Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Advertisements

YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
TERVETULOA!.
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan
Yhteishaku 2013.
Coulutuscoctail
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2010 •Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat •Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2011 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan
Yhteishakuinfo
TERVETULOA YHTEISHAKU VANHEMPAINILTAAN!
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Yhteishakuinfo
TERVETULOA!.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Oppilaanohjaaja Henna Valtonen
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet käyttävät hakeutumisessa perusopetuksen päättötodistusta Lukion oppimäärän.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan Aiheena yhdeksännen luokan haasteet, aikataulut sekä suuntautuminen jatko-opintoihin.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
Helmikuu NIVELVAIHE YLÄKOULUSTA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN / AMMATTILUKIOON/ JATKO-OPINTOIHIN JA TYÖELÄMÄÄN TAVOITTEENA: ”Onnistunut, yhteistyössä toteutettu.
Anne Heikinkangas Syksy  Uusia opiskelijaksi ottamisen perusteita sovelletaan ensimmäisen kerran syksyn 2013 yhteishaussa  Ensisijaisena tavoitteena.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
VALITSE OIKEIN. VALITSE AMMATTI. - OPISKELE SATAKUNNASSA!
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Yhteishaku 2017.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Kodin ja oppilaitoksen välinen yhteistyö
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan

Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään tutustumiseen Lokakuu Marraskuu –TET-harjoittelu –Sähköisen yhteishaun harjoitushaku –Suunnitelma tutustumiskäynneistä luokanvalvojalle –Tutustumiskäynnit toisen asteen oppilaitoksiin alkavat Joulukuu –Tutustumiskäynnit toisen asteen oppilaitoksiin jatkuvat

Aikataulu 2010 Tammikuu –Ohjauskeskustelut jatkuvat –Avoimet ovet II-asteen oppilaitoksissa Helmikuu –Avoimet ovet II-asteen oppilaitoksissa Maaliskuu –1.3. – yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin –Vanhempainilta (alustavasti ) Huhtikuu –Mahdolliset valintakokeet ovat Kesäkuu –Yhteishaun tulokset ilmoitetaan –opiskelupaikan varmistaminen viimeistään –Lisäopetukseen hakeutuminen (10.lk)

Lukiot Helsingissä on 39 lukiota Lukioista 30 on suomenkielisiä, neljä ruotsinkielisiä, Rudolf Steiner -koulussa opetuskielenä on suomi ja ruotsi. Kuudessa lukiossa opetus annetaan kokonaan tai osittain vieraalla kielellä Noin puolet lukioista on kaupungin kouluja ja puolet yksityisiä tai valtion omistamia.

Ammatilliset oppilaitokset Helsingissä voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon 16 oppilaitoksessa, joista yksi on ruotsinkielinen. Osa oppilaitoksista on Helsingin kaupungin omistamia, osa yksityisiä tai säätiöiden ylläpitämiä. Joillakin oppilaitoksilla on useita, eri puolilla Helsinkiä sijaitsevia toimipisteitä

PERUSOPETUS AMMATILLISET OPINNOT Pisteet (esim. 23p.) Sisäänpääsytestit ja soveltuvuuskokeet (pisteet + max. 10 p.)

Lukion hakuperusteita Lukioon hakeudutaan lukuaineiden keskiarvon perusteella Helsingissä lukioon hyväksyttävän opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00 Min = 7,00 (Vuosaaren lukio) Max = 9,33 (Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun lukio) Erityistehtävän saaneiden lukioiden hakuperusteet (Opiskelija voi halutessaan jättää pois opinto- ohjelmastaan enintään kahdeksan valtakunnallisen tuntijaon mukaista pakollista kurssia. Lukion jokaisen pakollisen oppiaineen pakollisista kursseista on kuitenkin suoritettava vähintään puolet.)

Ammatillisten oppilaitosten hakuperusteita Valintapisteitä saa seuraavista tekijöistä –Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo 0 – 16.p –Painotettavat arvosanat (kolmen parhaan arvosanan keskiarvo), (LI,KU,TS,TN,KO,MU) 0 – 8.p –Perusopetuksen suorittaminen 3.p –Hakutoiveet 0, 1 tai 3.p –Sukupuoli 0 tai 2.p –(Mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet 1 – 10.p) Min = (Helsingin Tekniikan alan oppilaitos, kone- ja metallialan perustutkinto, pk ) Max = (Helsingin Palvelualojen oppilaitos, kauneudenhoitoala perustutkinto,pk )

Sisäänpääsytestit (lukiot) Lukioista esimerkiksi Sibelius-lukion musiikkilinjalle ja Kuvataidelukioon on pääsykoe

Pääsy- tai soveltuvuuskokeet (ammatilliset oppilaitokset) Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto Kuvallisen ilmaisun perustutkinto Tanssialan perustutkinto Musiikkialan perustutkinto Lennonjohdon perustutkinto Kello- ja mikromekaniikan perustutkinto Hammastekniikan perustutkinto Liikunnanohjauksen perustutkinto (Liiketalouden pt ja tietojenkäsittelyn pt) Opiskelijaksi ottaminen urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen tehdään myös pääsy- ja soveltuvuuskokeiden tulosten sekä lajiliittojen lausuntojen perusteella Pääsy- tai soveltuvuuskokeessa yhden pisteen saaneita ei valita koulutukseen, vaikka yhteispistemäärä sitä muuten edellyttäisi.

Yhteishaku 2010 Hakulomake kirjoitetaan koulussa (sähköinen yhteishaku) Yhteishaussa haetaan toisen asteen koulutuksen web- hakulomakkeella Hakulomakkeeseen merkitään viisi hakutoivetta pääsytoivomusten mukaisessa järjestyksessä Hakutoivejärjestystä ei voi myöhemmin muuttaa

Yhteishaun aikatauluja Perusopetuksen päättöluokkalaisten ja lisäopetuksessa opiskelevien hakuaika on Oppilaitosten Pääsy- soveltuvuus- ja kielikokeet järjestetään Tulokset hakijoille ilmoitetaan aikaisintaan Hakijoiden on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään

LINKKEJÄ Seuraavassa hyödyllisiä www-sivuja jatko- opiskelusuunnitelmien tueksi