Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani 20.10.2008 Piia Jolla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
PALAPELIN PALAT PAIKOILLEEN
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kummituki, Senegalin koululaiset • 284 oppilasta on kummituen piirissä, näistä 3 on Gambian puolella •132 poikaa.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Jumalan kanssa.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Mohammed Kertoo itsestään:
CHEERLEADING Tiina Määttä.
Marjan tarina.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
SEKALAISIA KOIRAKUVIA. Täältä tulee Jyrä, ja jyrää kaiken!
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
NAISEN ITSETUNTO.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
LOHJAN KAUPUNGIN KOULUTUSTAKUU- JÄRJESTELMÄ - KAIKKI JATKAA.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Jukka Läärä puheenjohtaja
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Verbi + Verbi.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
1. IHMINEN.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
MITÄ TAPAHTUU 6. LUOKALLA? Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Luokanopettajat täyttävät.
Ammatillinen koulutus
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Lauseet.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Kaksoistutkinto-opiskelu
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
TYÖHARJOITTELU.
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ammatillinen koulutus
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Aikuisliikunnan asiantuntijatyö
3T-hankkeen päättöseminaari
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Yrittäjyys antaa virtaa
Tervetuloa uudelle luokalle!
Puheviestintä, tampereen yliopisto
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Työtä Tekeville, Oppia Osaajille! Kajaani Piia Jolla

Minä itse  Synnyin tavalliseen perheeseen äidin, isän ja isoveljen suureksi hämmästykseksi.  Pienestä pitäen olen halunnut aina tehdä kaiken itse, eli ei voi oppia jos ei harjoittele, se on ollut punaisena lankana läpi elämän.  Vanhemmat ovat aina kannustaneet ja auttaneet tarvittaessa =)

Koulutushistoriani  Ala-aste meni omalla painolla ja selvisin opiskelusta hyvin, aivan samoin arvosanoin kuin ikätoverini.  Olen siis käynyt kaikki koulut integroituna tavallisiin luokkiin, minun kohdalla tämä ainoastaan ja vain hyvä asia. Kasvatti myös ihmisenä todella paljon.  Yläasteella tuli jonkin verran ongelmia, koska olin ainut ”erilainen” tavisten joukossa. Koulu meni suht hyvin ja selvisin kunnialla.  Lukioon menin, koska en tiennyt mitä olisin elämältäni halunnut. Lukion selvitin neljässä vuodessa ja olin ylpeä saadessani valkoisen lakin ja tietenkin luulin olevani niin AIKUINEN.  Lukion jälkeen itsenäistyin ja muutin ensimmäiseen omaan kotiin Ouluun.  Oulussa opiskelin psykologiaa ja kasvatustieteitä avoimen yliopiston kautta.  Lahden ammattikorkeakouluun pääsin opiskelemaan syksyllä 2002.

Unelmista totta  LIIKUNTA on ollut tavalla tai toisella mukana koko elämän ajan. Kaikki alkoi uinnista, laskettelusta ja moottorikelkkailusta.  Äitini opetti minut uimaan ja nautin uimisesta suunnattomasti.  Liikunnan harrastaminen on mukavaa vähän niin kuin huumetta, siihen jäin ikään kuin koukkuun =)  Liikunnasta tuli elämäntapa ja lajikirjo monipuolistui entisestään.

Liikunta ja urheilu  Urheilu-uralla saavutin ratakelauksessa muutamia SM- mitaleja ja SE-tuloksia. Vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat aina kiehtoneet minua.  Sattumalta näin lehdessä ilmoituksen Vammaisten Kuntouttavasta kurssista Liikuntakeskus Pajulahdessa, syksyllä  Matka Valkusta Välkyksi siis alkoi. Kurssi kesti 4 kuukautta.  Kurssin jälkeen olin entistä varmempi siitä, että liikunnasta voisi tulla minulle myös ammatti.  Heinäkuun lopussa 2002 sain kirjeen, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan liikunnanohjaajaksi, Lahden ammattikorkeakouluun.

Liikunnasta ammatti  Alun hankaluuksien jälkeen opiskelu uudessa koulussa ja eläminen uudessa kaupungissa alkoi sujua ilman suurimpia ongelmia.  Luokkakaverit ottivat minut mukaan kaikkeen jopa käytännöntunteihin mukisematta, opettajien asenteissa oli sen sijaan kovasti toivomisen varaa.  Ensimmäinen vuosi oli todella rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin.  Kiitos kuuluu myös luokkakavereille, ilman heitä en olisi täällä tänään.  Osaan käytännön tunneista pystyin osallistumaan pienillä sovelluksilla.

Liikunnasta ammatti…  Toisena opiskeluvuotena en juurikaan päässyt osallistumaan käytännön tunneille.  Kolmantena vuonna alkoivat suuntautumisopinnot, jotka sujuivat loistavasti.  Pääsin osallistumaan melkein kaikkiin käytännöntunteihin, koska opettaja oli niin loistava.  Sitten olikin vuorossa opinnäytetyön tekeminen. Haastava prosessi.  Valmistuin siis maaliskuussa Siitä alkoi sitten aktiivinen töiden metsästys.

Työnhakijaksi •Ilmoittauduin työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi huhtikuussa •Elokuussa 2007 kävin Helsingissä työhaastattelussa, koska Pohjois- Pohjanmaalla ei ollut vapaita minulle soveltuvia paikkoja.  Marraskuussa 2007 pääsin työkokeiluun Oulun Invalidien Yhdistykseen ensin kuukaudeksi, myöhemmin sopimusta jatkettiin tammikuun 2008 loppuun.

Työllistyminen  Osallistuin helmikuussa 2008 Oulussa järjestettyyn Sisäänheitto Työelämään-seminaariin.  Menimme yhdessä Nuorten Ystävien työhönvalmentajan kanssa haastatteluun.  Ensimmäinen haaste oli päästä 2. kerrokseen kokoustiloihin, koska hissiä ei ollut.  Jo hyvin varhaisessa vaiheessa kävi selväksi, että minut todellakin haluttiin kyseiseen paikkaan töihin. Haastattelun jälkeen minulle selvisi, että on enää vain byrokratiasta kiinni milloin voisin aloittaa työt.

PoPLi ry  Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry (PoPLi) on perustettu  PoPLin tehtävänä on auttaa ja tukea muita maakunnassa toimivia urheilu- ja liikunta- alan järjestöjä, erityisesti urheiluseuroja ja niiden alueellisia organisaatioita.  PoPLi tarjoaa myös yhteystyökumppaneilleen työpaikkaliikuntaa, kunto- ja terveysliikuntaa, lasten ja nuorten liikuntaa ja seurapalveluja, lisäksi toimistomme vastaa erilaisista hallintopalveluista.  PoPLi on myös SLU:n (Suomen Liikunta ja Urheilu) jäsen

on PoP Liikkua Töihin PoPLille  Tarvitsin työpaikalle jonkin verran muutostöitä, olosuhdemuutoksia, kuten hieno termi kuuluu.  Työhöni kuuluu siis toimistotehtäviä ja tietenkin liikunnanohjausta, lähinnä erityisliikunnan osalta.  Olen viihtynyt nykyisessä työpaikassa todella hyvin. Työkaverit ovat mukavia ja tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa, ongelmia ei ole ollut tähän mennessä.

Kiitos kaikille ja muistakaa: