Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!. OHJELMA Ilmoittautumismenettely syksyn 2015 yo- kokeisiin (rehtori Toni Uusimäki) Päättötutkinnon hajauttaminen.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tietoja ja taitoja 1) Erityisjärjestely t 2) Ilmoittautumin en 3) Osallistumisoik eus 3) Tutkinnon rakenne 4) Valmistuminen 5) Arviointi Kypsyyttä 1) Vastuu.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 ylioppilaskirjoitukset
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä 7.4.2017 YO info erityisjärjestelyt, ilmoittautuminen, tutkinnon rakenne, vastuu, lukion oppimäärä, osallistumisoikeus, hajauttaminen, korottaminen, arviointi, opintojen päättäminen ja tarina villasukista...

Ylioppilastutkinto kolmen perättäisen tutkintokerran aikana pakollinen äidinkielen koe ja kolme muuta ylimääräisiä kokeita yksi A-tason koe pakollisuutta tai ylimääräisyyttä ei voi vaihtaa tutkintoa voi täydentää

Erityisjärjestelyt lukiseula ja mahdolliset yksilötestit Lausunto lukivaikeudesta (erityisopettaja) sekä opettajien lausunnot anomus erityisjärjestelyistä ennen 5.6. tai 23.11. lisäaika vai arvosanakorotus? Lisäaika =>neurologin tai foniatrin lausunto (erityisopettaja…) lautakunnan kirjallinen päätös todistus vieraskielisyydestä jos äidinkieli muu kuin suomi

Ilmoittautuminen syksyn kirjoituksiin viimeistään 5.6. kevään kirjoituksiin viimeistään on 23.11. Syksyn kirjoituksiin osallistuneet voivat syksyn tulosten valmistuttua kuitenkin viimeistään 1.12. syksyn kirjoituksiin viimeistään 5.6. ilmoittautuminen on sitova tut kinnon perusmaksu 25 €, ainekohtainen maksu 28 €, tarkistusarvostelumaksu 50 € ilmoittautumisesta lasketaan tutkinnon kolme perättäistä suorituskertaa Wilman lomakkeella, joka tulostetaan ja allekirjoitetaan kansliassa Lääkärintodistus erityisjärjestelyihin jätetään samalla!!

Vastuu itse vastuussa tekemistään valinnoista ja Kokelaan pitää perehtyä tarkoin ylioppilastutkinnon rakenteeseen, vaatimuksiin ja suoritusohjeisiin. Kokelas on itse vastuussa tekemistään valinnoista ja ratkaisuista.

Lukion oppimäärä tutkinto sidoksissa lukion oppimäärän suorittamiseen pakolliset ja syventävät kurssit => YO-kysymykset 75 kurssia => oikeus Yo-todistukseen

Osallistumisoikeus pakolliset kurssit pitää olla opiskeltu kirjalliseen kokeeseen mennessä ilmoittautuessaan opiskelijalla ei välttämättä ole vielä osallistumisoikeutta ko. kokeseen jos osallistumisoikeutta ei ole ei voi osallistua kokeeseen saa koekohtaisen maksun anoa takaisin

Kuinka kakkosesta tulee abi… opiskelu on opiskelijan päätyö YO-tutkintoon valmentavat opinnot viimeiset syventävät kurssit kirjoitettavissa aineissa jaksoilla 1-3 kertauskurssit kirjoitettavissa aineissa lukio-opintojen viimeiset kurssit, tarkista suunnitelma (75 kurssia) ja noudata sitä => kokonaisarviointi! opintosuunnitelma, tentit, maksut Vastuu tavoite

Miten korottaminen onnistuu? vain motivoitunut opiskelija saa arvosanansa korotettua tärkein motivaation lähde on jatko-opiskelupaikan saaminen mikä motivoi? ”menen kokeilemaan – saan harjoitusta, korotan keväällä tarvittaessa” kirjoitan alta pois voin sitten keväällä keskittyä paremmin toisiin aineisiin

Arviointi

Hajauttaminen syksyllä kaksi saman päivä kirjoitettavaa reaaliainetta kurssitarjotin laadittu niin, kemia laaja tutkinto, 6-7 ainetta opintojen huolellinen suunnittelu opiskelu kesällä

Hajauttaminen turhaa jos opiskelu kesällä ei onnistu ajatuksella ”menen kokeilemaan – saan harjoitusta” kirjoitan alta pois korotan sitten tarvittaessa keväällä koska kaikki kaveritkin kirjoittaa syksyllä

Uusiminen hyväksytty koe hylätty koe kerran, uusimisella ei ole aikarajaa hylätty koe pakollisen saa uusia kaksi kertaa seuraavan kolmen tutkintokerran aikana ylimääräisen tai kompensoidun saa uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa hylätty ylimääräinen ei näy todistuksessa

Tietoja, taitoja ja kypsyyttä ”Ollaksesi suuri ole kokonainen: älä mitään itsessäsi liioittele, äläkä sulje pois. ole kaikki kaikessa. Pane kaikki mitä olet pienimpäänkin mitä teet. Niin koko kuukin mahtuu joka lampeen koska se loistaa korkealta. Fernando Pessoa - Hetkien vaellus”

Miten tulla abiksi?

Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä 7.4.2017 Tarina villasukista kerrotaan, että tämä näin tapahtui muutama vuosi sitten…

Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä 7.4.2017 Onnea - Tarvitaanko sitä?

Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä 7.4.2017 Onnea voi tehdä - mutta miten?

1. Suunnittelemalla 2. Opiskelemalla… 3. ja pukeutumalla lämpimästi!

Tilastot S 2012 Olen laatinut lukusuunnitelman kyllä 15 % Viherlaakson lukio, kysely syksyn kirjoituksiin osallistuville kokelaille 6.9.2012 Vastaajia 53, kokelaita 98 Olen laatinut lukusuunnitelman kyllä 15 % jonkinlainen 66 % ei 19 % tyhjät 0 %

Tilastot S 2012 Olen valmistautunut suunnitelman mukaisesti kyllä 47 % ei 47 % tyhjät 6 %

Tilastot S 2012 Osallistun kokeeseen hyvin valmistautuneena kyllä 57 % ei 28 % tyhjät 15 %

Tilastot S 2012 Olisin voinut valmistautua paremmin kyllä 87 % ei 4 % tyhjät 9 %

YO kokeet… tekstitaidon koe helmikuussa pe viikolla 6 kuullunymmärtämiskokeet helmikuusa ma-ke viikolla 7 kirjalliset kokeet maaliskuun jälkimmäinen puolisko ilmoitus päättötodistusta vaille jäävistä opiskelijoista 2.5. yo-tulosten julkistaminen toukokuun puolessa välissä kevätjuhla la klo 10.30-12.30