Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki 30.3.2010 Merja Leinonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä
Advertisements

Suuri sosiaalinen innovaatio
Yli puolella metsäteollisuuden henkilöstöstä tekniikan alan koulutus LÄHDE: EK:n palkkatilasto, 2. neljännes 2012.
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki
Toiminnan tunnuslukuja Lokakuu 2011 Yrityksiä 588.
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Opettajat Suomessa Pedagoginen toimikunta Heljä Misukka koulutusasiain päällikkö Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Väestönmuutos , maakunnittain
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Suomalaisten yli sata kilometriä pitkien matkojen suuntautuminen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
UUDISTUNUT ALUEHALLINTO JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ -SEMINAARI Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän merkitys yrityksille.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/Ammattikorkeakouluyksikkö/as / /1. Rakenteellinen kehittäminen Ammattikorkeakouluja muodostettaessa.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Hotel Arthur Kommenttipuheenvuoro Tuovi Manninen erityisasiantuntija.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ
Innova Länsi-Suomen akk
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Työvoimakoulutus v Martti Rantala Koulutusjaostolle
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
VALTION ALUEHALLINTO.
Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamistilanne
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Pohjois-Karjalan Trendit Talouskatsaus 2/2017
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Maakunta/hankkeen nimi Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Satakunnan TE-toimisto
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Tarve PERA -hankkeelle syntyy
Kansainvälisyys ja tasa-arvo Turku
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Esityksen transkriptio:

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen

2 Mitä työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä on? Jotain muuta kuin perinteistä koulutusta. Se on erinomainen työkalu. Se on myös tahtotila. Tykellä tehdään ylihuomista. Tyke on ammattitaitoa. Tyke on ensisijaisesti yhteistyötä. Tyke on synergiaa. Tyke on panostamista. Tyke-rahoitusta tarvitaan. Tyke yhdistää. Tyke on täsmätehtävä.

3 Mitä työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä on? "Tätä lakia sovelletaan lisäksi ammatillisen aikuiskoulutuksen yhteydessä toteutettavaan työelämän kehittämis- ja palvelutoimintaan. Sillä tarkoitetaan yrityksille ja julkisyhteisöille, erityisesti pienyrityksille tarjottavia osaamisen kehittämispalveluja." (L 1013/2005, HE 40/2005)

4 Miksi työelämän kehittämis- ja palvelutehtävää tarvitaan? yhteistyö erilaisten työpaikkojen kanssa on olennainen osa koulutuksen toteuttamisessa ammatilliseen lisäkoulutukseen olennaisesti kuuluva työelämäyhteistyö tarvitsi aiempaa selkeämpää korostusta koulutuksen rinnalla lisäkoulutuksen järjestäjät hoitavat entistä useammin erilaisia työelämän kehittämis- ja palvelutehtäviä

5 Miten työelämän kehittämis- ja palvelutehtävää käytetään? esimerkiksi: osaamistarpeiden analysoinnit henkilöstön osaamiskartoitukset henkilöstön koulutus- ja kehittämisohjelmat yrittäjien osaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen voi tapahtua osana alueellisia, monialaisia koulutuksen, tutkimuksen ja työelämän yhteistyöverkostoja

6 Kuka voi saada työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän? ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjä osa ammatillisen lisäkoulutuksen järjestämislupaa sisällöllisesti samanlaiset, toteutus eri järjestäjillä erilainen -> eri koulutusalat -> alueellisesti kattava

7 Miten työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä saadaan? OPM myöntää hakemuksesta - mahdollista hakea milloin tahansa lisäkoulutuksen järjestämisluvan muuttamisena hakulomake: 1) kuvaus nykytoiminnasta 2) suunnitelma: keille, mitä, millä alueilla ja millaisin yhteistyökuvioin 3) tavoitellut tulokset: mitä ovat, miten toteutumista arvioidaan ja miten tuloksista tiedotetaan

8 Keillä työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä on? tilanne : tyke-tehtävä yhteensä 94 järjestäjällä (60 % ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjistä) - 77 pysyvä - 17 määräaikainen, vuoden 2011 loppuun

9 Miten työelämän kehittämis- ja palvelutehtävää tuetaan? voidaan myöntää hanke- ja kehittämisavustusta työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän hoitamiseen (L 18 § 3 momentti) VTA: työelämän palvelutoiminnan ja koulutuksen laadun kehittämiseen VTA noin 6,1 Meuroa työelämän palvelutoiminnan ja koulutuksen laadun kehittämiseen VTA 6,5 Meuroa työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän hoitamiseen

10 Mikä muuttui vuonna 2010? ELY-keskukset toimivat yhteistyöeliminä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen järjestäjien, ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja muiden aikuiskoulutusta järjestävien oppilaitosten alueellista yhteistyötä AKKU-johtoryhmä: ELYjen tehtäväksi aikuiskoulutuksen järjestäjille jaettavien työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyvien avustusten jakaminen OPM antanut tykeen suunnattujen valtionavustusten käsittelyn ELY- keskusten hoidettavaksi

11 Mikä muuttui vuonna 2010? OPM:n ohjauskirje –yleiset painopistealueet –aluekohtaisia painopisteitä –aiemmin rahoitettujen verkostuneiden hankkeiden mahdollinen jatkokehittäminen –ELY-keskusten maakunnallinen ja valtakunnallinen yhteistyö –vuorovaikutus työelämän valtakunnallisten järjestöjen ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjien kanssa

12 Mikä muuttui vuonna 2010? Uudenmaan ELY Varsinais-Suomen ELY Satakunnan ELY Hämeen ELY Pirkanmaan ELY Kaakkois-Suomen ELY Etelä-Savon ELY Pohjois-Savon ELY Pohjois-Karjalan ELY Keski-Suomen ELY Etelä-Pohjanmaan ELY Pohjois-Pohjanmaan ELY Pohjanmaan ELY Kainuun ELY Lapin ELY

13 Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän tulevaisuus? TYKE on myönteinen ja iloinen tehtävä? Arvioinnin tuloksia: -järjestäjät kehittäneet työelämän kehittämis- ja palvelutoimintaa -lisää arvostusta -lisää yhteistyötä ja verkostoitumista -kirkastaa tavoitteita ja terävöittää suunnittelua