Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

KuvatyypittMyn1 Kuvatyypit •MPEG-2 käyttää kolmen tyyppisiä kuvia. •Kuvatyyppejä kutsutaan I, P ja B-kuviksi. •Kuva voi olla joko kehys (frame) tai kenttä.
ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen.
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Luokkien väliset koostesuhteet
Luokan otsikko- ja toteutustiedosto tMyn1 Luokan otsikko- ja toteutustiedosto •Tähän asti ohjelmaesimerkit on toteutettu siten, että kaikki koodi on yhdessä.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Digital Video Broadcasting tMyn1 DVB-DIGITAL VIDEO BROADCASTING •Yhteenliittymään kuuluu noin 300 yritystä ja organisaatiota –laitevalmistajia –jakeluorganisaatioita.
Virheen havaitseminen ja korjaus
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Mobiili-TV Mediatekniikan seminaari Hanna Blåfield.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Kuvan pakkaaminentMyn1 Kuvan pakkaaminen •Bittikarttakuva muodostuu kuvapisteistä, ja jokaisessa kuvassa on tietty määrä kuvapisteitä pysty- ja vaakasuunnassa.
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Timo Mynttinen1 Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Tähän asti on kerrallaan käytetty yksinomaan joko amplitudia, taajuutta.
INFORMAATIOTEORIA & KOODAUS TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
Tietoliikennetekniikka II AKari KärkkäinenOsa 24 1 (10) LOHKOKOODATUN JA KOODAMATTOMAN JÄRJESTELMÄN SUORITUSKYKYJEN VERTAILU.
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
Poikkeuskäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeuskäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw ja.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Murphy ja TLT eli mitä kaikkea voi mennä pieleen tiedonsiirron eri vaiheissa?
Verkkopalvelu. Verkon rajapinta 1 DATA XXX a DATA CONTROL DTMF.
FSK-Frequency Shift Keying
Lineaarinen lohkokoodaus, Block Coding
Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.
Motion compensated interframe tMyn1 Motion compensated interframe prediction -koodaus Edellä tutkittiin yksittäisen kehyksen sisällä olevan redundanssin.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Normalisointi2tMyn1 Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…,
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Opetussuunnitelmaviestintä Merkki ja merkitys - Viestinnän yleinen teoria Jukka Savilampi 2005.
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Videosignaalin perusteet tMyn1 Videosignaalin perusteet Euroopassa televisiolähetyksissä kehyksiä lähetetään 25 kappaletta sekunnissa (frame rate 25 Hz).
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
© 2010 IBM Corporation1 Palautesivun esittely  Palautesivua käytetään pääasiassa palautteen lähettämiseen virastoihin. Palautesivun pitäisi löytyä jokaisesta.
Johdetun luokan olion esittely... tMyn1 Johdetun luokan olion esittely ja määrittely Esittelyluokka tarkoittaa olion tunnuksen luokkaa. Määrittelyluokka.
Poikkeustenkäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeustenkäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw.
Oman poikkeus- käsittelyfunktion tMyn1 Oman poikkeuskäsittelyfunktion määrittely Funktion tulisi muodostaa ainoastaan sellaisia poikkeuksia, jotka on sallittu.
Tekstitiedostoon kirjoittaminen tMyn1 Tekstitiedostoon kirjoittaminen Tiedostoja käsitellään ohjelmassa tiedosto-olion avulla. Tiedosto-olion luokka sisältää.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Monimuotoinen luokka tMyn1 Monimuotoinen luokka Monimuotoinen luokka mahdollistaa saman jäsenfunktion toteutuksen monella tavalla. Tällöin puhutaan virtuaalisesta.
Tiedon vieminen funktiolle tMyn1 Tiedon vieminen funktiolle, parametrit Argumentin vieminen funktiolle voidaan toteuttaa kahdella menetelmällä: –Pass-by-Value.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
3. Kuljetuskerros 3.1. Kuljetuspalvelu
Kantaluokan määrittely tMyn1 Kantaluokan määrittely Perinnän käyttöön liittyvät varatut sanat private, protected, public, final ja abstract. Ne tarkoittavat.
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Edellisen kerran yhteenveto 1.Langaton lennätin lukujen vaihteessa. Langallinen lennätin 50 vuotta aiemmin. Langaton aluksi laivaliikenteeseen/Marconi.
Edellisen kerran yhteenveto 1.Langaton lennätin lukujen vaihteessa. Langallinen lennätin 50 vuotta aiemmin. Langaton aluksi laivaliikenteeseen/Marconi.
SÄHKÖINEN LASKUTUS Lähde: Taloushallinnon taitajaksi, 2014.
INFORMAATIOTEORIA & KOODAUS TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
4. MAC-alikerros yleislähetys (broadcast)
3. Siirtoyhteyskerros linkkikerros (Data Link Layer)
3. Kuljetuskerros 3.1. Kuljetuspalvelu
Signaalinkäsittelyn sovellukset
3. Kuljetuskerros 3.1. Kuljetuspalvelu
Esityksen transkriptio:

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan luotettavasti, että siirtotiellä on tapahtunut virhe, ja jos on mahdollista, niin pyydetään uudelleenlähetystä. ARQ, Automatic Repeat Request Systems

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn2 Virheen havaitseminen ja korjaaminen Koodaustapaa monimutkaistamalla voidaan paitsi havaita virhe niin myös korjata se ilman uudelleenlähetyspyyntöä. Tämä on erityisen hyödyllistä esim. silloin, kun ei ole käytössä paluukanavaa uudelleenlähetyspyynnön lähettämiseksi. FEC, Forward Error Correction.

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn3 Tyypilliset uudelleenlähetystavat Stop and Wait ARQ Tämä on yksinkertaisin menetelmä. Lähetin odottaa jokaisen lähetetyn sanoman jälkeen lähettimeltä hyväksyntätietoa (ACK). Jos siirtotiellä on tapahtunut virhe, saadaan palautuksena NAK-signaali (negative acknowledgment).

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn4 Go Back N ARQ Nimensä mukaisesti lähetin jatkaa sanomien lähettämistä kunnes saadaan paluuviestinä NAK- signaali. NAK-signaali sisältää tiedon virheellisen sanoman sijainnista, ja lähetin ”rullaa taaksepäin” siihen kohtaan missä virhe sattui. Lähetys jatkuu tästä kohdasta eteenpäin… kunnes uusi NAK-signaali tulee vastaan….

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn5 Selective ARQ Lisätään puskurointia sekä vastaanotto- että lähetinpäässä. Voidaan järjestää niin, että uudelleenlähetys kohdistuu ainoastaan siihen sanomaan, joka tuli perille virheellisenä. Vastaanotin pystyy puskuroinnin avulla sijoittamaan uudelleenlähetetyn sanoman oikeaan väliin.

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn6 Virheen havaitseminen Jos siirtotie on hyvin luotettava, niin silloin yhden bitin virhe huomataan pariteettibitin avulla. Lähetettävään symboliin lisätään yksi bitti. Tämän lisäyksen ansiosta kukin lähetetty symboli sisältää joko parillisen tai parittoman määrän ykkösiä.