Kansanvalta vastatuulessa Heini Utunen Ziv FM, YTK.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työvoiman maahanmuuton ennakointiseminaari Sairaanhoitajien kysyntä ja tarjonta Euroopassa Tutkija Virpi Jylhä, Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali-
Advertisements

Asevelvollisuus kansantalouden näkökulmasta
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 15 – Andreas Strandman Optimointiopin seminaari - Kevät 2007 Esimerkkiratkaisu: DJIA 1987.
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Ammatillinen koulutus Varsinais-Suomessa MUUTOSAJUREITA Kimmo Puolitaival Yksikön päällikkö Työllisyys-, yrittäjyys- ja sivistyspalvelut Varsinais-Suomen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Ulkomaalaiset opiskelijat yhteensä 1233 ( ) 2013.
ohje kuunteluanalyysiin
Seitsemän syytä optimismiin Kööpenhaminassa Helsinki.
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
Grammary What’s On 5 Unit 4. Ainesanoja Ei artikkelia a, an Marmelade Water Juice Mayonnaise Porridge milk tea Artikkeli a, an A biscuit A sweet A carrot.
Development Association SEPRA How to involve youth into strategic rural development work? Budapest, 8th November 2011 Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto:
Puun saatavuus Nordic Countries Capacity expansions have increased reliance on roundwood imports. Continental Europe Some potential to increase removals.
Uudet ulkomaiset yritykset v Lehdistötilaisuus Invest in Finland Tuomo Airaksinen
1 Sektorin nimi. 2 Reading times of magazines NRS Finland 2011.
1 TIETOJA HAKIJAMAISTA SAK STTK AKAVA SAK STTK AKAVA 2002 HAKIJAMAIDEN HINTATASO JA TULOTASO SUHTEESSA EU-MAIDEN KESKIMÄÄRÄISEEN VUONNA 1998/1999.
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
Opetus ja kansainvälisyys toimivaksi kokonaisuudeksi
EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle Petri Haapalainen Työ- ja elinkeinoministeriö.
Tulevan ohjelmakauden ( ) suunnittelua Tiedonkulun tehostaminen ja koulutuksen kehittäminen B1.2 Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus,
Rendez-vous 21: what does it take to be 21 in the 21st century Maritta Riekki Myllytullin koulu CIMO
EU monikielisyyttä edistämässä Hannele Nevalampi
Laadukkaita palveluja vaivattomasti Pohjois-Pohjanmaan maistraatti Oulun yksikkö Registration of foreign citizens.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Vaillinaiset apuverbit: may
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Kylmän sodan kriisejä.
Today’s Special Päivän pannu ENA otsikon numero on oltava; jos kirjoitat myös otsikon, sitä ei saa muuttaa älä koskaan kirjoita marginaaliin.
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Thoughts about Good Life Collected by Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun.
Suomalaisen ammatillisen koulutusosaamisen vienti
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Finský intensivní Titta Hänninen.  1. What is the capital of Finland? ◦ Mikä on Suomen pääkaupunki? ◦ Helsinki on Suomen pääkaupunki.  2.
By Learning for Integration ry. Immigration issues in Finland: Somalis  Until the 1980s Finland was very much a homogenous society with only a few foreigners.
IEA DSM Task XVI ESCO Project Register Pertti Koski.
Kommenttipuheenvuoro Peter Lund Teknillinen korkeakoulu Peter Lund 2008.
Konservatismin, nationalismin ja liberalismin vaikutuksia.
Maailman ja Suomen talouden kehitys Suomea koskevia suhdanne-ennusteita *) Suomen Pankki, Euroopan komissio, OECD ja IMF raportoivat yhdenmukaistetun.
SIIRTOMAAVALLAT 1900-luvun alussa IMPERIALISMI Euroopan maat hankkivat siirtomaita Afrikasta ja Aasiasta Erosi aiemmasta kolonialistisesta.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
Infinitiivi + to-partikkeli
Maria Nyman, Pankkisali, Aleksanterinkatu 7
Passiivin aikamuodot Passiivin preesens.
Biohajoavat istukkeet
YH 1, OPS Aloitustunti.
Kampanja –
Power Grammar: Konditionaali
KANSAINVÄLISET SUHTEET
Maapallon ravinnontuotanto
Kansainvälinen politiikka 1920-luvulla
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Ajautuminen diktatuuriin
Vesikemian Professori
Yhteiskuntaoppi, social science, lesson 4: Culture
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Kulttuurien tuho ja USA:n itsenäistyminen
Optional A2 languages.
Unkari Hungary.
Entrepreneurship in South-West Finland The Federation of Finnish Enterprises, South-West Region Miia Kaerala, event coordinator.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Maailman ja Suomen talouden kehitys
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Kalalla on kysyntää – minne realistisia vientimahdollisuuksia
vedestä, ilmasta ja tulesta.
© Haaga-Helia StartUp School
The global voice of the data, research and insights community
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

