YHTEISHAUN AIKATAULU 2005 31.1.2005-11.2.2005 PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN 4.2.2005.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjeita kevään 2013 sähköiseen yhteishakuun
Advertisements

VANHEMPAINILTA SÄHKÖINEN YHTEISHAKU HUOLTAJIEN KUULEMINEN
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
YHTEISHAUN VANHEMPAINILTA
YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
TERVETULOA!.
Sähköinen yhteishaku 2. –
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
Yhteishaku 2013.
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2010 •Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat •Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2011 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Yhteishakuinfo
TERVETULOA YHTEISHAKU VANHEMPAINILTAAN!
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
Yhteishaku 2015.
AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ
Yhteishakuinfo
TERVETULOA!.
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet käyttävät hakeutumisessa perusopetuksen päättötodistusta Lukion oppimäärän.
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Yhteishaku 2015.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Yhteishakuinfo Sähköinen yhteishaku Valtakunnallinen oppilasvalinta  1. ammatilliseen koulutukseen ja lukioon.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
YHTEISHAKUILTA 9.-luokkalaisten huoltajille keskiviikkona Yhteishaku - huoltajan vastuu ja osallistuminen sekä huoltajan kuuleminen Noora Lybeck,
Jatko-opintoilta Päivi Palviainen Opinto-ohjaaja.
Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku, erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku ja perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin.
YHTEISHAKU TOISELLE ASTEELLE ELI AMMATILLISIIN OPPILAITOKSIIN JA LUKIOIHIN.
Anne Heikinkangas Syksy  Uusia opiskelijaksi ottamisen perusteita sovelletaan ensimmäisen kerran syksyn 2013 yhteishaussa  Ensisijaisena tavoitteena.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Yhteishaun pisteytys keväällä 2013 Perusopetuksen suorittaminen hakuvuonna tai esim. kymppiluokan, ammattistartin tai talouskoulun suorittaminen 3p Yleinen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Yhteishaku kevät 21.2 –
Yhteishaku 2017.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
Yhteishaku kevät 20.2 –
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
2. Luokan OPO1 osa 2.
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Oppilaanohjaaja kristiina hellén turun lyseon koulu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Toiselle asteelle eli ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin
Esityksen transkriptio:

YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN MUU AMMATILLINEN KOULUTUS JA LUKIOKOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN

Opiskelijaksi ottamisen perusteet ammatillisessa peruskoulutuksessa Etusijoja peruskoulutasoisille ei ole Lisäpisteet hakuvuonna peruskoulun ja lisäopetuksen päättäville Ottaminen suoritetaan valintapistemäärän ja hakijan esittämän hakutoivejärjestyksen perusteella

PERUSTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPISTEET: Hakutoiveet 0, 1 tai 3 pistettä Sukupuoli 0 tai 2 pistettä Perus- tai lisäopetuksen oppimäärän suorittaminen hakeutumisvuonna 0 tai 3 pistettä – Todistuspisteet - yleinen koulumenestys 0 – 16 pistettä - painotettavat oppiaineet 0 – 8 pistettä Mahdollisesti järjestettävä pääsy- tai 0 – 10 pistettä soveltuvuuskoe Työkokemuspisteet 0 – 5 pistettä -HUOM: oppivelvollisuuden suorittamisen jälkeen hankitusta työkokemuksesta

Hakutoiveet 1-hakutoiveesta 3 pistettä 2-hakutoiveesta 1 piste

Sukupuoli 2 pistettä vähemmistösukupuolelle, jos valintayksikössä on alle 30 % ko. sukupuolta

Perus- tai lisäopetuksen oppimäärän suorittamisajankohta 3 pistettä mikäli perus- tai lisäopetuksen oppimäärä on suoritettu hakeutumisvuonna

Yleinen koulumenestys Yhteisten aineiden keskiarvo päättötodistuksesta: äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia ja yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantieto, liikunta, musiikki, kuvataide, käsityö, kotitalous Yhteisiin oppiaineisiin kuuluvat valinnaisaineet, joiden oppimäärä on vähintään 2 vvt

Yleinen koulumenestys/pisteitä annetaan seuraavasti: Keski- arvo PisteitäKeski- arvo Pisteitä

Painotettavat arvosanat KOLMEN parhaan aineen ka. huomioidaan seuraavista oppiaineista (myös valinnaisaineet) – liikunta – kuvataide – käsityö – kotitalous – musiikki

Painotettavat arvosanat/ pisteitä annetaan seuraavasti Keski- arvo Pisteitä

PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEET VOIDAAN JÄRJESTÄÄ SEURAAVILLA ALOILLA – Kuvallisen ilmaisun perustutkinto – Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto – Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto – Tanssialan perustutkinto – Musiikkialan perustutkinto – Lennonjohdon perustutkinto – Kello- ja mikromekaniikan perustutkinto – Hammastekniikan perustutkinto – Liikunnanohjauksen perustutkinto – Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto LOPULLINEN VALINTA TEHDÄÄN AINOASTAAN KOKEESTA SAATUJEN PISTEIDEN PERUSTEELLA

Työkokemus Yleinen työkokemus, jonka on hankkinut perusopetuksen oppimäärän suoritettuaan tai 16 vuotta täytettyään (väh. 3 kk)

Tasapistetilanteessa valinnan ratkaisee: Hakutoivejärjestys Mahd. pääsy- ja soveltuvuuskokeet Sukupuoli Yleinen koulumenestys Lukuaineiden keskiarvo (äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia ja yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantieto)

LISÄKSI Koulutuksen järjestäjä voi järjestää KIELIKOKEEN niille, joiden äidinkieli on muu kuin opetuskieli (hyväksytty/hylätty) JOUSTAVA VALINTA on mahdollista esim. sairauden ym. syyn vuoksi

Opiskelijaksi ottamisen perusteet lukiokoulutuksessa Pääsyvaatimuksena perusopetuksen tai sitä vastaavan aikaisemman oppimäärän suorittaminen Lukuaineiden keskiarvo (äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia ja yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantieto) Mahdolliset painotettavat oppiaineet, pääsy ja soveltuvuuskokeet ja muut lisänäytöt huomioidaan koulutuksen järjestäjän ilmoittamalla tavalla.