause + ehto/AISL-sivulause PLSL futuuripreesens konditionaaliimperfekti II konditionaalipluskvamperfekti

Ehto / AISL??? Ehtoa ilmaisevia konjunktioita If jos If not =unless ellei As long askunhan vain In casesiltä varalta että Provided that/ providing thatedellyttäen että Aikaa ilmaisevia konjunktioita After Asjuuri kun, sillä aikaa kun Before Not untilvasta, ei ennen kuin Now thatnyt kun Sincesitä lähtien kun Till/ untilkunnes When Wheneverkoska tahansa Whilesillä aikaa kun As long as niin kauan kuin As soon asheti kun Onceheti kun, kun kerran

Ehtolauseet: if/ unless + AISL Ehtolauseet + AISL Ostan auton, jos/ kun voitan lotossa. Ostaisin auton, jos voittaisin lotossa. Olisin ostanut auton, jos olisin voittanut lotossa.

Toivon…. Todennäköinen toive I hope + futuuri/preesens Epätodennäköinen, mahdoton toive I wish + imperfekti = nykyhetki I wish + pluskvamperfekti = mennen ajan toive I wish + konditionaali = tuleva tapahtuma