LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Lukion päättötodistus
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO ASIA: AINEVALINNAT, YO-TUTKINTO, JATKO-OPINNOT YM.

”Elä tätä päivää, uneksi huomisesta opi eilisestä.”

Oppiaineen oppimäärän arviointi ja päättöarviointi Oppiaineen oppimäärän arvosana määräytyy pakollisten ja syventävien kurssien perusteella. Opiskelijan on suoritettava vähintään 2/3 opinto- ohjelmansa mukaisista oppiaineen oppimäärän pakollisista ja syventävistä kursseista hyväksytysti. Oppiaineen soveltavat kurssit voivat korottaa oppiaineen arvosanaa. Opiskelija on suorittanut lukion oppimäärän silloin, kun hän on suorittanut oppiaineiden oppimäärät hyväksytysti niin, että hänellä on vähintään 75 kurssia. Lukion kurssimäärässä ovat mukana kaikki opiskelijan arvioidut kurssit, eikä mitään suorituksia voi jälkikäteen poistaa.

Oppiaineen oppimäärän arviointi ja päättöarviointi Numeroarvosanoin arvioidaan kaikki pakolliset oppiaineet. Kuitenkin liikunta sekä sellaiset oppiaineet, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä sisältää vain yhden kurssin voidaan arvostella myös suoritusmerkinnällä. (3. vuoden kevät). Ne valinnaiset vieraat kielet, joiden oppimäärä sisältää vähintään kolme kurssia, arvostellaan numeroin. Opinto-ohjauksesta annetaan suoritusmerkintä. Opiskelija voi osallistua yhden kerran kunkin oppiaineen korotuskuulusteluun.

Osallistumisoikeus yo-tutkintoon Tutkintoon osallistuminen edellyttää, että kokelas on opiskellut vähintään aineen pakolliset kurssit ennen kirjallista koetta. Vieras kieli (lyhyt oppimäärä)-> vähintään kolme kurssia

Ylioppilastutkinto Kokelaan, joka haluaa osallistua keväällä järjestettävään tutkintoon, on ilmoittauduttava viimeistään edellisen vuoden marraskuun 23. päivänä. Syksyn tutkintoon on ilmoittauduttava viimeistään kesäkuun 5. päivänä (yo-tutkinnon aloittajat).

Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkinto koostuu kahdesta osasta, oppiaineen oppimäärän suorittamisesta ja ylioppilaskirjoituksista. Päättötodistuksen antamisesta päättävät lukion rehtori ja opiskelijaa opettaneet opettajat yhdessä. Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta. Äidinkielessä ja kirjallisuudessa järjestettävä koe on kaikille pakollinen. Kolme muuta pakollista koetta kokelas valitsee ryhmästä, johon kuuluvat toisen kotimaisen kielen koe, vieraan kielen koe, matematiikan koe ja reaaliaineissa järjes­tettävä koe. Matematiikassa, toisessa kotimaisessa kielessä ja vieraissa kielissä voidaan järjestää vaativuudeltaan kahden eri tason mukaiset kokeet. Vähintään yhdessä pakollisessa oppiaineessa tulee suorittaa vaativampi koe. Kokelas voi valita tasot opiskelluista oppimääristä riippumatta. Kielessä tasoltaan vaativin koe on A-tason koe.

Ylioppilastutkinto Tarkempia tietoja tutkinnosta löytyy osoitteesta www.ylioppilastutkinto.fi. (http://abitreenit.yle.fi/)

Kurssivalinnat Ensi vuoden valinnat tehdään wilmaan: 22.4. - 4.5.2008 Kesäkurssien tarjonnasta ilm. erikseen (RUB, ENA,MAA13)

Jaksot ja kirjoitusaikataulu syksy 2008 I JAKSO 11.8. - 22.9.2008 (kertauskurssit) II JAKSO 23.9. - 10.11.2008 syksyn 2008 kirjoitukset (ilm. jo keväällä 2008)

Kuullunymmärtämiskokeet ma 8.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti saksa ranska venäjä/espanja  ti 9.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ruotsi, A- ja B-taso suomi, A- ja B-taso    ke 10.9.vieras kieli, lyhyt oppimäärä saksa englanti ranska venäjä espanja/italia

