29.6.20141 Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri Yritysten määrä 2005 Yhteensä 236 435 yritystä vuonna 2005.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Lainsäädäntöasioiden päällikkö, varatuomari
Ammatillinen koulutus elinkeinoelämän näkökulmasta
Yrittäjyys HAAGA-HELIA amk:ssa -Yrittäjyysstrategiasta opetukseen
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Jäsenyritykset  Yli jäsenyritystä - elinkeinoelämän suurin järjestö  Yksinyrittäjiä ja työnantajayrityksiä, kotimarkkinayrityksiä.
AINA KANNATTAA YRITTÄÄ vinkkejä yrityksen ja koulun yhteistyöhön.
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
Hyödynarviointi vesistöjen kunnostushankkeissa Lectio praecursoria
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Uudenmaan Yrittäjät Yritysten ilta – Kerava Menesty sähköisessä liiketoiminnassa! Kerava Vpj. Ritva Lill-Smeds ja Tj. Petri Graeffe.
Pk-yritysten Suhdannenäkemys Marraskuu 2009 Suomen Yrittäjät.
Mikä minua kiinnostaa? Valitsemista helpottavia kysymyksiä?
Tilastotietoa yrittäjyydestä ja PK-yrityksistä Suomessa
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Tietokannan hallintajärjestelmät. 6/29/20142 Tekijäryhmä •Timo Hakala •Joonas Jokinen •Jussi Koskela •Santeri Lehtonen.
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Finna tiedonhankinnassa : case LAMK
Oulun seudun ammattiopisto
Metsänhoidon suositukset Eri-ikäisrakenteisen metsän kasvatus Jyväskylä Kari Vääränen Suomen metsäkeskus Keski-Suomi.
Pendelöinti* kaupunkiseuduilla (HE 155/2006) *työssäkäynti, joka tapahtuu vakinaisen asuinkunnan ulkopuolella.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Toimitusjohtaja Henri Wibom Varsinais-Suomen Yrittäjät
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Elinkeinopolitiikan mittaristo, kevät 2006 Vastausten lukumäärät Koko maan vastausten määrä: 1808 kpl Kyselyyn vastanneiden paikallisyhdistysten.
Pitkää työuraa! Ikääntyminen ja työelämän laatu Euroopan unionissa
OECD:n terveydenhuollon laatuindikaattorit Suomessa 2011–2012 Päivi Hämäläinen, Jouni Rasilainen & Mika Gissler
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
Tietoja Aviapoliksen suuralueesta Tietopalveluyksikkö
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Yrittäjyys HAAGA-HELIAssa Arenen yrittäjyysstrategia, miksi juuri nyt Jari Laukia.
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Kaikille pakollinen ”pieni” liiketoimintasuunnitelma 3 op Luovuus käytännössä 3 op Yrittäjyys käytännössä 6 op Liiketoimintamahdollisuuksien etsintä luovuus,
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN SEMINAARI Oppisopimuskoulutus organisaatioiden kehittämisessä Arktikum, Rovaniemi Suomen Yrittäjät johtaja.
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
© Kaupan liitto 2009 Presentaation nimi1 Suurin osa kaupan yrityksistä on hyvin pieniä yritystä 2009 Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
YRITTÄJYYSKASVATUSKYSELY. Kyselyn tavoitteet Osa Äänekosken ohjauksen -hanketta Asenteet Kiinnostus yhteistyöhön Opettajat Yritykset Oppilaat.
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
NUORISO- JA VAPAA-AJAN OHJAAJA KANKAANPÄÄN OPISTO Opistonkatu 5 PL 45
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Toisen asteen koulutus
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Senioriyrittäjyys Suomessa
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Esityksen transkriptio:

Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri Yritysten määrä 2005 Yhteensä yritystä vuonna 2005.

Yrittäjyyskoulutuksen perusfilosofia Gibb´s mukaan •Autetaan ihmisiä tulemaan toimeen epävarmuuden ja monimutkaisuuden kanssa. •Tuntemaan olonsa itsevarmaksi epävarmassakin tilanteessa •Opetetaan epävarmuuden ja monimutkaisuuden tilanteessa tarvittavia taitoja ja asenteita. •Lisätä tietoisuutta siitä, että organisaation ja siinä työskentelevien ihmisten välistä kanssakäymistä voidaan kehittää sellaiseksi, että se tukee tehokasta yrittäjämäistä kanssakäymistä.

Oppimisen fokus (Gibb 1987)

Didaktiset ja yrittäjämäiset oppimistavat (Gibb 1993)

Jos sinulla olisi mahdollisuus valita uravalintojen kesken, olisitko yrittäjä vai palkansaaja

Jos saisi valita yrittäjä- ja palkansaajauran välillä… Lähde: Flash Eurobarometer 192, 2007

Jos saisi valita yrittäjä- ja palkansaajauran välillä… - kehitys, Suomi Lähde: Flash Eurobarometer 192, Palkansaaja Yrittäjä

Osallistuminen yrittäjyyskasvatukseen Lähde: Flash Eurobarometer 192, 2007

Koulutus lisäsi ymmärtämystäni yrittäjien roolista yhteiskunnassa Lähde: Flash Eurobarometer 192, 2007

Koulutus vaikutti aloitteellisuuteeni Lähde: Flash Eurobarometer 192, 2007

Koulutus sai minut kiinnostumaan yrittäjyydestä Lähde: Flash Eurobarometer 192, 2007

NUORTEN AJATUKSIA YRITTÄJYYDESTÄ Ryhtyisinkö yrittäjäksi? En perusta yritystä % Pohdin yrityksen perus- tamista % Ei vas- tausta % Koko aineistokaikki27694 Sukupuolinainen33652 mies17766 Koulutustaustaei tutkintoa23743 ammatillinen koulutus25696 ammattikorkeakoulu32680 korkeakoulu N = 417, ikä =16-29 v Lähde: Paakkunainen, K., ”Alkaisinko yrittäjäksi?”, 2007.

