Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ OPINNÄYTETÖISSÄ
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
KANSAINVÄLINEN KAVERIVIIKKO Monet kaverit vain kävelevät sisään ja ulos elämästämme.. Mutta vain tosiystävät jättävät jalanjäljet sydämihimme..
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Jumalan kanssa.
Ensimmäiselle sivulle Eräs illanvietto... Pidettiin kamujen kanssa pienet bileet...
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ajatuksia elämästä..
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Rentoudu ja nauti, esitys etenee automaattisesti
10 vinkkiä voimaantumiseen
Yrittäjän hyvinvoinnin tekijät
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
Mihin kiusaamisen muotoihin KiVa Koulu vaikuttaa?
Norssi ja Varis juttusilla
Lasten suusta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Heippa kaikille! Kutsun kaikki tuttavani ja ystäväni grillijuhliini. (Pieni varoitus: tarjoilut ovat aika simppelit, joten jos mahdollista, tuokaa mukananne.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Arviointikysely alaluokkien oppilaille 2013 Generated on :37.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
ALKOIPA KERRAN…. MATKA KOHTI NUORISOPÄIVIÄ!. Tätä Nuorisopäivämatkaa on kuljettu yhdessä jo hyvän aikaa… … ja matkalla onkin ehtinyt sattua vaikka mitä!
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Pieniä hetkiä.
Millainen on MEIDÄN KOULU?
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Elämä.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Mitä asenne tarkoittaa?
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Yhteysopettajakoulutus
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Matkalla.
Niko Saarinen.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Kissa Onni Salminen.
Hyvää elämää maaseudulla
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
D-piirin lionspinssiviikko
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Ready, steady.... GO & GET INTERNATIONAL Kansainvälisyys on taitolaji
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Pataluodon koulu Draamaluokka
Millainen meidän luokka on? Oppilaat kertovat.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Pataluodon koulu Draamaluokka
Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.
JULKISISSA JA PUOLIJULKISISSA TILOISSA
Tervetuloa rippikouluun!
Esityksen transkriptio:

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS POSITIIVINEN REGRESSIO (RENTOUS, LEIKKI) YHTEISÖN VARJO

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Rippikoulun ja kiusaaminen: Se on mun mielestä hyvä mikä kans vaikuttaa että rippikoulussa on todella semmonen jyrkkä asenne kiusaamista kohtaan. Mitä musta välillä tuntuu, et koulussa se on aina välillä semmosta et ei nii puututa siihen heti ja annetaa sen mennä tosi pitkälle eka. Mut rippikoulussa jotenki heti mennään siihen, jotenki otetaan puheeks sitte ni sit ei tapahdu yhtään semmosta.

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Rippikoulun ja koulun suhde: Täällä oltiin aluksi paljon jäisempiä, koska ei tunnettu. Sitten ku oppi tuntemaan niin ainakin musta täällä on paljon rennompi tunnelma. Täällä myös tulee tunteet esille helpommin ja huomaa toisten luonteista pieniä juttuja helpommin kuin koulussa. Rippikoulussa nuoret ovat jotenkin rennompia ja avautuvat helpommin. Ei pelätä muiden arvostelua ja uskalletaan olla sellaisia kuin ollaan, eikä esitetä jotain muuta, toisin kuin koulussa. Ystävyyssuhteita syntyy helpommin.

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Yhteisömetaforat, Rippikoulu on kuin… huvipuisto; tilkkutäkki; hedelmäsalaatti; sika hauskat bileet ; iso vesimeloni; kiva kakku; lastentarha, leikitään ja opitaan (ei tietenkään ihan, mut kumminkin melkein); keitto, se poreilee ja kuplii, sekoittuu ja hajoaa kun se syödään haukkovin suin sen lopulta valmistuttua, siitä jää lämmin ja hyvä tunne vatsaan; unelma ; vapaampi koulu; koulu, mut parempi ruoka, leikit, tehtävät jne…; ampiaispesä; kylä, jossa on erilaisia ihmisiä; tosi kiva leiri; vankila jossa on kivaa; viikko lähes tuntemattomien ihmisten kanssa saman katon alla; pienen pieni kunta, kaupunki, kylä tai yhteisö

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Yhteisöllä on varjonsa: En mä haluais mitään juhlia, mutta äiti haluis joitain järjestää. Vaikka kuin monta sukulaista. … Mä en oo mikään juhlija, en mä viihdy isoissa massoissa. Pitäs vähän hienovaraisemmin lähestyä tuota Jumala- asiaa, kun heti ekana päivänä aletaan ylistää Jumalaa. Enkä mä usko, että se Jeesuskaan haluaisi, että sitä ylistetään näin paljon. Eli muutenkin niin vaatimattomasti ja tälleen. mä aika harvoin näin ison ihmisjoukon kanssa yleensäkään teen yhtään mitään, että ikinä sen, mä on siis kaikki koulunäytelmät ja kaikki tämmöset ollu aina ”kipeänä”