- Doing good in the world

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rotary Internationalin kansainväliset kokoukset PETS DGN Leila Risteli Suomen Rotary © 2008.
Advertisements

MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Sven Rosendahl Päivämäärä Kristinestads-Kristiinankaupungin RK Suomen Rotary © 2008.
ROTARIUS – MITÄ SE ON? IPDG Aatos Lahtinen
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Rotarysäätiön uuden apurahamallin periaatteet PDG, DT Leila Risteli Klubien rotarysäätiökoulutus Oulu.
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Esittäjä Päivämäärä Suomen Rotary © 2011.
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO PETS 2007.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Rotary on palvelujärjestö Mitä se tarkoittaa käytännössä? Esittäjä Juhani Rouhesmaa, PDG Päivämäärä Suomen Rotary © 2010.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Rotarysäätiön uusi apurahamalli PETS Turku Pentti Aspila Rotarysäätiö.
ROTARYSÄÄTIÖ (TRF) ROTARYSÄÄTIÖ MIHIN LAHJOITUKSEMME MENEVÄT JA MITEN KLUBI VOI HYÖDYNTÄÄ ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15.
Uutta virtaa rotarytoimintaan – RLI-koulutus
RI District 1400 Matching Grant Projects Rotary Finland © 2007 DGSC Kalevi Nevala: Rotarypiiri D-1400 MATCHING GRANT – PROJEKTEIHIN OSALLISTUMINEN rotaryvuosina.
LOF 2010 Rotaryn yleiesitys 1 Rotary tänään  jäseniä 1.23 milj./ klubissa  mukana 200 maassa ja maant. alueella  palvelee, auttaa, kehittää jäsenistöään.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
Rotarypiiri 1420 Uusi Lastensairaala hankkeessa
Poliovoidaanhävittää! 1985: : 1606 => vähentynyt 99.5 % 99.5 %
ROTARY PEACE FELLOWSHIP APURAHAT MAHDOLLISTAVAT OPISKELUN YHDESSÄ KUUDESTA KANSAINVÄLISESTÄ ROTARYKESKUKSESTA APURAHOJEN KOKONAISMÄÄRÄ
AJANKOHTAISIA ASIOITA
RID 1400 Matching Grant Projects Rotary Finland © 2010 RID 1400 Matching Grant-hankkeet 2010 – 2011 Lukutaidon edistämistä yhdessä.
Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut.
Rotarysäätiö Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Rotarysäätiö PETS Hämeenkyrö Pentti Aspila Rotarysäätiö.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
Global Grant humanitaarisen hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? MITÄ ROTARYVUONNA ?
D1390 PETS Tervetuloa Tallukkaan Rotarypiirin 1390 PETS-virkailijakoulutukseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Asikkalan ja Sysmän Rotaryklubit.
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Esittäjä PDG Heikki Helevuo, D 1430 Päivämäärä
Hamina-Vehkalahden Rotaryklubi ry Perustettu Kunniajäsentä + 46 Aktiivijäsentä.
DSG-apuraha ja esimerkkejä projekteista Piiri 1410 DRFCC Matti Urho Syysseminaari Hämeenkyrö.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Kari Kivistö DG Päivämäärä END POLIO NOW TÄMÄ ON RI:N TAVOITE N:O 1 Meidän piirille tämä merkitsee sitä, että jokaisen klubin On tilitettävä.
Humanitaarisen Global Grant hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
Poliovoidaanhävittää! 1985: : => vähentynyt 99.6 % 99.6 %
Rotaryn ystävyysvaihto eli RFE Rotary Friendship Exchange Mikko Ruohonen (RFE)
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Sight First II Lahjoitussitoumukset PID Harri Ala-Kulju 1 Näkemisen puolesta kampanjan loppuhuipennus Suomessa Maaliskuu - Toukokuu 2008.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Kylätalosta maailmalle – Kalajoen voimistelukeskukseksi
Rotaryn Lääkäripankki The Rotary Doctor Bank of Finland (RDBF)
Rotarytietoutta esitelmä Lahden Rotaryklubi ROTARYJÄRJESTÖ: Perustettu v Chicagossa Perustaja mm. Paul Harris Rotary tuli Eurooppaan v.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Piiriapurahojen tarkoitus
1 Slide 1 TRF Future Vision Plan The Rotary Foundation Säätiö Tulevaisuutta varten.
Rotarysäätiön tulevaisuussuunnitelma TAMPERE Tervetuloa Matti Wall, RRFC Zone
KLUBIKOULUTTAJA - klubin oma koulutussuunnitelma Esittäjä IPDG/DT Kari Kontula Pori Karhunpää Rk Päivämäärä Suomen Rotary © 2010.
1L-OF/2011 Rotaryn yleisesittely RIPE Sakuji Tanaka, Japan Ron D. Burton, USA RIP Kalyan Banerjee, India.
Suomen Rotary1. Virpi Honkala, ARRFC Z15.
Piirin 1390 rotarysäätiökomitean pj Niko Niemi Rotarysäätiö.
$ USD PDG Matti Poikolainen, DRFCC D-1390.
Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Rotarysäätiö Syyskokous Säkylä Pentti Aspila.
Future Vision Rotarysäätiö siirtyy toteuttamaan uutta strategiaansa (FV) Te olette se kuvernöörikunta, joka aloittaa tämän vision käyttöönoton!
Rotary International Suomen Rotary © / KOK
Future Vision Plan III Piirin 1410 toimintasuunnitelma 2012–2013
Toimikauden suunnittelu
POLIOKATSAUS Piirikokous Juha Risteli, PDG Oulun Tullin Rk.
ROTARYSÄÄTIÖ – TEEMME HYVÄÄ YHDESSÄ
Minttu Lampinen, RK Tammer Nova DRFCC 1390
The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä
ERI TAPOJA TUKEA SÄÄTIÖTÄ
PIIRIN 1420 ROTARYSÄÄTIÖSEMINAARI
Esityksen transkriptio:

