Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Useimmat esitetyt asiat pätevät myös muihin Office ohjelmiin.
Advertisements

Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Kekke Hyvämäki - Virtuaaliyliopistohanke 2004
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
PowerPoint MS Office 2013 Diaesityksen luominen
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Ohjeita PowerPointin käyttöön
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
(Kirjoita tähän tehtävän otsikko esim. Ti-te-tehtävä 2. PP:n kotitehtävä) (Kirjoita tähän oma nimesi ja päivämäärä)
Auli Jaakkola 1 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Tässä esimerkissä tiedosto tuotetaan excelistä csv-muotoon. 1.Oletetaan,
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tekstin muotoilu Wordilla:
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
PowerPoint-ohje © Teemu Sillantaus Teemu Sillantaus
Word – joukkokirjeet ja tarrat
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Hyvä PowerPoint-esitys
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
PowerPoint Esitysgrafiikka Mikael Surakka.
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Esitysgrafiikasta.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
Elävöitä esitystäsi kampuskuvilla Valikoima sisältää valokuvia kampuksilta eri vuodenaikoina. Suositus on käyttää muutama kuva/esitys. Suurempi kuvamäärä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
PDF –dokumentit Adobe Acrobatilla Taina Joutsenvirta Valtiotieteellinen tiedekunta
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Powerpoint – esittele elävästi
PowerPoint 2002 esitysgrafiikka
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yliopiston suunnittelumalli Ohje: Näin tallennat suunnittelumallin käyttöösi omalle koneellesi.
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?
Kulje esityksessä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä
PowerPoint MS Office 2010/13/16
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
PowerPoint-vinkkejä Jouni Huotari 11/16/2018 Jouni Huotari.
Liittokokous Förbundsmötet xx.xx.2014
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Power Point 2007 ohje.
Tämän dian lisääminen esitykseen
Joitakin voi miellyttää joskus…
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
Voit lisätä tämän dian esitykseesi seuraavasti:
Tässä esityksen otsikko
Esityksen transkriptio:

Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti Esitysgrafiikkaohjelma on sovellus, jolla tehdään peräkkäisistä teksteistä, kuvista tai sivuista koostuva ”dia”esitys. Sovellus sisältää suunnittelumalleja, mutta muotoilun voi tehdä ilman niitä. (tarkoitus: yhtenäinen esitys). Sovellus sisältää apuohjelmia, joiden avulla luodaan esim. graafisia kuvaajia, organisaatiokaavioita tai taulukoita. Käytettävänä on ClipArt-kuvasto ja vapaapiirtotyökalut ”Dia”esitys tarkoittaa PC:n näytöltä, siirtoheittimen, videotykin tai internetsivuston välityksellä katseltavaa kuvasarjaa/esitystä. Materiaali voidaan tulostaa paperille, kalvoille tai 35mm:n dioiksi. Esitykseen voidaan liittää tehosteita, animointeja ja muista lähteistä avautuvia dokumementteja. Esitys voidaan ”automatisoida”. Esityksestä voidaan tehdä nk. runtime-sovellus, jolloin esitys voidaan näyttää myös tietokoneesta, jossa ei ole asennettuna Power Point –ohjelmaa.

Power Point – ohjelman käyttö: Ei ole selkeästi yhtä oikeaa tai perusteellista tapaa käyttää Power Point –ohjelmaa. On syytä etsiä henkilökohtaisesti soveltuva tapa Saman toiminnon voi tehdä useita eri reittejä: valikosta, muotoilutyökalurivin pikanäppäimillä tai näppäin käskyillä, lisäksi voi olla joitakin muita tapoja

Työvälineet ja valikot: Normaalinäkymä

Uuden esityksen luonti 1.Avaa uusi dokumentti 2.Näpäytä otsikkokenttää ja kirjoita 3.Näpytys kentän ulkopuolelle -> kenttä ei ole enää aktiivinen 4.Näpäytä alaotsikkokenttää ja kirjoita teksti 5.Luo uusi dia esim. käyttämällä pikapainiketta muotoilutyökalurivissä Toista uuden dian kohdalla 2-5 toimenpiteet 6.Näpäytä tekstikentässä ollessasi luettelomerkkiä Kun haluat seuraavan rivin alkuun uuden merkin, käytä enteria rivinvaihdossa, mikäli et halua käytä Vaihto+Enter Oletuksena on aina otsikko ja teksti –rakenne Uutta diaa valitessa voidaan valita valmiista diarakenteista sopiva

Uuden esityksen muotoilua Tekstissä on oletuksena viisi sisennystasoa, joilla jokaisella on oma luettelomerkkinsä Oletuksena on aina otsikko ja teksti –rakenne Uutta diaa valitessa voidaan valita valmiista diarakenteista sopiva Riviväliä säädetään asettamalla kursori tekstiin tai maalaamalla teksti ja kohdasta muotoilu/riviväli voidaan muuttaa väliä. Samasta valikosta voidaan säätää myös kappalevälejä. Tekstin kirjasintyyppejä, tehosteita ja kokoa voidaan säätää muotoilunäppäimistä tai muotoiluvalikosta. Muotoiltava teksti tulee valita aktiiviseksi.

Kuvan tuonti esitykseen Esitykseen voidaan liittää kuvia ClipArt –arkistosta tai omalta tietokoneelta tai ulkopuoliselta muistilta Valikko: Lisää/kuva/ClipArt Inser/picture/ClipArt

Harjoitustehtävä 1 Diaesityksen luominen Ohjeistus materiaaleissa Aikaa 15 minuuttia - tee ensin perustehtävä ja kokeile sen jälkeen rohkeasti erilaisien mallien muuttamista, selaa kuvia, testaa muotoiluvälineitä

Esitysmuodot PowerPoint voi tallentaa eri tarkoituksia varten eri tiedostomuotoihin Valikko: Tiedosta/Tallenna nimellä/ Valitaan: - Presentation/Esitys, jolloin tiedosto on PPT –muotoa. - Vanhemmat Power Point muodot - Design template/ suunnittelumalli, uudeksi mallipohjaksi - PowerPoint show, suoraan showksi avautuva esitys, jossa ei tarvita Power Point ohjelmaa koneeseen - Web esitys Internetjulkaisua varten - Kuvaformaattitiedostoiksi: jpg, gif, tiff, ping