Kirjalliset kokeet pe  12.9.äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe ma 15.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto ke  17.9.matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe  19.9.vieras kieli, pitkä oppimäärä ma 22.9.Äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoe suomi/ruotsi toisena kielenä –koe ke 24.9.psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia pe  26.9.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ma 29.9.vieras kieli, lyhyt oppimäärä ke  1.10.äidinkieli, saame, esseekoe

Jaksot ja kirjoitusaikataulu kevät 2009 III JAKSO 11.11. - 20.12.2008 (ilm. kevään 2009 kirjoituksiin) IV JAKSO 5.1. - 20.2.2009 (kertauskurssit) pe 8.2.äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe V JAKSO 2.3. - 9.4.2009 (ilm. marraskuussa 2008) Kirjalliset kokeet

Kuullunymmärtämiskokeet ma 11.2. vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti saksa ranska venäjä/espanja  ti 12.2.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ruotsi, A- ja B-taso suomi, A- ja B-taso  ke 13.2.vieras kieli, lyhyt oppimäärä saksa englanti ranska venäjä espanja / italia

Esimerkki kevään 2008 aikataulusta (kevään 2009 ei vielä tiedossa!) ma 10.3.äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoesuomi/ruotsi toisena kielenä –koe ke  12.3.matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe  14.3.vieras kieli, pitkä oppimäärä ma 17.3.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia,maantiede, terveystieto ke  19.3.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ke  26.3.psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia pe  28.3.vieras kieli, lyhyt oppimäärä ma 31.3.äidinkieli, saame

Kurssiaikataulu VI JAKSO 14.4. - 30.5.2009 (ei enää kursseja!)

2. vuositason opinto-ohjaus Opinto-ohjausta toteutetaan viikoittaisten ryhmänohjaustuokioiden kautta sekä opiskelijoiden henkilökohtaisena ohjauksena. Opiskelijoiden velvollisuus on osallistua säännöllisesti ryhmänohjaustuokioihin, josta tulee opinto-ohjauksen pakollinen kurssisuoritus. Pienryhmäohjaus alkaa huhtikuussa (katso ohjeet alla). Opiskelijoiden on mahdollista ja suositeltavaa hakeutua opinto-ohjaajien luokse keskustelemaan mistä tahansa opiskeluun tai elämään yleensä liittyvistä asioista. Opo on tavattavissa koululla pääsääntöisesti päivittäin klo 8-14. Voit tulla suoraan tai varata etukäteen ajan opolta.

Pienryhmäohjaus Ajankohta: huhtikuu-toukokuu Sisältö: päättövuoden opintojen, ylioppilaskirjoitusten suunnittelujatko-opinnot Useimmille opiskelijoille yksi vaativimmista valinnoista on jatko-opintopaikan pohtiminen. Vaihtoehtoja on paljon ammatillisista perustutkinnoista ammattikorkeakoulututkintoihin ja yliopisto- sekä korkeakoulututkintoihin saakka. Jatko-opintojenmahdollisuuksien tutkiskelu kannattaa aloittaa ajoissa, sillä päätöksentekoprosessi on usein pitkä. Tutustu, tutki ja ota selvää erilaisista vaihtoehdoista mm.: Koulutusalan tarjoamat mahdollisuudet työelämässä Eri alojen valintaperusteet sekä pääsykoekirjat ja pääsykokeen luonne Hakuaika, hakupaperit ja mahdolliset ennakkotehtävät (lähinnä kulttuuri- ja taidealoille) Toiminta: Tee avo-testi, valitse itsellesi sopiva ajankohta (n.45 min), kerää ryhmä (2-4 opiskelijaa), ilmoita ryhmä ja ajankohta opolle!

Linkit Ammatinvalintatesti www.mol.fi/avo Ammattikuvauksia www.mol.fi/tiepa Ammatit ja palkat www.akava.fi Työvoimatoimisto www.mol.fi Yliopistot ja korkeakoulut linkkisivu www.edu.fi/koulut/yliopistot.html Teknillinen korkeakoulu www.hut.fi Taideteollinen korkeakoulu www.taik.fi Kuvataideakatemia www.kuva.fi Maanpuolustuskorkeakoulu www.mpkk.fi Teatterikorkeakoulu www.teak.fi Sibelius-Akatemia http://www.siba.fi/fi/ Ammattikorkeakoulut www.arene.fi Toisen asteen koulutus http://www.haenyt.fi/