- Doing good in the world Rotary tekee hyvää! - Doing good in the world Minttu Lampinen, RK Tammer Nova Piirin kouluttaja 14-15 & Piirin Rotarysääätiön varapj.

Sisältö Rotarit ja rauha Polio Lääkäripankki Action groups Säätiö Painopistealueet Shelter box Piirin avustusrahat 31.3. mennessä Keskustelua

DOING GOOD IN THE WORLD This is rotary: https://www.youtube.com/watch?v=6vVyG0TJBWM

“Tie sotaan on kestopäällysteinen valtatie, mutta tie rauhaan vie erämaan kautta.” Paul Harris

Mikä on rotaryn rooli rauhantyössä 1940 rotarit hyväksyivät ponnen, jonka sisältönä oli toive paremmasta maailmasta ja jossa vallitsisi; vapaus, oikeudenmukaisuus, totuus ja loukkaamattomuus ja josta syntyi kehys nykyiselle YK:n Ihmisoikeuksien julistukselle. Myös UNESCO on saanut alkunsa Rotary-kokouksesta. Rotary Peace Fellow ja 6 rauhanyliopistoa

Polion hävittäminen Vuonna 1985 aloitettu Rotarysäätiön kaikkien aikojen suurin hanke jatkuu End Polio Now –hankkeena. Helmikuussa Intiassa juhlittiin Yksi vuosi Poliosta vapaata Intia Nyt WHO poistanut Intian poliomaista Emme ole yksin ”Viimeinen este!”

Mitä meillä? Rahankeräyslupa 300 lippaalle 31.12.2014 saakka. Sanoista tekoihin! Rotary on antanut lupauksen poistaa polio maailmasta. Niinpä piiri kannustaa kaikkia klubeja osallistumaan innokkaasti keräykseen! Tavoitteena on antaa suurelle yleisölle todellinen käsitys, että suomalaiset rotarit välittävät kaikista maailman lapsista ja haluavat hävittää polion pysyvästi maapallolta. On suotavaa, että klubit järjestävät paikkakunta- ja aluekohtaisia keräystapahtumia ja jalkautuvat lippaineen esim. kauppakeskuksiin, urheilutapahtumiin ja moniin muihinkin tilaisuuksiin. 11.10.2014 valtakunnallinen Rotary-päivä 24.10.2014 World Polio Day.

