26.10.2009 Terveytemme / Timo Koskela1 Terveytemme Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Advertisements

Sairastavuusindeksit ja työkyvyttömyysindeksit v Lähde: Kela, Terveyspuntari.
AlueOnline AlueOnline perustuu Aluekatsaussarjaan, mutta on tietosisällöltään painettuja julkaisuja laajempi kokonaisuus. Palvelu koostuu koko maata tarkastelevista.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Monimediaista sisältöä verkkokursseille ideoita sisällöntuotantoon Kajaani Terho Kontioinen Joensuun yliopisto.
ja aluetutkielmakysymykseen vastaaminen yo-kokeessa
PRO TERVEYS -PÄIVÄT 48. VALTAKUNNALLLISET KOULUTUSPÄIVÄT
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Sairastavuusindeksi v. 2012
Metatieto on tietoa tiedosta, sen avulla voidaan kertoa:  Sisällön alkuperästä  Sisällön käyttötarkoituksesta  Sisällön muutoksista  Sisällön sijainnista.
IP Datacast over DVB-H: Electronic Service Guide (ESG) Mikko Koskela DIGITAL VIDEO BROADCASTING - HANDHELD (DVB-H) Tietoliikenteen jatko-opintoseminaari.
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Väestötutkimusten tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -koulutus Turussa
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Sanomalehti mainonnassa
OECD:n terveydenhuollon laatuindikaattorit Suomessa 2011–2012 Päivi Hämäläinen, Jouni Rasilainen & Mika Gissler
JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki
Vain demonstraatio- käyttöön © Menetelmäopetuksen tietovaranto 1 / 8 Ristiintaulukointi Ristiintaulukointia käytetään tutkittaessa kahden luokittelu- tai.
Miten Kouvolan seutu selviytyy? janne a. Panostukset korkea-asteen koulutukseen Lähde: worldmapper.org © Copyright SASI Group (University of Sheffield)
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
THL:n sairastastavuusindeksi JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki THL / Timo Koskela1.
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Terveytemme.fi Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto 2011 Fysiikan laitos.
Sairastavuusindeksit v kuolleisuusindeksit - lääkekorvausindeksit - työkyvyttömyysindeksit Lähde: Kela, Terveyspuntari
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Kansanterveystyö s Kansanterveystyö lisää tietoa ja ymmärrystä tutkimukset tutkimukset tilastot tilastot rekisterit rekisterit.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
Sairastavuusindeksi v Lähde: Kela/Tutkimusosasto (Terveyspuntarin sairastavuus) Pohjois-Savon liitto 2012.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Terveys tutkimus Tilannekatsaus Tomi Mäkinen, Seppo Koskinen ym. Terveys johtoryhmälle
Kansanterveys. Kansanterveystyö Kansanterveystyön keskeisenä tavoitteena on väestön tai sen osan terveydentilan ja hyvinvoinnin parantaminen Kansanterveyttä.
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Terveyden ja hyvinvoinnin alueelliset erot Suomessa (AVI-alueet, maakunnat, suuret kaupungit) - Esimerkkinä Etelä-Suomen AVI vs. koko Suomi Murto.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Data – Informaatio – Tieto – Ymmärrys – Tietopääoma Tietovarantojen hallinta.
Kuntatilastotietojen saatavuuden parantaminen Kuntatieto-ohjelman muutosseminaari Kaija Ruotsalainen.
Terveytemme.fi -sivusto. Seuraavat THL:n väestötutkimus- ja rekisteriaineistot hyödyntävät Terveytemme.fi-palvelua tärkeinpänä julkaisuvälineenä: Alueellinen.
Kuvalähde: Risto Kaikkonen TEROKA Diabetes: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa.
Tiedonhaku ”Tiedon käsitteen kannalta ongelmallista on se, että verkkoihin syötetään ”tietona” mielipiteitä, joiden esittäjistä ja heidän luotettavuudestaan.
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
KSSHP, Sairaanhoitopiirin toimisto 2015 Lähde: THL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sairastavuusindeksi ja osaindeksit Keski-Suomen sairaanhoitopiirin.
Terveytemme.fi -sivusto
Kohonnut verenpaine: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa
Diabeteslääkkeiden erityiskorvausoikeudet Kainuussa vuosina : Koulutusryhmien väliset erot vuotiailla Risto Kaikkonen TEROKA
Suuhygienia: Hampaiden harjaaminen vähintään kaksi kertaa päivässä
Suuhygienian koulutusryhmittäiset erot Kainuun maakunnassa: Vähintään kuusi puuttuvaa hammasta Risto Kaikkonen TEROKA Kuvalähde:
Lähde: Kela, terveyspuntari
Selkäkivut: Koulutusryhmien väliset erot Kainuussa
Uutisaggregaatti-palvelu Citrus Solutions Oy
Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto 2011
Opinnäytetyön otsikko
Tutkimusaihe: luotettavuus ja tutkimuksen teko
1 ALUETUTKIMUKSEN TEKEMINEN
Tutkimusaihe: luotettavuus, tutkimuksen teko
AlueOnline sisältää n. 700 valmiiksi muokattua ja jatkuvasti päivittyvää tilastollista teemakarttaa ja diagrammia PowerPoint-kuvina Aluejaot: kunnittain.
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Lihavuus laskuun –ohjelma indikaattoreiden valossa eri alueilla

