Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS - KEVÄT 2014 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Lukion oppimäärä.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten Hanna Helminen 2010-2011

tutkintoaineen pakolliset kurssit arvosteltuina ennen Osallistumisoikeus tutkintoaineen pakolliset kurssit arvosteltuina ennen kirjallista koetta

Ylioppilastutkinto sisältää 4 tutkintoainetta Äidinkieli ainoa pakollinen tutkintoaine Alla luetelluista tutkintoaineista valitaan kolme vieras kieli toinen kotimainen kieli = ruotsi matematiikka ainereaali 1. PS, FI, HI, FY, BI 2. UE, UO, ET, YH, KE, GE, TE

Ylioppilastutkinto yhden kokeen oltava A-tasoinen MAA tai pitkä kieli lisäksi voi kirjoittaa ylimääräisiä tutkintoaineita mahdollisia lisäpisteitä jatko-opintoihin pyrittäessä kompensaatiopisteet ylimääräisinä tutkintoaineina tutkinto-todistuksessa (tai erillinen todistus) ei merkitystä jatko-opintoihin pyrittäessä, onko pakollinen vai ylimääräinen

Ainereaalikoe Ainereaalikoe valitaan ilmoittautuessa, mihin reaaliaineen kokeeseen osallistuu voi osallistua useampaankin kokeeseen: yhdellä tutkintokerralla voi osallistua kahden ainereaalikokeen suorittamiseen 1. PS, FI, HI, FY, BI 2. UE, UO, ET, YH, KE, GE

Äidinkielen koe 2007- Uusimuotoinen äidinkielen ja kirjallisuuden koe tuli käyttöön keväällä 2007 tekstitaidon koe esseekoe molemmat kokeet arvostellaan kirjallisen ilmaisun sekä tekstin tulkinnan ja sisällön ymmärtämisen taitojen mittaaminen

Ylioppilastutkinto tutkinto on valmis, kun on suorittanut hyväksytysti neljä pakollista koetta pakollisuutta ja ylimääräisyyttä ei voi vaihtaa tutkinnon aikana Tutkintoaineen laajuuden vaihtaminen mahdollista hylättyä uusittaessa esim. MAA -> MAB Huom! tutkintoon sisällyttävä edelleen väh. yksi laajan oppimäärän mukainen tutkintoaine!!!

Hajautus tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen tutkintokertaan tutkinto on aloitettu, kun ilmoittautuu ensimmäisen kerran ilmoittautuminen sitova vaikka ei saavu kokeisiin, niin katsotaan tutkintokerraksi myös tutkintomaksu pitää maksaa joka ilmoittautumiskerralta ulosmittauskelpoisia, ei yo-tutkintotodistusta ennen kuin rästissä olleet tutkintomaksut suoritettu

Hajautus Kolmen peräkkäisen tutkintokerran lisäksi hylätyn tutkintoaineen kokeen uusimismahdollisuus hyväksyttyä tutkintoa saa täydentää ylimääräisillä tutkintoaineilla ilman aikarajaa (erillinen todistus)

Yo-tutkinto hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa kolmen seuraavan tutkintokerran aikana uusinnan voi suorittaa eri tason kokeena kuin hylätyn yksi A-tason koe tulee silti olla tutkinnossa hyväksyttyä koetta saa yrittää korottaa yhden kerran ilman aikarajaa paras suoritus jää voimaan hylätyn ylimääräisen kokeen saa uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa

Ylioppilastutkinto tutkintoon ei voi kuulua eritasoisia kokeita samassa tutkintoaineessa (esim. ENA ja ENC) samalla tutkintokerralla voi osallistua vain yhteen pitkään oppimäärään perustuvaan vieraan kielen kokeeseen esim. SAA, RAA, ENA ei samalle tutkintokerralle Jos kirjoitat lyhyen ja pitkän vieraan kielen, onnistuu esim. 3.vuoden keväällä ESB3 ja ENA Jos kirjoitat 2 lyhyttä vierasta kieltä, onnistuu esim. 3.vuoden keväällä ESB3 ja SAB3 samaan tutkintoon voi kuitenkin sisällyttää useampia A-tason kieliä ruotsi = toinen kotimainen kieli, EI vieraskieli => oma päivä AINA yo-kokeissa!

Koeaika kirjallisten kokeiden koeaika klo 9 - 15 lisäaikaa ja erityisjärjestelyjä tutkinnon suorittamisen suhteen voi anoa neurologin ja lukiopettajan lausunnolla liitteeksi ilmoittautumislomakkeen yhteyteen => luki-testin tulosten jälkeen heti yhteys erityisopettajaan & suunnitelmat selville!

Ylioppilastutkintotodistus Todistuksesta ilmenevät suoritetut pakolliset ja ylimääräiset kokeet, kunkin kokeen taso ja kokeesta saatu arvosana hylättyjä ylimääräisiä kokeita ei merkitä yo-todistukseen myöhemmin suoritetuista korotetuista arvosanoista tai ylimääräisistä tutkintoaineista erillinen todistus

Tarkistusarvostelu mahdollisuus saada opettajan välityksellä suorituksensa arvosteluperusteet jos tyytymätön arvosteluun, voi hakea tarkistusarvostelun toimittamista lautakunnalta pyyntö jätettävä 14 päivän kuluessa tuloksen saamisesta maksettava 50 euroa lautakunnan tilille palautetaan, jos tarkistuspyyntö aiheellinen

Syksyn kirjoituksia edeltävä jakso = kesäloma Jos osallistut syksyn yo-kokeeseen valmistaudu kesällä kirjoituksiin => osallistu preppauskursseille, lue omatoimisesti abi-kurssit 1.jaksossa painota kirjoitettavia aineita 1.jakson valinnoissa