Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä"— Esityksen transkriptio:

1 The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä 22.11.2018
Helena Piispa-Perälä ARRFC Zone 15 Tähän muistiinpanoja

2 Rotaryn presidentti Arch Klumph
Vuosisata hyvän tekemistä Rotaryn presidentti Arch Klumph Aloite Atlantan konventiossa 1917 Ensimmäinen lahjoitus säätiölle 26,50 USD Säätiön ensimmäinen avustus v.1929 500 USD .

3 Rotarysäätiön toiminta
Säätiön tavoitteena on että projektien tuloksena on aikaisempaa enemmän sekä maailmalaajuista että paikallista vaikuttavuutta Piirit ja klubit kokevat palveluprojektit omikseen Projektien vaikuttavuus, mittavuus ja läpinäkyvyys paranevat Rotaryn näkyvyys parenee Säätiö myös johtaa maailmanlaajuisesti Rotaryn projekteja kuten Polio ja rauhan edistäminen

4 Rotarysäätiön lahjoitusten käyttö
Association of Fundraising Professionals: Rotary Foundation World´s Outstanding Foundation for 2017 1. Sija 2 muun järjestön kanssa

5 Rotarysäätiön rahastot
Vuosirahasto Rauhanstipendi rahasto Lahjarahasto – Endowment Fund PolioPlus-rahasto Lahjarahaston pää on koskematon, Rauhankoulutus rahaston tuotto käytetään rauhanstipendeihin, Polio-Plus on 100% polion hävittämiseksi .

6 Vuosina 2019-20 ja 2020-21 yhteensä 20% käyttämättömistä DDF:stä käytettävissä piiriapurahoihin

7 HYVÄT GLOBAL GRANTIT Etsitään hyvä ulkomainen avainpartneri (piiri)
Toteuttajapiiri (+ sen klubit) vastaa asianmukaisesta tarveselvityksestä ja hankeen kestävyydestä (sustainability) ja suunnittelusta Pyydetään muitakin piirejä ja klubeja mukaan rahoittamaan Hyödynnetään Maailmanrahaston tarjoamat kaksinkertaistusmahdollisuudet Piirin avaintoimija DRFC = Rotarysäätiökomitean pj

8 Rauhantutkimus ja konfliktien sovittelu
Sairauksien ehkäisy ja hoito Vesi ja sanitaatio Äitien ja lasten terveys Peruskoulutus sekä luku- ja kirjoitustaito Taloudellinen ja yhteiskunnallinen kehittäminen

9 Rotaryn maailman rauhan lähettiläs - stipendit
Rauhan ja konfliktin stipendi on 2-vuotinen apuraha opiskeluun yhdessä Rotarysäätiön yhteistyöyliopistoista Stipendejä jaetaan vuosittain maailmanlaajuisesti n. 50 Hakemukset Rotarysäätiölle piirien kautta edellisen vuoden heinäkuun alkuun mennessä Stipendi kattaa kahden lukuvuoden maisteritason opinnot valitussa yliopistossa, matkat kotipaikkakunnalta opiskelupaikkakunnalle sekä asumisen ja elinkustannukset yms. Stipendin maksimi suuruus on USD

10 Opiskelupaikat Duke University of North Carolina, Chapel Hill, USA
International Christian University, Tokyo, Japan University of Bradford, England University of Queensland, Brisbane, Australia Uppsala University, Ruotsi Chulalongkorn University, Bankok, Thaimaa (3 kk ammatillinen täydennyskoulutusohjelma) 5 ensimmäisessä voi suoritta kaksivuotisen maisteriohjelman ja Thaimaassa 3 kk ammatillisen täydennyskoulutusohjelman. Max. 50 opiskelijaa molempiin vuosittain. Vaatimukset: hyvin suoritettu alempi korkeakoulututkinto, ainakin 3 v. soveltuva työkokemus, sitoutuminen rauhan ja konfliktien ratkaisuun. 6. Vaatimukset samat, vähintään 5 vuoden työkokemus

11 Lahjarahasto Endowmentfund 1/2
Rahasto karttuu yksittäisten rotareiden tai heidän taustayhteisöidensä tekemien lahjoitusten kautta Rahasto muodostaa Rotarysäätiön pysyvän pääoman Rahaston pääomaan ei kosketa: pääoma nyt yli miljardi dollaria, joista n. 60% sitoumuksia (testamenttilahjoituksia tai vastaavia) Tuotto voidaan ohjata humanitaarisiin ohjelmiin tai maailmanrahaston tukemiin ohjelmiin .

