Jussi (1) _______________ paljon urheilua.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Harjoitus – kielteinen ímperfekti
Advertisements

Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Persoonapronominit.
Pikkupoika kysyi isältään...
Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
 Kappale 6 – Hvyin menee  Tero opiskelee ja käy työssä  Tero studerer og går på arbejde OPPITUNTI 2 – SUOMI 2.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Missä hän on? Missä he ovat?
Kerro parille, mitä sinä ET tehnyt eilen!
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan.
Titta mamma! Jag hörde något!! Lyckligtvis är jägaren Åsa här.. Titta mamma! Jag hörde något!! Lyckligtvis är jägaren Åsa här..
Puhutaan Suomea! IML FINNISH LEVEL 1.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Verbityyppi 1 katsoa nukkua verbityyppi 2 syödä juoda verbityyppi 3 mennä opiskella verbityyppi 4 haluta pelata verbityyppi 5 tarvita.
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Verbi + Verbi.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen
PERSOONAPRONOMINIT.
Harrastukset 6. l..
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
Pikkupoika kysyi isältään...
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
In the morning I write in the office. Aamulla minä kirjoitan toimistossa. We don’t have a lunch break today. My boss’ salary is good. Our team is in a.
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Etsi sanakirjasta! (perusmuoto)
Suomi 1B 15. maaliskuuta Mitä kello on? Kello on… 1.2. Yhdeksän puoli yksitoista 3.4. viisitoista/varttia vaille kuusi kaksikymmentäviisi yli kaksi.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B Sanna Rämö.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö Hyvää naistenpäivää!
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö.
Relatiivilause.
Persoonapronominit.
Apuverbit.
Infinitiivi.
Epäsuora kysymyslause
Palaute e-post 5411_H06 eny rym
SIVULAUSEEN SANAJÄRJESTYS
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Demonstratiivipronominit
Epäsuora kysymyslause
Suomi 1B
5411_h06 eny,rym: Arg.text apuverbi+infinitiivi: VOIN/HALUAN+ostaa (ei voi olla *voin/haluan ostan) apuverbit: kan, vill, måste, ska, bör, lär… jag kan/vill.
Suomi 2B Maanantai
Persoonapronominit.
Relatiivilause.
Epäsuora kysymyslause
Esityksen transkriptio:

Kappale 6, harjoitus 7, s. 52 Vælg et verbum og bøj det efter subjekt-personen

Jussi (1) _______________ paljon urheilua. Jussi harrastaa paljon urheilua. / J. dyrker meget idræt Hän _________________ (2) jalkapalloa ja tennistä. Hän pelaa jalkapalloa ja tennistä. / Hans spiller fodbold og tennis. Hän (3) ______________ usein aamulla viisi kilometriä puistossa Hän juoksee usein aamulla viisi kilometriä puistossa Han løber ofte 5 km i parken om morgenen.

Talvella hän (4) _______________ ja kesällä hän (5) ____________. Talvella hän luistelee, ja kesällä hän pyöräilee. Om vinteren står han på skøjter , og om sommeren cykler han. Jussilla on myös muita harrastuksia. Hän (6) ___________ postimerkkejä. Jussi har også andre hobbies. Han samler på frimærker. Torstaisin hän (3) ______________ italiaa työväenopistossa. Torstaisin hän opiskelee italiaa työväenopistossa. Hver mandag studerer han italiensk på AOF (iltakoulussa).

Sommetider er han dovn. Han ser fjernsyn og spiser pop corn. Joskus Jussi on laiska. Silloin hän (8) _______ televisiota ja (9) _____ pop cornia. Joskus Jussi on laiska. Silloin hän katsoo televisiota ja syö pop cornia. Sommetider er han dovn. Han ser fjernsyn og spiser pop corn. Jussi (10) ________ yksin, mutta hänellä on tyttöystävä Reija. Jussi asuu yksin, mutta hänellä on tyttöystävä Reija. Jussi bor alene, men han har en veninde, Reija. Reija ja Jussi (11) ________ usein elokuvissa. Reija ja Jussi käyvät usein elokuvissa. Reija ja Jussi går ofte i biografen.

He myös (12) _____ yhdessä ruokaa. He myös tekevät yhdessä ruokaa. De laver også mad sammen. He (13) ________ italialaista ruokaa: pitsaa ja spagettia. He rakastavat italialaista ruokaa: pitsaa ja spagettia. / De elsker italiensk mad: pizza og spaghetti. Jussi itse (11) ________ näin: Jussi itse sanoo näin: Jussi siger selv sådan her:

”Minä (15) _____ työssä huonekalukaupassa. Minä olen työssä huonekalukaupassa. Jeg arbejder i en møbelforretning. Minä (16) ________ siellä mattoja. Minä myyn siellä mattoja. Jeg sælger tæpper der. Tulevaisuudessa minä (11) ________ työhön urheiluliikkeeseen. Tulevaisuudessa minä haluan työhön urheiluliikkeeseen, koska urheilu on minulle rakas harrastus . / I fremtiden vil jeg gerne arbejde i en sportsforretning, fordi sport er en kær hobby for mig.

Me Reijan kanssa (18) _____ naimisiin ensi kesänä. Me Reijan kanssa menemme naimisiin ensi kesänä Vi skal giftes i sommer. Me (19) ________ nyt isoa asuntoa, Me etsimme nyt isoa asuntoa. Vi leder nu efter en større bolig. koska (20) ________, että pian (21) __________ lapsia. fordi vi vil gerne snart have børn.