Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mediasoittimet © Reino Aarinen, 2008.
Advertisements

Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
Monimediaista sisältöä verkkokursseille ideoita sisällöntuotantoon Kajaani Terho Kontioinen Joensuun yliopisto.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Rami Rajala EP-Engineering Oy
Cruiser 100 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Active directory.
Audacity on saatavilla Linux, Mac OS X ja Windows -käyttöjärjestelmiin. www2.siba.fi/aanityo.
Internetin ilmaisohjelmat
Digitaalinen kuva ja kuvankäsittely
Digitaalinen video Perusteet. Videokamerat • Analogiset VHS ja SHVS -kamerat • Digital 8 –kamerat –Digital 8 –kasetit tai 8 mm tai 8 Hi –kasetit • Mini.
Multimedia omassa lyhykäisyydessään
Äänitehosteiden lisääminen animaatioon j ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
ITunes U Mobile Learning Kimmo Perkkiö, BA Media Production (Hons) Apple Certified Trainer, Logic PT-Tuntiopettaja PKAMK, Musiikkiteknologia Tuottaja /
Niina Katainen, Virtuaaliyliopistohanke, Mediaelementit Niina Katainen Virtuaaliyliopistohanke2003.
Cruiser 75/150 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Tavoite Oppia seuraavat asiat •Yksikkö Beli, desibeli •Analoginen signaali •Digitaalinen signaali •Diskreettiaikainen signaali.
CD-ROM-asema mikrossa
Audio © Reino Aarinen, Audio-tiedostoformaatit .wav Pakkamaton digitoitu ääni (Microsoft) .aiff Pakkaamaton digitoitu ääni (Macintosh). Audio.
Äänen pakkaaminentMyn1 Äänen pakkaaminen •Äänen enkoodaaminen ja mahdollinen pakkaaminen on ratkaistava jotenkin monissa arkipäivän sovelluksissa ja tuotteissa:
Esitelmä YOUTUBE.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Musiikin ryhmäkoulutus
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tiedon esitysmuoto E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Tiedon esittäminen.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
Tiedostomuodot Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
Esitysgrafiikasta.
KUVAKÄSIKIRJOITUS Suvi, Riina M. ja Henna. Aloituskuva ja tekstiotsikko. Taustamusiikkia.
Ääni!.
Ääni ja kuuleminen Kuuloaisti toimii ihmisellä jo sikiövaiheessa.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
402T20E Digitaalisen sovellustuotannon työvälineet, 3 op Flash MX –perusteet Ari Vainionpää.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
JohdantotMyn1 Johdanto MPEG, Moving Picture Experts Group, työryhmä aloitti työskentelynsä vuonna Työryhmä on osana ISO/IEC organisaatiota. Ensimmäinen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla PhotoStory & Podcast pähkinänkuoressa Sosiaalinen media ja avoimet oppimisympäristöt e-Oppimisen työvälineenä – uutta.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
Merkistöstandardeista
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
Videoplayerit ja videoeditointiohjelmat Rikupekka Oksanen Virtuaaliyliopistohanke2004.
Multimediaa PowerPointissa Atk-keskus /
Äänen käsittely.
Äänenkäsittely (Audacity)
Sello.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Äänen tallennus. Digitaalisen äänen tallennusmuodot.
Kirjautumis-näkymä Yhdistää kokoukseen Kirjoitetaan annettu osoite selaimen osoiteriville Valitaan ”Enter as a Guest” Lopuksi painetaan ”Enter.
Maa Ponteva Kuva, ääni = kuva + ääni verkossa Videointi, digitaalinen editointi, digitointi = verkkojulkaiseminen.
Kierros 3 - OLO Kuva. Tänään Lyhyesti kurssista tähän mennessä Viikon aiheiden esittely Jakautuminen ryhmiin ja työskentely ryhmissä – OLO1 –
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Määritä äänen taajuus Kiinnitä mikrofoni statiiviin ja johdot tietokoneeseen Käynnistä mittaus ja lyö äänirautaan. Määritä kuvaajasta äänen taajuus.
5. Äänen tallennus Analoginen Ääni.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Digitaalisen äänen manipulointi
Digitaaliset videokamerat
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

Digitaalinen ääni

Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa etenevää pitkittäistä aaltoliikettä Tavallisimmin tämä aine on ilmaa

Digitaalinen ääni Digitaalisessa muodossa oleva ääni on tallennettu bitteinä Digitoinnilla tarkoitetaan äänen, kuten puheen, muuntamisesta numerosarjaksi, joka muodostuu nollista ja ykkösistä Digitaaliääni ei huonone kopioitaessa, kuten perinteiselle nauhalle taltioitu ääni. Digitaaliääni on myös siirrettävissä paikasta toiseen esimerkiksi Internetin välityksellä.

Äänenkäsittelyohjelmat Äänenkäsittelyohjelmassa ääntä editoidaan visuaalisessa muodossa Äänenkäsittelyohjelmalla voidaan esimerkiksi muokata äänen taajuutta ja voimakkuutta, tehdä häivytyksiä ja yhdistellä äänitiedostoja. Ohjelmassa voi olla myös efektejä, joiden avulla voidaan lisätä ääneen kaikua, viivettä ja muita tehosteita.

Äänitiedostot WAV RealAudio MPEG AU AIFF QuickTime

MP3-musiikki MP3 on yksi suosituimmista musiikin jakelumuodoista Internetissä ja verkosta löytyy useita MP3 soitto- ja tallennusohjelmia. MP3-musiikia voidaan kuunnella esimerkiksi WinAmp-ohjelmalla ja omista äänitiedostoista voi tehdä MP3-tiedostoja esimerkiksi MPEG Suite-ohjelmalla.

MP3-Audio MP3 perustuu MPEG- pakkaustekniikkaan (Moving Pictures Expert Group), joka on kehitetty nimenomaan videokuvan ja äänen pakkaamista varten. MPEG-1 sisältää kolme äänitasoa, joita kutsutaan nimellä Audio Layer 1, Layer 2 ja Layer 3

Windowsin ääniohjelmat Ääninauhuri Ääninauhuri : Ääninauhuria (Sound Recorder) voidaan käyttää äänen nauhoittamiseen ja kovalevyllä olvien äänitiedostojen toistoon. CD-soitin CD-soitin: Tietokoneen CD-ROM-asemalla voidaan soittaa tavallisia CD-Audio-levyjä. CD- ROM-asema tunnistaa äänilevyt ja käynnistää automaattisesti CD-soitin ohjelman. Mediasoitin Mediasoitin: Mediasoitin (Media Player) on monitoiminen ohjelma, jolla voidaan kuunnella kovalevyllä olevia äänitiedostoja, CD-levyjä ja MIDI-musiikkia. Mediasoittimella voidaan katsella myös videokuvaa.