Kansanvalta vastatuulessa Heini Utunen Ziv FM, YTK

Kansanvalta maailmassa kattoi… vuonna 1900 yhteensä 12 % väestöstä. vuonna 2000 yhteensä 63 % väestöstä. “Democracy is the worst form of government except for all the others forms that have been tried from time to time.” Winston Churchill

Onko demokratia tekninen kysymys? Väestörekisterit (Pohjoismaat > < Nepal) Vaalijärjestelmä (Indonesia > < Yhdysvallat) Luku- ja kirjoitustaito (Sambia > < Belgia)

Koulutetut kansanvallat I Vuonna 1960 hyvin koulutetuiksi maiksi luokitelluista 95 % oli demokratioita vielä 40 vuoden päästäkin. Vastaavasti vuonna 1960 huonosti koulutetuista maista vuoteen 2000 mennessä 50 % oli vajonnut diktatuuriin.

Koulutetut kansanvallat II VÄITTEITÄ KOULUTUKSEN PUOLESTA Koulutetummat maat ovat demokraattisempia, rikkaampia, suvaitsevaisempia ja tuottavampia. Esim. entisen Varsovan liiton maat: - hyvin koulutetut Puola ja Tshekki ovat toimivia demokratioita - vähemmän koulutetut Uzbekistan ja Kazakstan eivät ole demokraattisia.

Koulutuksen ja demokratian yhteys I Ei ole todisteita siitä, että maiden koulutustason nousu suoraan muuttaisi ne demokraattisemmiksi. Esim. alhaisen koulutustason Intia on demokratia. Venäjä on keskivertokoulutettujen listalla ja korkeintaan keskiverto demokratiana. Demokratian selviäminen on riippuvainen ihmisten kyvyistä, tahdosta ja valmiuksista estää diktatuurien syntyminen. Esim. Saksa 1933, Argentiina 1960-luvulta lähtien ja Jugoslavia 1990-luvulla.

Koulutuksen ja demokratian yhteys II Koulutus voi luoda sosiaalista pääomaa, joka aiheuttaa parhaimmillaan ihmisten järjestäytymisen demokratian puolustamisen puolesta. Suurin este demokratialle ja suurin syy konflikteille näyttäisi olevan pikemminkin syvät sosiaaliset ja taloudelliset erot kuin alhainen koulutus.

Demokratia ja vauraus Demokratian ja vaurauden välinen suhde lisää kiinnostusta levittää demokratiaa maailmanlaajuisesti. Toisaalta ei-demokraattiset maat, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Singapore, ovat vaurastuneet merkittävästi viime vuosikymmenien aikana. Maat kuten Pohjois-Korea ja Kongon demokraattinen tasavalta osoittavat, mitä demokratian puute aiheuttaa pahimmillaan talouskehitykselle.

Poikkeuksia Koulutus ja varallisuus eivät ole tehneet kaikista maista toimivia demokratioita (Saudi-Arabia) Maailman naisvaltaisimmat parlamentit ovat Ruotsi ja Somalia Puolet LDC- (least developed countries) maista on demokratioita. Paras esimerkki on Botswana, huonot esimerkit löytyvät Kolumbiasta ja Irakista. Vaikka demokratialla on puutteita, on se silti tasa-arvoisempi vallan jaossa ja mahdollisuuksien takaamisessa.

Maailman demokratiatavoitteet Demokratian laajentaminen kaikkiin maailman n. 200 maahan Demokratian ulottaminen hallinnollisiin ja kansainvälisiin organisaatioihin Toisaalta tilastot eivät aina korreloi arjen kanssa. Demokratia on paras takuu kestävälle talouskehitykselle. Demokratian, koulutuksen ja vaurauden yhteyttä tulisi tarkastella pitkällä aikavälillä.

Americans promoting democracy Throughout American history, our primary peace initiative has been our export of western democracy and freedom around the globe. Believing that all people desire and deserve freedom and liberty, and that the world would be safer, more peaceful and more prosperous, America has liberated some 70 countries and literally hundreds of millions of oppressed and brutally tyrannized people over the years. For the most part, the world is a better place as a result. (Conservative Voice )