Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Yo-kokeiden käytännön järjestelyt k. 2014
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
INFOA ABEILLE.
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville KEVÄÄN YO-KOKEET Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville

Kevään yo -kokeet kaikki keskeisin yo-tutkintoon liittyvä tieto löytyy sivuilta: www.ylioppilastutkinto.fi Vanhoja kokeita, mallivastauksia, harjoituksia yms. löytyy sivuilta http://abitreenit.yle.fi/ Kaikki sen aineen pakolliset kurssit, jonka kokeeseen osallistut, tulee olla suoritettu ennen kirjoituksia

Koepäivät: Äidinkielen tekstitaidon koe & kuullunymmärtämiskokeet Pe 11.2 Äidinkieli, tekstitaidon koe (iso sali) klo 9-15 Pitää olla koululla klo 8.30 Kuullunymmärtämiskokeet (studio) Ma 14.2 ruotsi A ja B klo 9-10

Kuullunymmärtämiskokeet Ti 15.2. englanti A klo 9-11 toinen ryhmä odottaa kun toinen kuuntelee pitää olla koululla klo 8.30 Ke 16.2. englanti C pitää olla koululla klo 10.45

Kirjalliset kokeet, klo 9-15, oltava koululla klo 8.30 Ma 14.3. äidinkieli, esseekoe iso sali Ke 16.3. psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia peilisali Muista tuoda laskin ja taulukkokirja kansliaan 2 päivää aiemmin! Pe 18.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä

Kirjalliset kokeet Ma 21.3. ruotsi, pitkä ja keskipitkä oppimäärä peilisali Ke 23.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä iso sali Laskin ja taulukkokirja kansliaan 2 päivää aiemmin!

Kirjalliset kokeet Pe 25.3. uskonto, et, kemia, yhteiskuntaoppi, maantiede, terveystieto peilisali Laskin ja taulukkokirja kansliaan 2 päivää aiemmin! Ma 28.3. Vieras kieli, lyhyt oppimäärä (C –englanti)

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Saavu ajoissa, jotta paikoilleen siirtymiseen, eväiden tarjolle laittamiseen yms. jää aikaa Peilisalin pukuhuoneeseen tuodaan tarjottimia ja lautasia, joille eväät laitetaan. Poista kääreet yms. ja siirrä esim. mehut yms. juomat erilliseen pulloon, jossa ei ole tekstiä.

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Ylioppilaskokelaiden kännykät kerätään ennen kokeen alkua ja viedään kansliaan, josta ne voi noutaa koepäivän jälkeen Mitään tutkintoaineeseen liittyvää materiaalia ei saa olla mukana koetilanteessa, esim. kielen kokeessa ei saa olla vaatteita, joissa on koekielen tekstiä

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Laskimet ja taulukkokirjat pitää viedä 2 päivää ennen koepäivää kansliaan tarkistettavaksi. Koepäivänä tarkastaminen ei enää onnistu! Jokainen ylioppilaskokelas kutsutaan nimeltä saliin, istumapaikat on määritelty etukäteen. Jokaiselle kokelaalle on varattu pulpetille konseptipaperia

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Kokeessa saa olla mukana ainoastaan kokeessa tarvittavat työvälineet (kynät, kumi, viivoitin, harppi, geokolmio) Nenäliinoja, konseptipaperia yms. saa pyytämällä (viittaamalla), samoin WC- käynnit tapahtuvat pyynnöstä (nousemalla seisomaan) valvojan saattamana

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Äidinkielen tekstitaidon kokeen, matematiikan kokeen, reaaliaineen kokeen, toisen kotimaisen kielen kokeen koesuoritukset saa jättää arvosteltavaksi lyijy-, muste- tai kuulakynällä kirjoitettuna. Optiset vastauslomakkeet saa täyttää vain sopivan pehmeällä lyijykynällä. Äidinkielen esseekokeen arvosteltavaksi tarkoitetut suoritukset pitää kirjoittaa puhtaaksi kuula- tai mustekynällä

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Vastausten luonnosteluun käytetyt paperit on yliviivattava, jotta ne eivät sekoitu arvosteltaviksi tarkoitettuihin suorituksiin. Käsialan on oltava luettavaa. Kaikki kokeessa käytetyt paperit tulee jättää valvojalle ehjinä.