NUORTEN AJATUKSIA YRITTÄJYYDESTÄ Minkä alan yrityksen perustaisin? Suosituimmat alatSukupuoliorientoituneisuus Kodinsisustus- ja muut (erikois)liikkeetNaiset Sosiaali- ja terveyspalvelutNaiset Kauneudenhoito ja vaatetusNaiset Ravintola ja ruoka sekä matkailu-palvelutNaiset Tekniikka, metalli, rakennus, energian tuotantoMiehet Eläimet ja luonto sekä elämyksetNaiset Asiantuntijakonsultointi, suunnittelu- ja tutkimuspalvelut Neutraali Kulttuuri-, ohjelmisto- ja mediapalvelutNeutraali Urheilu, kuntoilu ja liikuntaNeutraali Autoilu, kuljetus ja liikenneMiehet Tietotekniikka / AtkMiehet N = 417, ikä =16-29 v Lähde: Paakkunainen, K., ”Alkaisinko yrittäjäksi?”, 2007.

NUORTEN AJATUKSIA YRITTÄJYYDESTÄ Miten tehostaisin yrittäjyysopetusta? 1. sivu Samaa mieltä % Eri mieltä % Ei mieli- pidettä % Työssäoppimista tulee ratkaisevasti lisätä Eri opetustunneilla tulisi luoda omia tuotteita oppilaan itsenäisen aktiivisuuden kehittämiseksi Opetuksessa tarvittaisiin lisäaikaa kehittää kullekin räätälöityjä taitoja ja mielikuvitusta Yrittäjäjärjestöjen tulisi enemmän päästä kouluihin Virtuaaliyrityksiä ja sijoituskilpailuja tulee kokeilla opetuksessa Koulun opinnäytteitä, harjoituksia ja töitä tulee paremmin liittää pien- ja keskisuuriin yrityksiin Kouluun tulisi perustaa yritys esim. koulun kioskitavaroiden tai lähiseudun nuorisopalvelujen tuottamiseksi N = 417, ikä =16-29 v Lähde: Paakkunainen, K., ”Alkaisinko yrittäjäksi?”, 2007.

NUORTEN AJATUKSIA YRITTÄJYYDESTÄ Miten tehostaisin yrittäjyysopetusta? 2. sivu Samaa mieltä % Eri mieltä % Ei mieli- pidettä % Riskinottamista, markkinointia ja pelisilmää tulisi virittää peruskoulussa leikkien ja pelien avulla Aineopetuksen (esim. taide, liikunta, yritys- kasvatus) tulisi huomioida paremmin yhteiskunnan ja markkinoiden kysyntä Yritysten tulisi saada lisäkorvauksia työpaikoissa oppimisesta Luokkahuoneopetuksen on väistyttävä ongelma- ja toimintakeskeisten työmuotojen tieltä Liiketalous ja yrityskokeilut eivät sovi sivistyskouluun N = 417, ikä =16-29 v Lähde: Paakkunainen, K., ”Alkaisinko yrittäjäksi?”, 2007.

Yrittäjävalmiuksien kehittyminen

Uusien yritysten selviytymisaste Lähde: Tilastokeskus, KTM

Yrittäjyys koulutuksessa •hallitus jatkaa toimia yrittäjyyskasvatuksen monipuolistamiseksi ja laajentamiseksi kaikilla koulutusasteilla •ammatillisen koulutuksen arvostusta, houkuttelevuutta ja työelämälähtöisyyttä parannetaan •toteutetaan ammatillisen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus (hallinto, rahoitus, etuudet, koulutustarjonta) •oppisopimuksen lisäkoulutuksen kiintiötä nostetaan; selvitetään oppisopimuksen käyttö korkeakoulutettujen täydennyskoulutuksessa Muuta •Hallintouudistuksia: –Elinkeino- ja työministeriö perustetaan 2008 alusta, uusi ministeriö koostuu pääasiassa KTM:stä ja TM:stä. –Väliportaan hallinto uudistettavaksi (lääninhallitukset, TE-keskukset, muut piirihallintoviranomaiset, maakuntaliitot) •Työn yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelma yhdeksi hallituksen kolmesta politiikkaohjelmasta.

–Perus- ja lukio-opetuksessa yrittäjyys kaikki opinnot läpäisevänä aihekokonaisuutena –Opetussuunnitelmaperusteisissa ammatillisissa perustutkinnoissa opintoviikkojen määrää kasvatetaan nykyisestään 5 ov:lla (pakollinen) ja ov:lla (valinnainen) –Näyttötutkintoperusteisissa ammatillisissa opinnoissa yrittäjyys on sekä läpäisevänä aiheena että ammattialasta riippuen joko vapaasti valittavina, valinnaisina tai pakollisina opintoina –Ammattikorkeakouluilla yhteinen yrittäjyysstrategia, jossa sekä laadullisia että määrällisiä tavoitteita yrittäjyysopetukselle –Yliopistot vahvistaneet yrittäjyysopetustaan –Myös opettajakoulutuksessa yrittäjyyden osuus vahvistunut Yrittäjyysopetus eri koulutusasteilla

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Lähde: Tilastokeskus

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Lähde: Tilastokeskus

Yrittäjien ja palkansaajien ikärakenne 2005 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimus

Yrittäjien ja Suomen vuotiaan väestön koulutusaste vuonna 2004 Lähde: Suomen Yrittäjät ja Tilastokeskus

Yrittäjien koulutusaste Lähde: Suomen Yrittäjät