Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Persoonapronominit.
Advertisements

Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
G + postpositio s. 175 G + edessä He seisovat yliopiston edessä
Objekti Totaaliobjekti = normaaliobjekti yksikkö genetiivi monikko -t-monikko yksikkö monikko auton autot -> Ostin auton. -> Ostin autot. opettajan opettajat.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mikä on kysymys? ___________? - Hän on Mikko. ___________? - Me puhumme saksaa. ___________? - He asuvat Espoossa. ___________? - Minä olen kotoisin Italiasta.
Mistä sinä olet kotoisin?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Virkkeiden peruskunnostus
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Vaillinaiset apuverbit: must
Vaillinaiset apuverbit: can
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Preppaus ENA 2.
Millainen sää on?.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
GEMACHT VON OLLIMATTI SÄRKELÄ UND IIRIS HARJUNPÄÄ Das Futur.
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Verbi + Verbi.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Englanti: aikamuodot.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.
Harrastukset 6. l..
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
Vokaaliharmonia A B ranska + lainen läinen ranskalainen tshekki + lainen läinen tshekkiläinen kolumbia + lainen läinen kolumbialainen norja + lainen läinen.
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
”Rinnasteiset verbiparit tekstissä” Anu Airola Helsingin yliopisto.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
Kappale 5: Varkaus Puistotiellä
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
Millainen sää on?.
Sano verbit minä-muodossa
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
Tenses. Mikä aikamuoto?  Opiskeletko ensi jaksossa englantia?  Minä en opiskellut ranskaa.  Minä en ole opiskellut ranskaa.  Minä en ollut opiskellut.
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
kaakao kahvi tee viini tupakka
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
VERBITYYPPI 6 Day Dreaming -videomalli (Keskitaso)
Etsi sanakirjasta! (perusmuoto)
Kappale 7 Mikä sana? 1.Kun Hanna ei ole kesällä työssä, hänellä on _____________. 2.Suomalaiset syövät tätä yleensä kello Sana on _________. 3.Jos.
NEGATION AS A MARKER OF PROFICIENCY LEVEL IN L2 FINNISH Maisa Martin CEFLING-project University of Jyväskylä.
Suomi 2A Maanantai 15. helmikuuta 2016 North South Ladies.
Suomi 3A Maanantai 23. toukokuuta 2016 Vallisaari, Helsinki.
Suomi 3A Maanantai 16. toukokuuta 2016 Leijonat. Selkouutiset Uutiset helpolla suomen kielellä internetissä
Sähköpostit: hyvä! Huomenna, torstaina, on orientaatio. Minun tutorin nimi on Ali. Minun asunto on ihan uusi. Se ei.
Lauseet.
Tervetuloa kurssille Suomi 3A!
Suomi 3A Maanantai 17. lokakuuta 2016.
Suomi 2A
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Suomi 1A 11. tunti Sanni HEinzmann.
Titta Hänninen MOI KAIKILLE!
Suomi 3A Maanantai 3. lokakuuta 2016.
Suomi 2A
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Esityksen transkriptio:

Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat - harjoitella - tehdä - konditionaali Maria - pyrkiä - opiskella - matematiikka toivottavasti - hän - päästä - yliopisto - opiskella hän - voida - valmistua - yliopisto - maisteri - 2019

Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi Opettaja opettaa opiskelijoita puhumaan suomea. opiskelijat - harjoitella - tehdä - konditionaali Opiskelijat harjoittelevat tekemään konditionaalia. Opiskelijat harjoittelevat koditionaalin tekemistä.

Maria - pyrkiä - opiskella - matematiikka Maria pyrkii opiskelemaan matematiikkaa. toivottavasti - hän - päästä - yliopisto - opiskella Toivottavasti hän pääsee yliopistoon opiskelemaan. hän - voida - valmistua - yliopisto - maisteri - 2019 Hän voi valmistua yliopistosta maisteriksi 2019.

Jatka lauseita monikon partitiivilla Jatka lauseita monikon partitiivilla! Me olemme hyviä ja kivoja opiskelijoita. Suomalaiset ovat… Minun ystävät ovat… Koirat ovat… Kesäpäivät ovat… Otaniemessä on… Suomessa on… Suomessa ei ole…

Vastaa adjektiivin komparatiivimuodolla Vastaa adjektiivin komparatiivimuodolla! Mitä eroa on kissalla ja leijonalla? - Leijona on isompi ja vaarallisempi. Mitä eroa on Helsingillä ja Espoolla? Mitä eroa on Suomen kesällä ja talvella? Mitä eroa on suomen kielellä ja englannin kielellä? Mitä eroa on bussilla ja metrolla?

Sano verbi konditionaalin preesensissä Sano verbi konditionaalin preesensissä! minä puhun minä puhuisin sinä et syö sinä hän lukee hän me harjoittelemme me te ette avaa te he opiskelevat he Sano verbi konditionaalin prefektissä! minä en soita minä en olisi soittanut sinä käyt sinä hän mennä hän me emme halua me te pyydätte te he kirjoittavat he

Sano verbi konditionaalin preesensissä Sano verbi konditionaalin preesensissä! minä puhun minä puhuisin sinä et syö sinä et söisi hän lukee hän lukisi me harjoittelemme me harjoittelisimme te ette avaa te ette avaisi he opiskelevat he opiskelisivat Sano verbi konditionaalin prefektissä! minä en soita minä en olisi soittanut sinä käyt sinä olisit käynyt hän mennä hän olisi mennyt me emme halua me emme olisi halunneet te pyydätte te olisitte pyytäneet he kirjoittavat he olisivat kirjoittaneet