VANHEMPAINILTA ABIEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
1.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

VANHEMPAINILTA ABIEN

Vähintään yhdessä pakollisessa pitkä oppimäärä! YO-TUTKINTO Näistä valittava kolme koetta Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Vähintään yhdessä pakollisessa pitkä oppimäärä! Ylimääräiset kokeet: Toinen kotimainen Matema- tiikka Vieraan kielen kokeita Reaali- aineen kokeita

YO-KIRJOITUKSIIN OSALLISTUMINEN Pakolliset kurssit suoritettu kirjoitettavassa aineessa Menestyäkseen on käytävä myös syventäviä kursseja Pakolliset aineet kirjoitettava kolmen peräkkäisen kirjoituskerran aikana Syksy Kevät Kevät Syksy Kirjoituskerrat (Klassikka 04 vsk): 85% jakaa kirjoituksensa kahdelle kerralle 15% kirjoittaa kaikki aineensa yhdellä kerralla 4.vuoden opintosuunnitelma: yleensä kolmella kerralla

YO-KIRJOITUSTEN HAJAUTTAMINEN: Syksyllä Hyödyt: -Tehokkaampi ajan-käyttö -Henkinen paine vähenee -Kokemusta yo-kirjoituksista -Uusimismahdolli- suudet jo kouluaikana Mahdolliset vaarat: -Tiedot ei vielä riitä => tulostaso ei paras mahd. -Kirjoittaminen syksyllä vaatii suunnittelua -Liian aikainen aloittaminen

REAALIKOE Reaalikoe I Reaalikoe II Psykologia Uskonto (UE/UO/ET) Filosofia Historia Fysiikka Biologia Reaalikoe II Uskonto (UE/UO/ET) Yhteiskuntaoppi Kemia Maantieto Terveystieto -Jokaisena kirjoituskertana järjestetään kaksi reaalikoetta (I ja II) viikon välein -Opiskelija saa osallistua aina yhteen reaalikokeen aineeseen kerrallaan -Yhdellä kirjoituskerralla on siis mahdollista kirjoittaa kaksi reaaliainetta!

KOKEEN UUSIMINEN JA TÄYDENTÄMINEN Pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa koetta välittömästi seuraavan kolmen tutkintokerran aikana Kokeen saa uusia yhden kerran ilman aikarajoitusta Hylätty koe (I) Hyväksytty koe (A,B,C,M,E,L) Tutkintoa voi ylioppilaana täydentää suorittamalla ylimääräisiä kokeita!

ARVOSTELU I 0 pist. A 2 pist. B 3 pist. C 4 pist. M 5 pist. E 6 pist. L 7 pist. Lukion aineen opettaja arvostelee koesuoritukset alustavasti ja lautakunnan sensorit lopullisesti Jos suoritusta on heikentänyt jokin erityisen painava peruste, voi lautakunta tämän hyväksyä (mm. lukilausunto yms.) Arvosteluun voi hakea lautakunnalta tarkistusarvostelun toimittamista

KOMPENSAATIO Ylioppilastutkintotodistus, jossa on yksi pakollisen kokeen hylätty arvosana Hylätty taso Vaatimus kompensaatioon Kompensaatiossa pisteitä annetaan muista arvosanoista: L = 7, E = 6, M = 5, C = 4, B = 3, A = 2, Ylimääräiset kokeet auttavat kompensaatiopisteiden keruussa! Tutkintoa täydentämällä ei voi Kompensoida hylättyä koetta I+ 12 pist. I 14 pist. I- 16 pist. I= 18 pist.

YLEISTÄ Ilmoittautumiset tuotava kansliaan viimeistään pe 14.11.2014 Syksyn 2014 kirjoitusten uusijat keskiviikkoon 19.11. mennessä, kun syksyn kirjoitusten tulokset ovat tulleet Erityisjärjestelyhakemukset tulee toimittaa kansliaan viimeistään 20.11.2014

YLEISTÄ Ilmoittautuminen tutkintoon on sitova Koe katsotaan hylätyksi jos ilmoittautunut jää saapumatta ilman YTL:n hyväksymää syytä Ilmoittautuneilta peritään aina ilmoittautumismaksu (14 € ) ja maksu kustakin ilmoitetusta kokeesta (28 € ) Ilmoittautumien merkitsee AINA samalla koko ylioppilastutkinnon aloittamista (kolme perättäistä kertaa)

Kokelaan oikeusturvasta Erillisestä pyynnöstä tarkistusarvostelu Tarkistuspyyntö kohdennettava Maksu (50 €) ellei johda muutokseen Pyyntö tehtävä 14 vrk kuluessa tulosten tiedoksisaamisesta

Sairastuminen kokeiden aikana Tieto rehtorille tai apulaisrehtorille mahdollisimman hyvissä ajoin. Apul.rehtori Juha Torniainen 044-718 4548 Apul.rehtori Inka Kokkonen 044-718 4541 Kanslia Elsa Kukkonen 017- 184 543 044- 718 4543

Lisätietoa http://www.ylioppilastutkinto.fi/ Koulun verkkoveräjä: http://www.peda.net/veraja/kuopio/klaslukio/yo_tutkinto Ylioppilastutkintolautakunnan www-sivut: http://www.ylioppilastutkinto.fi/