END POLIO NOW Video: This close http://vimeo.com/87795805 Rotaryjärjestö tuli mukaan polion vastaiseen taisteluun vuonna 1985. Vuonna 1988 WHO:n jäsenvaltiot asettivat tavoitteeksi polion hävittämisen vuoteen 2000 mennessä. Tämä ohjelma on Rotaryn ohjelmista laajin ja TÄRKEIN. Tarkoitus on polion hävittämistoimenpiteiden maailman laajuinen tukeminen polio-endeemisissä maissa (Afganistan, Intia, Nigeria ja Pakistan) mukaan luettuna kansalliset rokotuspäivät. Ohjelmaan kuuluu varsinaisen rokotuksen lisäksi rokotteiden hankinta, sen kuljetukset ja rokotteen käytön opastus. Suomen valtio on myöntänyt Rotarysäätiölle varoja kohdennuttuna Afganistaniin neljälle vuodelle, alkaen vuodesta 2010. Tässä yhteydessä esittäjä kertoo oman piirin/paikkakunnan/klubin osallistumisesta ohjelman toteuttamiseen.

Suomen Rotaryn Lääkäripankki Lääketieteellistä apua kehitysmaihin. Ulkoministeriön kehitysaputoimiston tukema kolmen vuoden projekti vapaaehtoisten lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden järjestämiseksi Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon omistamissa sairaaloissa. Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää 20-40 vapaaehtoislääkäriä. Suomen Rotaryn Lääkäripankin tarkoituksena on toimittaa lääketieteellistä apua kehitysmaihin. Tällä hetkellä on meneillään Ulkoministeriön kehitysaputoimiston tukema kolmen vuoden projekti vapaaehtoisten lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden järjestämiseksi Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon omistamissa sairaaloissa. Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää 20-40 vapaaehtoislääkäriä.

Rotary Action Groups / rotary.org/actiongroups Literacy Malaria Peace Blood Donation

Rotary Action Groups

Shelter Box

MIKÄ ROTARYSÄÄTIÖ? ROTARYSÄÄTIÖ on Rotary Internationalin perustama stipendi- ja avustusrahasto Rotarysäätiö on yksi maailman suurimmista yksityisen rahoituksen turvin toimivista säätiöistä, pääoma yli 814 M$ Säätiö tukee humanitaarisia avustus- ja koulutus projekteja Tavoitteena on parantaa kansainvälistä yhteisymmärrystä koulutusta edistävien tai köyhyyttä ja sairauksia lievittävien ohjelmien kautta

MITEN KLUBI VOI HYÖDYNTÄÄ ROTARYSÄÄTIÖTÄ Lahjoitettu raha (50%) palautuu 3v syklillä meille takaisin! (ei Polio) Klubit voivat käynnistää erilaisia projekteja myös aivan kotiseudulla ja saada rahoitusapua piirien apurahojen kautta (District Grant) HAE 31.3. MENNESSÄ! Klubit voivat aina aloittaa myös ulkomaan projektin ja saada siihen avustuksen tekemällä esityksen piirin Rotarysäätiökomitealle (Global Grant, minimi kokonaisbudjetti 30 000USD)

Video: Rotary's Vision for a Better World http://vimeo.com/68859701 Keskittämisalueet Rauhantutkimus sekä konfliktien ehkäisy ja sovittelu Sairauksien ehkäisy ja hoito Vesi ja sanitaatio Äidin ja lapsen terveys Peruskoulutus sekä luku- ja kirjoitustaito Taloudellinen ja yhteiskunnallinen kehittäminen Video: Rotary's Vision for a Better World http://vimeo.com/68859701

Esimerkkejä MG-projekteista (kouluvarusteita Intiaan, Jyväskylä-Päijänne) PETS 2010

PETS 2010

Sydänleikkauksia (Jyväskylä-Tourula)

Hemoglobiinin mittauslaite (Akaa) Suomen Rotary © 2008

Vessoja Intiaan (Tammer Nova)

Puolan orpokoti (Viitasaari ja Valkeakoski-Tohka