| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2013.
TSEMPPI JATKO-OPINTOIHIN VALMENTAVA KOULUTUS PERUSOPETUKSEN SUORITTANEILLE NUORILLE JA NUORILLE AIKUISILLE 12 OV – VALKEALAN KRISTILLINEN.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
2/2009 Ajankohtaista CIMOsta Kv-kevättapaaminen Tampereella 25.4.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Youth in Action EU:n nuorisotoimintaohjelma
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
Kela tukemassa vajaakuntoisen nuoren opintoja
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Axxell -FLYT projekti osaamisen tunnustamisen konkreettiset keinot.
Harjoittelu kehitysyhteistyötehtävissä ja kehitys- tai kehittyvissä maissa ma klo Tarja Nousiainen CIMO
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot.
03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen
OPETTAJAN TYÖELÄMÄJAKSO
Kannattaako Suomeen tulla opiskelemaan? Kansainvälisen liikkuvuuden uudet muodot Irma Garam Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen 01/2012.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2012.
03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain uutta apulaisasiantuntijaa YK-järjestöihin eri puolille.

Mitä opetan ammatillisessa koulussa? Mariitta Savolainen
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Ykkösten vanhempainilta
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Tasavirta-koulutus Imatra 7.10., 8.10., ,

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
ERASMUS+ YOUTH IN ACTION
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKU 2019.
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Lukiolaisen jatko-opinnot
Esityksen transkriptio:

| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely

| Maailmalle.net tarjoaa… ● Tietoa kansainvälistymisen vaihtoehdoista nuorille ● Kohderyhmäkohtaiset vaihtoehdot: ● peruskoululaiset ● lukiolaiset/ammattiin opiskelevat ● Korkeakouluopiskelijat ● mahdollisuudet kun ei opiskele ● Käytännön vinkkejä pohdinnan ja tiedonhaun tueksi ● Nuorten kokemuksia maailmalta ● Neuvontatahojen yhteystietoja ja linkkejä tiedonlähteille ● Tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja hakuajoista Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| ● Opiskelu Opiskelu ● Harjoittelu ja työskentely Harjoittelu ja työskentely ● Nuorisotoiminta ja vapaa-aika Nuorisotoiminta ja vapaa-aika ● Kokemuksia maailmalta Kokemuksia maailmalta ● Neuvonta ja tiedonlähteet Neuvonta ja tiedonlähteet Maailmalle.netin osiot Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| Opiskelu-osio ● Tietoa vaihtoehdoista lähteä opiskelemaan ulkomaille eri elämänvaiheissa: ● Lyhytaikaiset kurssit ja opinnot, mm. ● Kielikurssit ● Kesälukio ● Tutkinto-opiskelu ulkomailla ● Korkeakoulututkinto ● Lukio tai ammatillinen koulutus ● Opiskelijavaihto ulkomailla ● Tietoa opintojen suunnittelusta, tiedonhausta ja käytännön järjestelyistä, mm. ● Kustannukset ja rahoitus ● Tutkintojen vastaavuus ja tunnustaminen Suomessa Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| Harjoittelu ja työskentely -osio ● Harjoittelu ulkomailla ● Käytännön asiat harjoittelusta, tietoa hakemisesta ● Harjoitteluohjelmia ● Vapaaehtoistyö ja työleirit ulkomailla ● Vapaaehtoistyön järjestäjiä ja ohjelmia ● Asiantuntijaohjelmat ja virkamiesvaihto-ohjelmat ● YK:n apulaisasiantuntijat & EU:n nuoret asiantuntijat ● Au pair –työ ● Palkkatyö ulkomailla ● Euroopassa / Euroopan ulkopuolella ● Kesätyöt ja muut lyhytaikaiset työt Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| Nuorisotoiminta ja vapaa-aika -osio ● Youth in Action –ohjelman mahdollisuudet nuorille ● Nuorisoaloitteet ● Demokratiahankkeet ● Ryhmätapaamiset ● Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS) ● Nuori kulttuuri –matka-avustukset nuorten taide- ja kulttuuriryhmille ● Nuorten kansainväliset leirit ja perhevaihdot Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| ● Nuorten itsensä kirjoittamia kertomuksia opiskelusta, harjoittelusta, työssäoppimisesta, työskentelystä ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla ● Blogeja maailmalta Kokemuksia maailmalta - osio Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely

| Neuvonta ja tiedonlähteet -osio ● Esitellään keskeisimmät maailmalle lähtijän tiedonlähteet ja neuvontatahot ● Maatieto.net – maakohtaista tietoa mm. opiskelusta eri maissa ● Neuvontatahot ● CIMOn neuvontapalvelut ● Maakohtaiset neuvontatahot ● Fulbright Center, CampusFrance etc. ● Maailmalle lähtijän muistilista ● Vinkkejä käytännön asioista, joita täytyy ottaa huomioon ulkomaille lähdön suunnittelussa ja toteutuksessa Maailma haltuun: Maailmalle.net-verkkopalvelun esittely