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Kirjalliset kokeet kestävät 6 tuntia, kokeesta saa poistua aikaisintaan kolmen tunnin kuluttua (klo 12) sen alkamisesta. Kirjalliset kokeet alkavat klo 9.00. Kielten kuullunymmärtämiskoe kestää kaikkiaan noin tunnin

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Jos kokelas myöhästyy kirjallisesta kokeesta, mutta tulee koululle ennen klo 10, hänet voidaan vielä hyväksyä kokeeseen. Koepöytäkirjaan merkitään tällöin saapumisaika ja myöhästymisen syy.

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Toimiminen sairastuessasi: ilmoita rehtorille välittömästi sairastumisestasi, ja toimita kirjoituspäivänä päivätty lääkärintodistus koululle. Jos kokelas ei sairauden takia voi osallistua kokeeseen, hän voi hakea yo-lautakunnalta ilmoittautumisen mitätöimistä. Hakemukseen pitää liittää lääkärintodistus. Jos ilmoittautuminen mitätöidään, poisjääntiä ei lasketa osallistumiskerraksi. Ilmoittautumisen mitätöinti ei kuitenkaan pidennä tutkinnon suorittamiselle säädettyjä määräaikoja (max 3 peräkkäistä tutkintokertaa)

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Jos kokelas ei sairauden vuoksi voi suorittaa koetta samalla tavoin kuin muut, voidaan hänen kohdallaan tehdä poikkeavia järjestelyjä (esim. kokeen suorittaminen erillisessä valvotussa tilassa) Jos kokelas osallistuu kokeeseen sairaana niin, että sairaus heikentää hänen suorituskykyään, asia voidaan ottaa arvostelussa huomioon. Kokelaan tulee toimittaa tällöin lääkärintodistus sairaudesta

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Jos ylioppilaskokelas ei tule kokeeseen, johon hän on ilmoittautunut, koe katsotaan hylätyksi Vilppiin syyllistyneen senkertaiset suoritukset hylätään ja voidaan estää osallistuminen seuraavalla kerralla

MUITA YLEISIÄ OHJEITA Lue kysymykset ja vastausohjeet huolellisesti! Onnea ja menestystä kokeeseen! Usko itseesi ja osaamiseesi, olet hyvä! Kokeiden tulokset ovat koululla tiedossa viimeistään 25.5.2011. Kukin aineenopettaja ilmoittaa, milloin ja miten kokelas voi saada tietoonsa alustavan arvostelun tuloksen

KEVÄÄN ABI: HUOLEHDI, ETTÄ SAAT KASAAN VAADITTAVAT 75 KURSSIA, JOISTA VÄHINTÄÄN 10 ON SYVENTÄVIÄ KAIKKI PAKOLLISET KURSSIT ON SUORITETTU TARKISTA, ETTÄ SINULLA EI OLE LIIKAA HYLÄTTYJÄ KURSSEJA! (PAKOLLISET & SYVENTÄVÄT)

1-2 kurssia 3-5 kurssia 1 6-8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3 Opiskelusuunnitelman mukaisesti suoritettuja pakollisia ja syventäviä kursseja joista voi olla hylättyjä (4) kurssiarvosanoja enintään 1-2 kurssia 3-5 kurssia 1 6-8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3

LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Kaikki kurssit tulee olla suoritettuna ja arvioituna viimeistään 5.5. mennessä, jotta saat päättötodistuksen. Jos jotakin jää suorittamatta, mutta saat ne suoritettua 5. jaksossa, saat yo-tutkintotodistuksesi n. viikkoa myöhemmin kuin muut Voit halutessasi saada päättötodistukseen suoritusmerkinnän liikunnasta sekä niistä aineista, joissa on vain yksi pakollinen kurssi. Jos olet suorittanut vieraissa kielissä vain 2 kurssia, voit saada niistäkin suoritusmerkinnän

YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS MYÖNNETÄÄN OPISKELIJALLE SILLÄ TUTKINTOKERRALLA, JOLLOIN HÄN SAA KAIKKI PAKOLLISET TUTKINTOONSA KUULUVAT KOKEET SUORITETTUA (+ PÄÄTTÖTODISTUKSEN) TIEDOT YO-KOKEIDEN ARVOSANOISTA TULEVAT VIIMEISTÄÄN 25.5.2011