Tervetuloa!.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Lukion oppimäärä.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa!

Mitä kuuluu kakkosluokkalaisille? Pakollisten kurssien suorittaminen loppusuoralla Opotunneilla käyty läpi tulevaisuuden suunnitelmien tekemistä Ylioppilastutkinto suunniteltu jo syksyllä Kaikki keskustelevat opon kanssa suunnitelmistaan loppukevään aikana Abivuoden valinnat Tulevaisuuden suunnitelmaat

Ylioppilastutkinnon suunnitteleminen Suoritetaan joko kerralla tai hajautetusti On suunniteltava viimeistään toisena opiskeluvuonna, koska vaikuttaa kurssivalintoihin Koetehtävät laaditaan pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien pohjalta Pakolliset kurssit oltava opiskeltuna ennen kokeeseeen osallistumista

Ylioppilastutkinnon rakenne Pakolliset kokeet (valitaan 4, yksi laaja koe) Äidinkieli (kaikille pakollinen) Vieras kieli (A tai C) Toinen kotimainen kieli (meillä B) Matematiikka (A tai B) Reaaliaineen koe

Ylioppilastutkinnon rakenne Ylimääräiset kokeet (vapaavalintainen määrä) Toinen kotimainen kieli (meillä B) Matematiikka (A tai B) Vieraat kielet (A tai C) Muut reaaliaineiden kokeet

Tutkinnon järjestäminen Kaikilla yo-kokeilla on oma koepäivänsä (ma, ke tai pe), paitsi pitkät vieraat kielet samana päivänä lyhyet vieraat kielet samana päivänä kaksi reaalikoepäivää eli tietyt reaalikokeet samana päivänä

Reaalikoepäivät (järjestys vaihtelee, mutta aineryhmät eivät) Reaalin 1. päivä Reaalin 2. päivä psykologia filosofia historia fysiikka biologia evankelis-luterilainen uskonto ortodoksinen uskonto elämänkatsomustieto yhteiskuntaoppi kemia maantiede terveystieto

Tutkinnon hyväksytty suorittaminen Todistuksen saaminen edellyttää lukion päättötodistuksen saamista 75 kurssia Pakolliset kurssit suoritettuna hyväksytysti Ylioppilaskokeista pakolliset kokeet suoritettava hyväksytysti Hylätyn pakollisen kokeen voi kompensoida, mikäli hyväksytyt kokeet sujuvat tarpeeksi hyvin

Uusinnat ja korotukset Hyväksyttyä ylioppilaskoetta voi korottaa kerran ilman aikarajaa Parempi arvosana jää voimaan Mikäli on jo valmistunut ylioppilaaksi, korotuksesta saa erillisen todistuksen Hylättyä ylioppilaskoetta voi korottaa kahdesti kolmen seuraavan kerran aikana Mikäli on jo valmistunut ylioppilaaksi (esim. kompensaatiolla), korotuksesta saa erillisen todistuksen

Tutkinnon hajauttaminen Suunnitellaan etukäteen Kolme peräkkäistä kertaa käytettävissä Huomioitava opintojen eteneminen Lukuloma? Kaikki kokeet voi myös suorittaa samalla kerralla!

Ilmoittautuminen Sitova! Tehdään ensimmäisellä kerralla ohjatusti Aikataulu: Syksyn tutkintoon ilmoittaudutaan toukokuun lopussa (ensikertalaiset) Kevään tutkintoon ilmoittaudutaan marraskuussa

Erityisen tuen tarve Luki-vaikeudet Sairaudet ja vammat Vieraskieliset kokelaat Erityisjärjestelyt tai pistehyvitys tilanteen vakavuuden mukaan Lausunnot toimitetaan ilmoittautumis-papereiden mukana eli ne on oltava ilmoittautumishetkellä valmiina

Valmistumisen aikataulu Keväällä valmistuvilla 75 kurssia suoritettuna huhtikuun loppuun mennessä (4 jaksoa) Ylioppilasjuhla viikon 22 lauantai Syksyllä valmistuvilla 75 kurssia suoritettuna lokakuun loppuun mennessä (1 jakso) Ylioppilasjuhla itsenäisyyspäivän kynnyksellä

Täysi-ikäisen opiskelijan tukeminen Numeroarviointi on julkista (voi kysyä koululta, jos todistuksia ei kotona näy) Sanallisen arvioinnin kertomiseen tarvitaan opiskelijan lupa Vanhemmat voivat allekirjoittaa myös 18 vuotta täyttäneen opiskelijan poissaolo-todistuksen Opiskelijat arvostavat vanhempien kannustusta ja rajojen asettamista!