YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY

Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat on pitänyt selvittää ja valmiina. Yo-laskut lähetetään lomakkeessa ilmoittamaasi osoitteeseen. Tämä kohta koskee vain tutkinnon täydentäjiä = ylioppilas. ”Normiabi” ei laita tähän mitään. SYKSY 2013

Kokelaslajeja voi olla useampikin kerralla = useampi kuin yksi rasti Kokelaslaji 1 = osallistut yo-kirjoitukseen 1. kertaa ko aineessa. Kokelaslaji 4 = pakollisesta tuli i (mahdollista uusia 2 kertaa, koetta seuraavan 3 perättäisen kirjoituskerran aikana) Kokelaslaji 5 = haluat korottaa hyväksyttyä yo- arvosanaa (vain ”kerran elämässä”) Kokelaslaji 8 = ylimääräisestä tuli i (saat yrittää 2i kertaa ”elämän aikana)

TIEDETTÄVÄ mitä ole aiemmin kirjoittanut pakollisena, mitä ylimääräisenä. Jos et muista, varmista asia lomakkeen vastaanottajalta Ruutuun laitetaan arvosana. Viivalle kirjoitetaan kirjoitettavan aineen tunnus esim. mikä kieli, mikä ainereaali.

Kokelaslajin numero -> katso lomakkeen kääntöpuoli Muista yo-kokeen taso ja oppimäärän taso PAKOLLISIA VOI OLLA VAIN neljä !!! (jos sinulla on lomakkeen yläosassa useampi eri aine merkattuna, niin väärin meni – virhe, virhe….) Yli neljän aineen menevät ovat ylimääräisiä. 01 x 04 x enax o 05 xx o 01x Jos hajautat reaaliaineita, muista varmistaa että kirjoittamasi aineet ovat eri päivinä. Vain yksi reaali voi olla pakollinen !!! SYKSYN 2013

Suunnitelmakin on LAITETTAVA (jokaiseen yo-kirjoituskertaan ilmoittaudutaan kuitenkin erikseen) Merkitse rastilla, mitä tulevilla kerroilla KIRJOITAT. Huom, laitta pakolliset aineet lomakkeen yläosaan ja ylimääräiset aineet alaosaan.

Pakollisia yo-aineita voi siis olla vain neljä – loput on ylimääräisiä. Ylimääräisistä voi saada kompensaatiopisteitä, jos tulee improbatur. Ylimääräisistä saat mahdollisesti lisäpisteitä jatko- opintohaussa.

OSALLISTUMISOIKEUS Kirjallisten yo-kokeiden päivään mennessä viimeistään on oltava pakolliset kurssit ko. aineesta suoritettuna (siis vähintään as 4). Jos ei ole, niin et pääse kirjoittamaan. Allekirjoita ilmoittautumislomake !!!