Oulun aikuislukio 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN
Yhteishaku 2014.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
YO-info K2015.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
10-luokka Etelä-Pohjanmaan Opistolla
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
OULUN AIKUISLUKION Aikuisten perusaste Kastellin monitoimitalossa Sairaalanrinne 5.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Lukiokaupunki Joensuu Anu Kotilainen, opinto-ohjaaja Lyseon lukio
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Vanhempainillan ohjelma
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Erilaisia vaihtoehtoja….
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?
Mitä peruskoulun jälkeen?
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Kotkan aikuislukio Opetus: Kotkankatu Kotka
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Yhteishaku 2018.
LUKIO-OPINNOT.
Kiinnostaako lukio?
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Esityksen transkriptio:

Oulun aikuislukio 2014

Peruskoulu – itsenäistymisen kivijalka Peruskoulu ei ole vain opiskelua. Siellä opitaan myös sosiaalisia taitoja, integroidutaan tiiviimmin yhteiskuntaan sekä kehitetään omia vahvuuksia. Tärkeää on saada siivet kantamaan.

Aikuisten perusaste eli APP Opiskelu kestää 2 vuotta. Tavoitteena on peruskoulun päättötodistus. Kielitaito kehittyy A1.3  A2.2 / B1 Peruskoulun jälkeen voi hakea ammattikouluun tai lukioon. Muita vaihtoehtoja ovat mava ja luva. B 1.1 A 2.2 A 2.1 A 1.3

Opiskelu Suomea (S2) opiskellaan joka päivä. Yhteensä vähintään 44 kurssia kahden vuoden aikana Ennen pakollisia kursseja opiskellaan koulukohtaisia kursseja. 0-kurssit: englanti, matematiikka, fysiikka-kemia, elämänkatsomustieto, biologia ja maantieto  usein samanaikaisopetusta

Opiskelu 5-jaksojärjestelmä: viisi erilaista lukujärjestystä vuoden aikana Oppitunnit klo 8-15.50 (koulupäivien pituudet vaihtelevat jaksojen mukaan) Perjantaisin usein teemapäiviä

Opiskelijat Opiskelijat ovat eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista, Iranista, Kongosta ja Ranskasta. kaksi ryhmää: A-RYHMÄ (16 OPISKELIJAA) B-RYHMÄ (16 OPISKELIJAA) Koulussa opiskelee myös suomalaisia.

Ruokailu, bussikortti ja kirjat Opiskelumateriaalit saa koulusta. Ruokailu on koulussa. OULUcardin opiskelija-alennuksen saa opiskelijatodistuksella Ei opintotukea

Hakuajat Kevään 2014 hakuaika oli 24.2.-25.4. ja valintakoe järjestettiin 5.5.2014. Syksyllä voi kysyä vapaita paikkoja. Syksyn valintakoe järjestetään torstaina 14.8.2014.

Lukioon valmistava eli LUVA Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille ja vieraskielisille, joiden tavoitteena on lukio. Koulutus tukee opiskelijan edellytyksiä elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen sekä parantaa mahdollisuuksia selviytyä lukio-opinnoista. Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja on laajuudeltaan vähintään 25 kurssia.

Lukioon valmistava eli LUVA Opinnoissa painottuvat suomen kielen taitojen ja lukio-opinnoissa tarvittavien opiskelutekniikoiden ja opiskelutaitojen vahvistaminen. Valinnaisina kursseina voi tehdä lukio-opintoja, jotka luetaan myöhemmin hyväksi lukio-opinnoissa. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja.

Mitä LUVA:ssa opiskellaan? Oppiaine ja aineryhmä Pakolliset kurssit Äidinkieli ja kirjallisuus* Muut kielet Matemaattiset ja luonnontieteelliset opinnot** Yhteiskuntatietous ja kulttuurintuntemus*** Opinto-ohjaus Valinnaiset opinnot 10 3 2 6 Yhteensä 25 * Äidinkieli ja kirjallisuus -oppiaine opetetaan suomi/ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärän mukaan. ** Matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantiede *** Historia ja yhteiskuntaoppi

Kuka voi hakea? Hakijalla tulee olla peruskoulun päättötodistus tai sitä vastaava oppimäärä Suomesta tai ulkomailta (tai sitä vastaavat tiedot ja taidot). Hakijalla ei ole toisen asteen tutkintoa tai ylioppilastutkintoa Suomesta tai vastaavaa tutkintoa muusta maasta. Ensisijaisena hakutoiveena lukio, mutta valmiudet lukio-opintoihin eivät vielä riitä.

Hakuaika Lukioon valmistavaan (LUVA) koulutukseen haetaan valtakunnallisessa nettihaussa kesällä 16.6.-25.7.2014. Haku opintoihin sekä tietoa koulutuspaikoista: Opintopolku.fi Täydennyshaku Oulun aikuislukion LUVA-koulutukseen tehdään suoraan aikuislukiolle elokuussa 2014.

Tervetuloa Oulun aikuislukioon oppimaan ja itsenäistymään!