ABIEN VANHEMMAT 13.10.2010 Lyseonpuiston lukio. Miten valmistautua kokeisiin ? paras tapa tehdä säännöllisesti koulutyöt elää tasaisen terveellistä elämää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Kemian tentit ja yo-kirjoitukset 2014
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!. OHJELMA Ilmoittautumismenettely syksyn 2015 yo- kokeisiin (rehtori Toni Uusimäki) Päättötutkinnon hajauttaminen.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Tietoja ja taitoja 1) Erityisjärjestely t 2) Ilmoittautumin en 3) Osallistumisoik eus 3) Tutkinnon rakenne 4) Valmistuminen 5) Arviointi Kypsyyttä 1) Vastuu.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

ABIEN VANHEMMAT Lyseonpuiston lukio

Miten valmistautua kokeisiin ? paras tapa tehdä säännöllisesti koulutyöt elää tasaisen terveellistä elämää ei liikaa painetta kodin tai ystäväpiirin suunnasta – kannustaa saa kokeita voi uusia, myös hyväksyttyjä, joihin ei ole tyytyväinen koulumenestys ennakoi vahvasti yo-kokeiden tuloksia kokeiden aikataulu kodin jääkaapin oveen

Ilmoittautumisen ajankohta syksyn kirjoitusten tulokset tulevat viikolla 45 aloittajien ilmoittautuminen tulee tapahtua mennessä jatkajien ja kevään 2010 abien ilmoittautuminen mennessä ilmoittautumisen ottaa vastaan oma opo kanslia tarkistaa ja lähettää YTL:lle joulukuun alussa ilmoittautumisen yhteydessä lähetetään viimeiset LUKI-todistukset ja erityis- järjestelyhakemukset

Erityisjärjestelyt keskivaikea tai vaikea LUKI-vaikeus yleensä todettu viimeistään 1. lukiovuonna lukiseulassa erityisopettajan ja kahden opettajan lausunto, rehtorin puolto järjestely neuvotellaan rehtorin kanssa ennen lähettämistä YTL:lle sairauden tai vamman perusteella erikoislääkärinlausunto rehtorin puolto järjestely neuvotellaan rehtorin kanssa ennen lähettämistä YTL:lle hakijana YO-kokelas itse – ei koulu kokeen aikainen sairaus – toimintatapa sovitaan tapauskohtaisesti ko. aamuna

Ilmoittautuminen kirjoituksiin on sitova - ei voida muuttaa valintaa pakollisen ja ylimääräisen kokeen välillä kokeen tasoa (MA, kielet) ylimääräisiä kokeita ei voi valita viimeisen ilmoittautumiskerran jälkeen kokelas sitoutuu maksamaan yo-koemaksut perusmaksu 23 € / kirjoituskerta koekohtainen maksu 27 € eräpäivä

2. ja 3. jakso, lukuloma Oppimäärät valmistuvat ~ ”narut kootaan yhteen” palmikoksi viimeisellä jaksolla painopiste kertauskursseissa 3. jakson kokeissa tehtävät lähestyvät yo-kokeiden luonnetta, samoin järjestelyt, äidinkielessä ja matematiikassa preliminäärit Ensimmäinen koe tekstitaito pe kuuntelut ma – ke 16.2., torstaina penkkarit lukuloma ja tenttikausi viikot 8-10, 3 viikkoa yo-kokeet heti talviloman jälkeen koululla kannattaa käydä päivittäin – ainakin syömässä

Kokeiden suoritusjärjestys äidinkieli viimeisenä kirjoituskertana pakollisiksi aineiksi vahvoja aineita suositellaan ylimääräisten kokeiden kirjoittamista aikaa on … niistä saa kompensaatiopisteitä kokemus karttuu näkökulma laajenee

Ylioppilastutkinto on kypsyyskoe osassa tehtäviä oppiainerajat ylittävä näkökulma kiitettävä suoritus edellyttää, faktatietojen ohella systemaattista tiedon hallintaa ja käsittelyä tehtävänannosta riippuen perustelevaa, analyyttistä, vertailevaa ja kriittisyyttä osoittavaa aiheen käsittelyä asioiden suhteuttamista laajempaan yhteyteen, soveltamista, päättelyä, yleistyksiä, esimerkkejä … kykyä itsenäiseen ajatteluun Miten muutoin kuin oppikirjoja lukemalla näitä ominaisuuksia voi kehittää?

ROPOT TAVATTAVISSA LUOKISSA 3 A / 201 RISTO KUOKSA (Hänninen) 3 B / 207 RAIMO KOPONEN 3 C / 206 EIJA KOIVURANTA 3 D / 208 JARI VEHKAOJA 3 E / 209 JUHA KNUUTI 3 F / 210 PAULA HUHTANIEMI (Partanen) 4 A / Opehuone KAISA LILJEBERG-THRONICKE