Terveys- ja hyvinvointi- vaikutusten arviointi 2009-2013 Osatutkimus A 21.5.2012 THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko ja projektiryhmä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lapin yliopisto Osatutkimus D: –vuotiaiden kokemuksellinen hyvinvointi Paltamo Marika Kunnari & Asko Suikkanen.
Advertisements

Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Muuttoliike 2008 – 2012.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Työterveyshuolto Paltamon täystyöllisyyshankkeessa
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
M M o o V V E E Ammatillisen huippuosaamisen mallintaminen Modeling Vocational Excellence.
Tilastotietoa yrittäjyydestä ja PK-yrityksistä Suomessa
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla. Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla Kaikki toimialat (vuosimuutos-%) Lähde: Tilastokeskus, Asiakaskohtainen.
Barometri 2009 Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Vastaajia 59.
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Paltamo-mallin prosessiarviointi Miten toimii Paltamon malli? Seminaari Tutkija Tellervo Nenonen, THL & dosentti Jouko Kajanoja.
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Tietoja Korson suuralueesta Tietopalveluyksikkö
THL koordinoi Tutkimusyhteistyö  THL  Kela  VATT  Kuntoutussäätiö  Työterveyslaitos  Helsingin yliopisto  Lapin yliopisto Tutkimusrahoitus:  STM,
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Väestötutkimusten tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -koulutus Turussa
Työttömät* työnhakijat; yleisimmät akavalaistutkinnot *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Ehkäisevä päihdetyö aikuissosiaalityössä
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Tilastoraportin 13/2014 aineisto
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Alkoholijuomien kulutus 2012 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Terveytemme.fi Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla Jyväskylän yliopisto - koko aineisto Jari Penttilä.
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Valmistuneiden seuranta. Seurannan tausta ja kohderyhmä  Valmistuneiden nykyisten tilanteiden selvittäminen ja seurannan mallin luominen  Ammattiopistoissa.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Alkoholijuomien kulutus 2013 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2010 Aune Flinck, Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT 1 Erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö Loimaan alueen kunnat Kuntaneuvottelut.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Mitä tilastot kertovat ulkona liikkumisen turvallisuudesta/turvattomuudesta ANTTI IMPINEN / THL.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/20121 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Yksityiset sosiaalipalvelut 2010 Riikka Väyrynen.
Toimeentulotuen menot 2012 Hannele Tanhua THL1.
Alkoholijuomien kulutus 2011 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Seppo Koskinen, Tomi Mäkinen, Annamari Lundqvist ja työryhmä Terveys 2000/2011 Projektiryhmä
Terveyden ja hyvinvoinnin alueelliset erot Suomessa (AVI-alueet, maakunnat, suuret kaupungit) - Esimerkkinä Etelä-Suomen AVI vs. koko Suomi Murto.
Työhyvinvointikysely Koulutuksen tutkimuslaitos Kysymysten ja osa-alueiden keskiarvot 2012, 2011 ja 2010 Vastaajia
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
KUVA-mittaristoehdotus/ Poimintoja Hyvinvoinnin ja terveydentila -mittaristosta
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Työllisyys ja työsskäynti
Lähde: Koskinen, Seppo; Lundqvist, Annamari; Ristiluoma, Noora (toim
Työllisyys ja työttömyys.
Työttömyys Työvoima = 15-74v. työlliset ja työttömät henkilöt
Elinolot.
Järjestöt työnantajina
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 1
Lähde: Koskinen, Seppo; Lundqvist, Annamari; Ristiluoma, Noora (toim
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 7. Vapaa-aika
Kuntoutuksesta tukea omaishoitajien arkeen – Implementaatiotutkimus omaishoitajien uudistuvien kuntoutuskurssien toteutuksesta, hyödyistä ja vaikutuksista.
Työvoima iän ja sukupuolen mukaan Pyhäjoella 2017
Esityksen transkriptio:

Terveys- ja hyvinvointi- vaikutusten arviointi Osatutkimus A THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko ja projektiryhmä

Terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi THL tutkii Työllisyys-, terveys- ja hyvinvointivaikutuksia Hyvinvointieroja Hyvinvointia sääteleviä tekijöitä Työllistymiseen vaikuttavia tekijöitä Keitä tutkitaan? Paltamon työttömät työnhakijat n. 350 henkilöä Paltamon työlliset n. 350 henkilöä Sonkajärven työttömät työnhakijat n. 350 henkilöä, THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko ja projektiryhmä

Terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi Toteutus Yhteensä n henkilöä kolmena peräkkäisenä vuonna Haastattelut Terveystarkastus Hyvinvointikysely Elämänlaatumittari Paltamo-malli -kysely Rekisteriseuranta, THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko ja projektiryhmä

Elämänlaatu (WHO QOL-Bref) Elämänlaatunsa keskimääräistä paremmaksi kokevien osuus 2009 & 2010 (%) Muutos: Paltamon työttömät+ 6,7 % Sonkajärven työttömät - 1,6 % Paltamon työlliset+ 0,9 % THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko, Lars Leemann ja projektiryhmä

Alkoholin liikakäyttö (AUDIT-C) Alkoholia liika käyttävien osuus 2009 & 2010 (%) Muutos: Paltamon työttömät - 2,6 % Sonkajärven työttömät +/- 0 % Paltamon työlliset - 5,9 % THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko, Lars Leemann ja projektiryhmä

Lomakekysely 2010 Väittämät, kuinka hyvin ne pitävät mielestänne paikkansa? % ( N = 97) THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko, Lars Leemann ja projektiryhmä