Nuori tyttö, joka syö omenaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Onneni on olla Herraa lähellä
Advertisements

Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mikä on kysymys? ___________? - Hän on Mikko. ___________? - Me puhumme saksaa. ___________? - He asuvat Espoossa. ___________? - Minä olen kotoisin Italiasta.
Mistä sinä olet kotoisin?
Kuka Marge on. - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Lauseenjäsennys.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Preppaus ENA 4.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
-Taustalla kertojan ääni kertoo tarinaa
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Rakkaat ystäväni!.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Opiskelijaporukka menossa hissiin. Yksi ei mahdu hissiin.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Huvipuistossa Elsa & Julia Olet lähdössä tänään huvipuistoon. Menet Et mene.
Tapahtuipa Kerran... Kenelläpä ei olisi niitä päiviä jolloin mokaat oikeen kunnolla ja tekisi mieli huutaa: “VOI VI…!” No, katsoppa mitä tapahtui eräänä.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Preppaus ENA 2.
Millainen sää on?.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Verbityyppi 1 katsoa nukkua verbityyppi 2 syödä juoda verbityyppi 3 mennä opiskella verbityyppi 4 haluta pelata verbityyppi 5 tarvita.
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Yhdyssanat, jotka kirjoitetaan erikseen
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
Ufo-mies Kuvakäsikirjoitus. Kuva 1 Sisältö: Ufo-mies toteaa, että elinolosuhteet kotiplaneetalla ovat muuttuneet karuiksi Toteutus:  Taustalla kuuluu.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Millainen sää on?.
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Aiemmin peruutettu luento
1 Kielioppi Ssu112 Harjoitustehtäviä ) Etsi seuraavasta tekstikatkelmasta kaikki tapaukset, joissa sanavartaloon on liittynyt suffiksin i.
Matkalla.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
omenaa omenoita minua, sinua, häntä, meitä, teitä, heitä
Etsi sanakirjasta! (perusmuoto)
Kappale 7 Mikä sana? 1.Kun Hanna ei ole kesällä työssä, hänellä on _____________. 2.Suomalaiset syövät tätä yleensä kello Sana on _________. 3.Jos.
 J’ai = Minulla on  Tu as = Sinulla on  Il/elle a = Hänellä on  On a = omistetaan, meillä on (puhekieli)  Nous avons = Meillä on  Vous avez = Teillä.
FIBS Paikallissijapeli Olla, käydä (2)+ MISSÄ? Tulla (3), lähteä (1)+ MISTÄ? Mennä (3), saapua(1)+ MIHIN?
FIBS Mitä suomalaiset syövät? peruna lohi karjalanpiirakka Ruisleipä kalakukko kaurapuuro sienet liha mämmi marjat: mustikka, vadelma.
Suomi 2B Maanantai neljäs huhtikuuta 2016 Eero Järnefelt: Kaski, 1893.
Tervetuloa kurssille Suomi 2A! Sanna Rämö.
Suomi 2A Kotitehtävä: Harjoitus 11 1.Meidän täytyy soittaa Kristiinalle. 2.Minun täytyy matkustaa laivalla. 3.Sinun täytyy ajaa autoa. 4.Heidän.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Suomi 2B Keskiviikko 6. huhtikuuta 2016 Mikael Agricolan päivä 9. huhtikuuta.
Lauseet.
Finnish for International Business Students
Suomi 2A SELKOUUTISET:
Suomi 2A
Tee aiheesta muistiinpanot blogiisi
Suomi 2B Sanna Rämö.
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 2B Maanantai
Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
Verbin aikamuodot.
1. Huhtikuuta 2016 Aprillipäivä
Suomi 2A
Finský praktikum  Titta Hänninen.
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Suomi 4B 9. luento Hienoa!.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

Nuori tyttö, joka syö omenaa omenaa syövä nuori tyttö omenaa syövät nuoret tytöt omenaa syövällä nuorella tytöllä on nälkä omenaa syövillä nuorilla tytöillä on nälkä HUOM! Partisiippi taipuu sijamuodoissa samalla tavalla kuin adjektiivi! HUOM! Olla → oleva!

nuori tyttö, joka söi / on syönyt omenan omenan syönyt nuori tyttö omenan syöneet nuoret tytöt omenan syöneellä nuorella tytöllä on nälkä omenaa syöneillä nuorilla tytöillä on nälkä

1. infinitiivi + nut/nyt Muista konsonanttimuutokset! 1. puhu-a puhu-nut 2. syö-dä syö-nyt 3. men-nä men-nyt juos-ta juos-sut ol-la ol-lut sur-ra sur-rut 4. avat-a avan-nut 5. tarvit-a tarvin-nut 6. lämmet-ä lämmen-nyt

taloa maalaava mies taloa maalaavalla miehellä… taloa maalaavat miehet taloa maalaavilla miehillä… talon maalannut mies talon maalanneella miehellä… talon maalanneet miehet talon maalanneilla miehillä…

autoa pesevä mies autoa pesevällä miehellä… autoa pesevät miehet autoa pesevillä miehillä… auton pessyt mies auton pesseellä miehellä… auton pesseelle miehelle… auton pesseet miehet auton pesseillä miehillä…

Objekti (prototyyppisesti) 1. partisiippi Omenaa syövä tyttö Autoa pesevä mies → prosessi! 2. partisiippi Omenan syönyt tyttö Auton pessyt mies → valmis!

Määritteen paikka Tyttö syö omenaa. Se väri sopii sinulle. Hän on omenaa syövä tyttö. Se väri sopii sinulle. Se on sinulle sopiva väri. Se asia kiinnostaa kaikkia. Se on kaikkia kiinnostava asia.

Mitä eroa? Pihalla on kuoleva lintu. Pihalla on kuollut lintu. Puiston penkillä istui itkevä lapsi. Puistossa itkenyt lapsi rauhoittui, kun äiti osti hänelle jäätelöä.

1. partisiippi –VA, tekevä Joka-lause on samaan aikaan kuin päälause: Omenaa syövä tyttö hymyilee minulle. Tyttö, joka syö omenaa, hymyilee minulle. Omenaa syövä tyttö hymyili minulle. Tyttö, joka söi omenaa, hymyili minulle. Joka-lause tapahtuu myöhemmin kuin päälause (futuuri): Meille tuleva ystävä astui juuri lentokoneeseen. Ystävä, joka tulee meille, astui juuri lentokoneeseen. Menen ensi viikolla alkavalle kurssille Menen kurssille, joka alkaa ensi viikolla. Joka-lause tapahtuu aina tai normaalisti: Tupakoivat kuolevat nuorempana. Ne, jotka tupakoivat, kuolevat nuorempana. Brnossa asuva ystäväni kävi meillä kylässä. Ystäväni, joka asuu Brnossa, kävi meillä kylässä.

2. partisiippi –nUt Joka-lause tapahtui ennen päälausetta Onnettomuudessa loukkaantunut kuljettaja vietiin sairaalaan Kuljettaja, joka oli loukkaantunut onnettomuudessa, vietiin sairaalaan. Huomenna olen lottovoitolla rikastunut mies. Huomenna olen mies, joka rikastui lottovoitolla. Joka-lause on alkanut jo aikaisemmin ja jatkuu yhä Prahassa 10 vuotta asunut ystäväni tulee meille kylään. Ystäväni, joka on asunut 10 vuotta Prahassa (ja asuu siellä vieläkin), tulee meille kylään.