Copyright © VTT 1.7.20141 VTT:N ASIANTUNTIJAPALVELUT  VTT varmistaa tuotannon, tuotteiden ja palveluiden sopivuuden markkinoille, käyttäjille ja viranomaisille.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVETULOA 10 vuotta Kaupintiellä
Advertisements

ENERGIATODISTUS 2013 Mikä muuttuu, mitä todistus kertoo?
Ce merkintä tyyppihyväksynnät
Hyödynarviointi vesistöjen kunnostushankkeissa Lectio praecursoria
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
EUREGIO KARELIAN KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY Karelia Expert Matkailupalvelu Oy on Pohjois- Karjalan matkailun.
Pk-yritysten Suhdannenäkemys Marraskuu 2009 Suomen Yrittäjät.
Laitteistojen vaatimustenmukaisuus Hannu Nuolivirta Tekninen asiantuntija Ajankohtaispäivät pelastusviranomaisille.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Pirjo Kuula-Väisänen, TTY
Linja-autojen tulipalot
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Yksityiskohtainen tulvakartoitus Tornionjoen alaosalla
Tietokannan hallintajärjestelmät. 6/29/20142 Tekijäryhmä •Timo Hakala •Joonas Jokinen •Jussi Koskela •Santeri Lehtonen.
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Korroosionesto ja pinnoitustekniikka: korroosioympäristöjä
Limingan Kirkonseudun asemakaavan muutos
Koulutuspäällikköpalaveri / Palvelualat Tuija Hilden heidi Kaartokallio.
Streams- Yhdyskuntien jätevirroista liiketoimintaa Materiaalikierrätys Streams-ohjelmassa TV- ja tietokonelaitteiden kierrätysseminaari TaiK.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Asiaa rakennusasiantuntijan näkökulmasta
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
Työturvallisuuskilpailun toteuttaminen
19.– , Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Julkiseen rakentamiseen vaikuttaminen Espoossa
Työelämän lainsäädäntö ja ristiriitojen ratkaisu
ESLA NUORISOTOIMINTA ALUEVALMENNUS 2. ORGANISAATIO 3. ALUELEIRIT TULOKSIA 5. TALOUS JA HANKINNAT 6. TOIMINTASUUNNITELMA 2010.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
SANAKARTAT Vammaisasiain neuvottelukunta Polku – liikkumistaito H.Hirn.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
KAIKKI RAKENNETUN YMPÄRISTÖN ASIANTUNTIJAPALVELUT VTT:STÄ
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
Jorma Ronkainen / IT-laitos
Viittomien käyttö eri tulkkaustilanteissa asiakkaan näkökulmasta
Lämpökuvaus Lämpökuvaus on nopea tapa paljastaa kiinteistön rakenteiden lämpöteknisiä ongelmia rakenteita rikkomatta. Lämpökuvauksella saadaan nopeasti.
Synnyttäjät ja synnytystoimenpiteet sairaaloittain 2010−2011
OECD:n terveydenhuollon laatuindikaattorit Suomessa 2011–2012 Päivi Hämäläinen, Jouni Rasilainen & Mika Gissler
Taustaa elpo 2012 mittaristokyselystä SY:n jäsenyrittäjien suhtautuminen kuntaliitoksiin.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
OIKEISTA LIIKENNERATKAISUISTA KILPAILUKYKYÄ SUOMELLE Keskuskauppakamarin ja kauppakamarien yhteinen liikenneohjelma.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Vesa Tiitinen, Etelä – Karjalan kalatalouskeskus ry
PELASTUSTOIMEN LAITELAKI
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
PIIRILEVYN LUOTETTAVUUSTESTAUS
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Esko Korpi Liikevaihto Suomessa ~ 200 milj € Työntekijöitä 600 Toimipisteitä 9 paikkakunnalla, pääkonttori Helsingissä Liikevaihto Ruotsissa 3.5 miljardia.
Tilastojulkistus: Lastensuojelun käsittelyajat 1.4.– Lastensuojelun käsittelyaikojen toteutumista koskeva seuranta kunnissa 1.4.–
1 | | Puutekniikan insinöörikoulutus/Savonia Koulutusohjelmasta valmistunut insinööri on puutuotteiden ja rakenteiden asiantuntija, joka.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Liikennetelematiikan rakenteiden tutkimus- ja kehittämisohjelma Risto Kulmala VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Rossipohja Rossipohja eli kantava tuulettuva puurakenteinen alapohja
MARKKINOIDEN LUOMINEN YHTEISTYÖN HAASTEENA Sirkku Kivisaari, VTT Teknologian tutkimus
Ajankohtaista rakentamisen säädösmuutoksista Teppo Lehtinen Rakennusneuvos SPEK Palonehkäisyn perinnepäivät
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Jesper, Jessica ja Taneli
Valitse 2+1 TEKSTIILI TEKNINEN MENOSSA MUKANA LÄMPÖ MUOTO
Luokitukset ja nimikkeistöt rakentamisen tietopalvelussa
CE-merkintä JA MUUTA ERISTYSINFOA.
Linja-autojen tulipalot
Rakentamisen ajankohtaisseminaari 2018 Ympäristömisteriön asetus rakennusten paloturvallisuus
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Esityksen transkriptio:

Copyright © VTT VTT:N ASIANTUNTIJAPALVELUT  VTT varmistaa tuotannon, tuotteiden ja palveluiden sopivuuden markkinoille, käyttäjille ja viranomaisille.  VTT auttaa asiakkaiden akuuttien teknisten ongelmien ratkaisemisessa.  VTT parantaa asiakkaidensa teknistä kilpailukykyä ja kannattavuutta tarjoamalla tuotteiden vaatimusten- mukaisuuden varmentamisessa tarvittavia  sertifiointi- ja tuotehyväksyntä-,  tarkastus- ja testauspalveluja sekä  kalibrointipalveluja.