12 Lahjarahasto 2/2 Lahjoitustyypit esimerkiksi:
Käteislahjoitukset, sijoitus- tai muut omaisuuslahjoitukset Eläke-tai vakuutuslahjoitukset Testamenttilahjoitukset Lahjoittaja voi määritellä lahjoituskohteen Rahasto omalle nimelle .

13 Rotarit ja Polio .

14 PolioPlus ohjelma V henk. 125 maassa (end) eli 1000 henk. päivässä Vuodesta 1988 (The Polio Eradication Initiative alkoi) yhteistyössä mm. WHO:n, UNICEF:in ja USA:n kansanterveysviraston kanssa Yli 3 miljardia lasta rokotettu End. maita enää 3 Pistettävä rokote keksittiin 1955 ja suun kautta 1961, 1979 rotarit rokottivat Filipiineillä 6 milj. lasta .

15 Vuodesta 2009 Rotarit ja Bill ja Melinda Gatesín säätiö on tehnyt yhteistyötä

16 Poliotilanne 13.11.2018 Tilanne 2018 yhteensä 27 tautitapausta
Afganistan 19 tautitapausta Pakistan ” Tilanne 2017 yhteensä 15 tautitapausta Afganistan ” Pakistan ” Yhteensä vuonna tautitapausta (Lähde: WHO) Viimeiset 0,1% on osoittautunut vaikeaksi konfliktien, kieltäytymisten ym. takia, saavutettavuus mm. tiestön huono kunto tai puuttuminen .

17 Polion hävittäminen On arvioitu, että yli 17,4 milj. henkilön sairastuminen on voitu välttää ja että 1,5 milj. lapsen kuolema on ehkäisty Yli 200 maata ja n. 20 miljoonaa vapaaehtoista mukana työssä Yli 2,5 miljardia lasta 122 maassa on saanut immuniteetin .

18 Suurimmat lahjoitukset 1985 - 2018
Bill ja Melinda Gates Säätiö milj. USD USA milj. USD Intia milj. USD Rotary International milj. USD Yhteensä yli 15 miljardia USD (Lähde: WHO) .

19 Bill ja Melinda Gatesin sitoutuminen jatkuu
Rotareiden keräystavoite on 50 milj. USD/ Bill ja Melinda Gates tukee Rotaryn poliokeräystä jatkossakin niin, että jokainen kerätty dollari tuottaa 2 dollaria lisää – yhdestä tulee kolme .

20 Lahjoitetaan omalle säätiölle
Tavoitteeksi saada jokainen rotari ymmärtämään, että on tärkeää tukea Rotarisäätiötä Perinteiset klubien lahjoitukset ovat myös tärkeitä Kannustetaan tekemään myös henkilökohtaisia lahjoituksia (EREY) .

21 Piirin 1430 EREY – Haaste Ja ad Hoc piiriapuraha
.

22 EREY – Jokainen Rotari Joka Vuosia 1/2
Haastekampanja piirin 1430 rotaryklubeille Vuosirahaston kartuttamiseksi 2013 – 2017 (100 USD) Lahjoitustavat: RI:n kotisivujen (My Rotary) kautta omin tunnuksin (Piirin EREY-tilille) ei enää mahdollista Klubin tilin kautta Lahjoittajille omat PHF-pisteet Ohjeet lahjoitustavoista piirin kotisivuilla .

23 EREY- Jokainen Rotari Joka Vuosi 2/2
Raportointi Kampanjan eteneminen raportoitiin Klubi, jonka jäsenistöstä suurin osa oli hoitanut EREY-haasteen helmikuun loppuun mennessä palkittiin ilmaisella piirikonferenssilla majoituskuluineen yhdelle rotarille avec Kolmelle parhaalle piiri siirrettiin yhden PHF-tunnustuksen johdossa oleva klubi sai yhden PHF-tunnustuksen

24 Piirin 1430 ad Hoc apuraha Rahoitusta täsmätarpeeseen, joka on tullut ilmi rotaryvuoden alettua (1000) Haetaan samoin kuin piiriapuraha Haetaan mennessä (piiriapuraha mennessä) Käytetään rotaryvuoden 2018 –2019 aikana ennen Raportoidaan heti projektin päätyttyä, viimeistään .


Lataa ppt "The Rotary Foundation – Rotarysäätiöseminaari Helsingissä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google