Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki 20.-21.4.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
Finna - Ohjelmistokokonaisuus Kalle Pyykkönen.
ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
INTERNET MEDIANA Pääpiirteitä
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsingissä 20.– , workshop Sonja Pyykkönen, Ortodoksi.net-portaali.
Sähköinen viestintä projektitoiminnassa Georges Segura / Hanna Toijala Sähköisen viestinnän muotoja ja web 2.0 työkaluja.
Esitelmä YOUTUBE.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Pupesoft myyntireskontra
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Info-TV Projekti.
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
IGOOGLE YRITTÄJILLE Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Opinnäytetöiden esittely
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
Info-TV Projekti.
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Tietokoneohjelman suoritus opintojakso Olioajattelu ja –ohjelmointi, osa I Hans Nieminen Syksy 2013.
VYYHTI- PROJEKTI Maiju, Noora, Juha, Joel. NYKYTILAN KUVAUS Toimeksiannon taustalla on koulutusmäärien kasvu, jota nykyinen sivusto ei kestä. Nykyisillä.
Liiketoimintamallit avoimessa ohjelmistokehityksessä Timo Heubach, Marja-Kaarina Markkanen, Mika Pennanen, Ville Qvist.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ 2013 Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö AMKIT-Linnea2 –yhteiskokous
Shibboleth 2 uudet ominaisuudet & päivän käytännöt Haka koulutus
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
SAK:n ja liittojen sähköinen viestintä SAK Jäsenpalveluosasto Heli Nykänen.
Lyhyt johdanto CVS:ään (ict1td002 - Ohjelmointitaito)
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
SPORTS TRACKER Tekijä: Nybäck Teemu TU09s Tiedonhaku internetistä.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.
Finna - Ohjelmistokokonaisuus Erkki Tolonen.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
D OMAINHALLINTATYÖKALUN TOTEUTUS JQUERY JAVASCRIPT - KIRJASTOLLA Insinöörityö Irko Palenius 2009.
Tietokantapalvelimet Ville Parviainen. Sisältö Yleistä tietokannoista SQL PostgreSQL MySQL MySQL vs. PostgreSQL Linux -työ.
Tietokantapalvelimet -Mikko Pehkonen, Tite4. Tietokantapalvelimista  DBMS (Database Management Systems)  Tarkoitettu tiedon keskitettyyn hallintaan.
Web-sisällönhallintajärjestelmät / 27 Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Web-sisällönhallintajärjestelmät.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
Web-sisällönhallintajärjestelmät
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
Voiko Jumalan olemassaoloa todistaa ?
IGOOGLE MARTOILLE Kiravo-projekti 2011
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Kehitetty vuonna 1995 (Michael Widenius ja David Axmark)
Virtuaaliset oppimisympäristöt MOODLE
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Blogger Teppo Räisänen.
Esityksen transkriptio:

Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki

phpBB on PHP-ohjelmointikielellä kirjoitettu WWW-keskustelualueiden pyörittämiseen käytettävä ohjelmisto. Nimi tulee sanoista ”PHP Bulletin Board” (”PHP-ilmoitustaulu”). phpBB on avointa lähdekoodia ja sitä levitetään GNU GPL -lisenssin alla. Sen käyttämiseen tarvitaan WWW-palvelinohjelma (esimerkiksi Apache) ja tietokantapalvelin (monet suosituista tietokantapalvelinohjelmistoista, kuten MySQL ja PostgreSQL, ovat tuettuja). phpBB on helposti muokattavissa. Keskustelualueen ulkonäköä on helppo muuttaa, ja phpBB on käännetty monille eri kielille, myös suomeksi. phpBB:n voi myös helposti integroida olemassa oleviin sivustoihin, ja siihen voidaan kirjoittaa lisäosia PHP-kielellä. phpBB on hyvin laajalti käytetty ja käyttäjäyhteisön tukema. Internetin laajin keskustelupalsta, Gaia Online pyörii muokatun phpBB-ohjelman päällä. phpBB Wikipedian mukaan

Miten ?  Uusin versio ( )  Useimmat ISP:t tarjoavat asennuksen ilmaiseksi ja automaattisesti (esim. Installatron)  Päivitys tapahtuu näennäisen automaattisesti  Tuhansia ilmaisia ”ulkoasuja”

Vaihtoehtoja phpBB:lle

Netistä ladattavia ulkoasuja (”templates”)

phpBB ylläpidon etusivu

ortodoksi.net keskustelupalstan hallintasivu

(c) 2012