Copyright © VTT RAKENTAMISEN TUOTTEET SERTIFIOINTI JA TUOTEHYVÄKSYNTÄ  CE-merkintäjärjestelmän palvelut  Sertifiointipalvelut - tuotesertifiointi - toimintajärjestelmien sertifiointi - henkilösertifiointi  Tuotehyväksyntäpalvelut  Tyyppihyväksyntäpalvelut  Tuotteiden markkinoille saamisen palvelut

Copyright © VTT RAKENTAMISEN TUOTTEET Rakennusmateriaalit ja -tuotteet  Kermit  Vedeneristeet  Lämmöneristeet  Betoni  Sideaineet ja kuivatuotteet  Betoniteräs ja -raudoitteet  Betonituotteet, harkot ja tiilet  Ohutlevy- ja sandwich-tuotteet  Rakennuspuusepän tuotteet  Lukot, saranat, kalterit  Ikkunat ja ovet  Rakennuslevytuotteet LVI-tuotteet  Muoviputket  Vesi- ja viemärilaitteet  Ilmastointilaitteet ja -järjestelmät Rakenteet  Rakenteet - puu, betoni, teräs - liitto  Lasirakenteet  Rakenteelliset puutuotteet Väestönsuojatuotteet  Varusteet ja välineet Kalibrointipalvelut  Aineenkoestuskoneet ja voiman mittaus

Copyright © VTT ELEKTRONIIKAN TUOTTEET Elektroniikkatuotteen fyysiseen laatuun liittyvät asiantuntijapalvelut  Elektroniikkatuotteiden fyysinen laatu  Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) Ympäristöolosuhdetestaus (ilmastollinen, mekaaninen, korroosio ja tiiviys)  Elektroniikan tuotekehitysvaiheen testaussuunnittelu  Elektroniikan testauspalvelut Terveydenhuollon tuotteet ja lääkintälaitteet  Sertifiointi- ja testauspalvelut Ex-sähkölaitteiden testaus ja sertifiointi  ATEX-hyväksyntä  IECEx-sertifiointi

Copyright © VTT VENEET, AJONEUVOJEN VARUSTEET  Ajoneuvolasit  Ajoneuvojen varusteet ja vetolaitteet  Huviveneiden CE-sertifiointi ja työveneiden tarkastuspalvelut  Veneiden teknisen suunnittelun tukipalvelut  Lujitemuovirakenteiden verifiointi

Copyright © VTT PALOTURVALLISUUS  Rakenteiden palotestaus  Rakennusten osastoivien ja/tai kantavien rakennusosien paloluokitus  Rakennusjärjestelmien paloluokitus  Laivojen rakenteiden ja järjestelmien paloluokitus  Hissinovien paloluokitus  Erikoistuotteiden paloluokitus  Pienmittakaavakokeet  Materiaalien palotestaus  Rakennusmateriaalit  Liikennevälineissä käytettävien materiaalien paloturvallisuus  Sisustusmateriaalit ja tekstiilit  Aktiivinen palontorjunta  Sammutusjärjestelmät  Käsisammuttimet ja paloilmaisimet  Savuhormit ja lämmityslaitteet  Paloturvallisuuteen liittyvät lausunnot ja asiantuntijaselvitykset

Copyright © VTT ANALYYSIPALVELUT Kemiallinen analytiikka  Epäorgaanisten ja orgaanisten yhdisteiden monipuolinen kemiallinen analytiikka erityyppisistä näytteistä  Materiaalien tunnistus ja karakterisointi  Metallianalytiikka  Pinta-analytiikka Rakennusmateriaalien analytiikka ja testaus  Sementti-, betoni- ja kivimateriaalien analytiikka  Puutuotteiden analytiikka Materiaalien päästöluokitus- ja sisäilmamittaukset  Rakennusmateriaalien päästömittaukset  Sisäilmaongelmien selvitykset Prosessihäiriöiden ja materiaalivaurioiden selvitykset  Prosesseissa esiintyvien vieraiden aineiden tunnistukset  Materiaalivaurioiden selvitykset  Vahinko- ja kontaminaatioselvitykset  Alkuperä- ja aitousselvitykset  Tuotteiden laatuselvitykset

Copyright © VTT RAKENTAMISEN ASIANTUNTIJAPALVELUT  Kunto- ja vaurioselvitykset  Ilmatekniikka ja matalaenergiarakentaminen  Onnettomuustutkimukset  Ongelmanratkaisututkimukset  Sisäilmaselvitykset  Putkistojen kuntotutkimukset  Rakenteiden asiantuntijaselvitykset  Rakentamisen liiketoimintatieto