Valtiomuoto: liittotasavalta Presidentti: Dmitri Medvedev

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Koulutuksen määrälliset indikaattorit 2010 OPH:n koulutuksen seurantaraportit 2010: Matti Sippola1.
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
N ǐ h ǎ o, Zh ō ngguó! Terve, Kiina!. Maailman ykköskieli! •Kiina on maailman puhutuin äidinkieli – yli miljardi puhujaa! •Se on yksi YK:n virallisista.
Helppoa ja ymmärrettävää suomea
Eurooppalaiset kulttuurit
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Suomen kielen historia
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Pakistan.
LIETTUA LIETUVA.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
TÄHDISTÖT Tähtitaivas on jaettu 88 tähdistöön.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Suomen kartta.
¡Español, por favor!.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
HAAGA-HELIA Venäjän kielen opetus
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
ANGLO-AMERIKKA.
ruudulla pieni, kirjoita iso näppäimistöltä
Venäjän alkeiden opetus
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
¡Español, por favor!.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Inkat.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
Modernismin tulo Suomeen
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
RAAMATTU Muistiinpanot 8. luokan oppikirjan 1. kappaleeseen
Raamattu Ja mitä se sisältää. Mikä on Raamattu? Rautalangasta väännettynä: Raamattu on kristittyjen pyhä kirja kuten Koraani on muslimien pyhä kirja Tarkoituksena.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Haaga-Helia Русский язык Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma.
Bysantti antiikin perinnön jatkajana.  Byzantionista tuli Rooman pääkaupunki Konstantinopoli 300-luvulla jKr.  Vuonna 395 Rooma jakautui Länsi-Roomaksi.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
MAAILMAN KIELET JA SUOMI SYKSY MAAILMAN KIELIKUNNAT ► Maailmassa arvioidaan olevan tällä hetkellä eri kieltä (arvio sisältää viittomakielen.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
SUOMI ON MONIKULTTUURINEN MAA!
Helsingin perustaminen
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Suomi maailman kielten joukossa
Venäjä.
Tutkielman teko-ohjeet
Puola.
Kirjoitustaidon kehitys
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
Venäjän uskonto.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
ESIMERKKIVALTIO Suomi – Finland Ruotsi – Sweden Norja – Norway Islanti – Island Tanska – Denmark Viro – Estonia Liettua – Lithuania Latvia - Latvian Kartta.
ESSEE.
JAPANIN KIELI japania kirjoitetaan merkeillä, joista jokainen vastaa käytännössä jotakin näistä: 1. sanaa 2. tavua 3. sanavartaloa 4. kirjainta 5. edellisen.
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
RAAMATTU Muistiinpanot 8. luokan oppikirjan 1. kappaleeseen
Pietarsaari ( Jeppis ).
HAAGA-HELIA Venäjän kielen opetus
B2-venäjä valinta 8. ja 9. luokille
Esityksen transkriptio:

Valtiomuoto: liittotasavalta Presidentti: Dmitri Medvedev Pääkaupunki: Moskova (10 409 200 as.) Muita kaupunkeja: Pietari (4 661 219 as.) Novosibirsk (1 425 600 as.) Nižni Novgorod (1 334 249 as.), Jekaterinburg, Omsk, Ufa, Tšeljabinsk, Kazan, Rostov-na-Donu, Volgograd, Perm,Vladivostok Pinta-ala: 17 075 400 km² Väkiluku (2006): 142 894 100 Valuutta: rupla (RUB)

Venäjää puhuu noin 290 miljoonaa ihmistä Äidinkielenään noin 165 miljoonaa. Suomessa on 45 224 henkilöä, joiden äidinkieleksi on rekisteröity venäjä.

indoeurooppalaiset kielet Kielikunta: indoeurooppalaiset kielet Kieliryhmäs: slaavilaiset kielet itäslaavilaiset kielet

Kielen rakenne, sanasto ja sanajärjestys muiden kielten kanssa yhteisiä sanoja on runsaasti мама, жена (англ. queen, гр. γυνή), вода (нем. Wasser, англ. water), день (нем. Dag, исп. dia), ночь (нем. Nacht, исп.noche, ит. Notte) nykyvenäjässä on paljon kansainvälisiä lainasanoja спектакль (франц. spectacle), кафе (нем. kaffee, фр. café), карандаш (тюрк. karadaš),вагон (нем. Wagen), холм (др. герм. *hulma-, англосакс. holm) koska on sijataivutus, sanajärjestys on melko vapaa sanajärjestykseen ei aluksi tarvitse kiinnittää huomiota Venäjästä on lainautunut paljon sanoja suomenkin kieleen kapakka (кабак ), siisti (чистый),mesta (место), toveri(товарищ), kanava(канал) ja voro(вор),vanna(ванна) ja palttoo(пальто).

Venäjän kyrillinen kirjaimisto: Venäjää kirjoitetaan kyrillisin aakkosin perustuu kreikkalaiseen kirjaimistoon liittyy ortodoksiseen uskontoon, joka tuli Kreikan kautta Venäjälle

KIELEN HISTORIA Vuonna 863 Pyhät Kyrillos ja Methodios saivat Bysantin hallitsijalta tehtävän luoda slaavilaisille kielille tai murteille yhtenäinen kirjoitusjärjestelmä. Työn tuloksena syntyi glagoliittinen kirjaimisto, josta myöhemmin kehittyi sitä ja kreikkalaista kirjaimistoa sekoitettuna edustava – yhä Kyrilloksen nimeä kantava – kyrillinen kirjaimisto. Venäjäksi sitä kutsutaan nimellä kirillitsa (кириллица).

Kyrillinen kirjaimisto v. 1708 Kirkkoslaavi Muinaiskirkkoslaavin kirjaimisto on vanhin kyrillisistä kirjaimistoista, ja se on peräisin 900-luvulta. Siihen kuuluu 43 kirjainta Kyrillinen kirjaimisto v. 1708 Pietari Suuri uudisti venäjän aakkoset 1700- luvun alussa Vuoteen 1708 mennessä kirjaimisto oli kehittynyt paljon, ja kirjainten määrä oli vähentynyt 34:ään.

Venäjän kirjaimisto ja aakkostot Nykyvenäjän kirjaimisto perustuu suurelta osin vuoden 1708 kyrilliseen kirjaimistoon, ja siinä on 33 kirjainta. Nykyvenäjän kirjaimistossa on pystyt- ja käsin kirjoitetut aakkoset. Mutta jotkut käsin kirjoitetut aakkoset eroavat pystyn kirjoitetuista aakkosista. (a,b, V v, Dd, L, T )