Aineiston kuvaaminen graafisin menetelmin
Arvioitava tehtävä Työ tehdään 2-4 hengen ryhmissä
FinSote-tulokset/Parikka
Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2017 (Lähde: Kela/terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.
Esityksen transkriptio:

Terveytemme / Timo Koskela1 Terveytemme Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin

Terveytemme / Timo Koskela2 Terveystietojen esitysjärjestelmä Terveytemme.fi Rajattu määrän kansanterveyden kannalta merkityksellisiä terveysosoittimia Osoittimet ikävakioituja, mikä mahdollistaa alueiden vertailun Tietoa myös osoittimien luotettavuudesta (luottamusvälit) Sisältää tietoa väestöryhmien välisistä terveyseroista Osoittimien tulkinnassa auttavat taustatiedot sekä viitteet ja linkit syventäviin tietoihin muiden asiantuntijatahojen www-sivustoilla Järjestelmä on kehitysvaiheessa ja sen sisältöjä päivitetään jatkuvasti

Terveytemme / Timo Koskela3 Osoittimien tuottaminen ja jakelu KANSALLISET REKISTERIT -väestö -elinolot -ym. VÄESTÖTUTKI- MUKSET - terveys - palvelutarve - elintavat - ym. PALVELUJÄRJESTELMÄN PAIKALLISET TIETOJÄRJESTELMÄT - palvelujen käyttö - palvelujen sisältö AINEISTOJEN YHDISTELYT HAVAINNOLLISET OSOITTIMET + metatiedot + tulkinta HELPPOKÄYTTÖINEN KAIKILLE AVOIN TIETOJEN ESITYSJÄRJESTELMÄ Seppo Koskinen ym. 2008

Terveytemme / Timo Koskela4 Osoittimien tulkinta – ikävakiointi, luottamusvälit ja metatiedot Tulosten tulkinta ja vertailu –Ikävakioidut tulokset sekä tulosten luottamusvälit –Vertailu eri alueiden, väestöryhmien, aikajaksojen välillä mahdollista ottaen huomioon tilastollisesti merkitsevät erot Metatietotaulukot –Osoittimen määritelmä ja merkitys –Laskeminen ja tilastolliset menetelmät –Tietoaineiston lähde, tietojen kattavuus ja luotettavuus –Viitteet ja linkit lisätietoihin sekä tietoaineiston alkuperäislähteelle

Terveytemme / Timo Koskela5 Käyttöliittymän toiminnot Nopeasti omaksuttava ja havainnollinen käyttöliittymä Esittää valitut osoittimet teemakartan, pylväskuvion, aikasarjan ja taulukon avulla Aluevertailu –Osoittimen arvojen vertailu eri alueiden ja esim. koko Suomen keskiarvon välillä Aikatrendien tarkastelu –Osoittimen arvojen muutos ajan suhteen, aluevertailu Väestöryhmävertailut –Osoittimet sukupuolen, ikäryhmän ja koulutusryhmän mukaan –Terveyseronäkökulma Metatiedot –Tiiviit taulukkomuotoiset lisätiedot osoittimesta ja linkit lisätietoihin sekä alkuperäistiedon lähteelle

Terveytemme / Timo Koskela6

Terveytemme / Timo Koskela7

Terveytemme / Timo Koskela8

Terveytemme / Timo Koskela9

Terveytemme / Timo Koskela10 Tietoa terveyseroista - osoittimien tarkastelu väestöryhmittäin Korkea kolesteroli (%): Kainuu ja koko Suomi

Terveytemme / Timo Koskela11 Osoittimien metatiedot (1)

Terveytemme / Timo Koskela12 Osoittimien metatiedot (2)