Näe metsä puilta Metsäteollisuus liittyy kaikkeen arkielämässä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Advertisements

Näe metsäteollisuus uusin silmin Lokakuu Metsäteollisuudessa riittää monipuolisesti töitä •Metsäteollisuus on Suomen toiseksi merkittävin vientiala.
Prosessiteollisuus monessa mukana.
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Yli puolella metsäteollisuuden henkilöstöstä tekniikan alan koulutus LÄHDE: EK:n palkkatilasto, 2. neljännes 2012.
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Kokkolan yhteislyseon lukio
Marsissa voi elää! Kunhan sinne saadaan LVI.. Lämpöä, vettä, ilmaa ja fiksuja töitä LVI luo terveelliset ja viihtyisät olosuhteet - koteihin - työpaikoille.
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Suomen koulutusjärjestelmä
Yrityssaunailta Otaniemi
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Monikäyttöinen paperi
Tervetuliaistoivotus
Kauppatieteellinen ala
Hakeminen ja valintamenettelyt
Oulun aikuislukio 2014.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
AineistotilanneVarastokirjastossa Toiminta-ajatus Vähentää kirjastojen tilantarvetta ottamalla vastaan aineistoa tieteellisistä ja yleisistä.
Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineet Suomessa 2012
5 asiaa metsästä 1 Suomen tärkein uusiutuva luonnonvara.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Näe metsä puilta Metsäteollisuus liittyy kaikkeen arkielämässä
Näe metsä puilta Metsäteollisuus liittyy kaikkeen arkielämässä Vuosittain jaetaan noin ylioppilastodistusta Helsingin koulut tarvitsevat vuosittain.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Kannattaako Suomeen tulla opiskelemaan? Kansainvälisen liikkuvuuden uudet muodot Irma Garam Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus.
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Kemianteollisuuden suunta ja ammatilliset mahdollisuudet Uudenmaan opinto-ohjaajat
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
EUR-ACE akkreditointi ja KKA LAUREA Karl Holm.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Wipro Technologies, Wireless Solutions
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
EVTEK–Institute of Technology Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Liisa Vehkaoja.
Ympäristöystävällinen insinööri
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Rahoitus-markkinoiden muutostuulet – globaalin yhtiön uhka vai mahdollisuus Minna Helppi
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Tulikivi Oyj  Tulikivi Oyj rakentaa uuden tuotantolaitoksen Juukaan vuonna  Investointi on Tulikiven kasvustrategian mukainen toimenpide.
Mihin kemiaa tarvitaan?
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Näe metsä puilta Metsäteollisuus liittyy kaikkeen arkielämässä Vuosittain jaetaan noin ylioppilastodistusta Helsingin koulut tarvitsevat vuosittain.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
Minustako BIOANALYYTIKKO?. Mikä ihmeen bioanalyytikko? terveydenhuollon ammattihenkilö kliinisessä laboratoriotyössä laboratoriotutkimusprosessin asiantuntija.
Ota askel biometsäteollisuuden ammattilaiseksi!
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Erilaisia vaihtoehtoja….
Toiminnallinen tiedepäivä
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Lentokonealan jatko-opinnot
Vanhempainilta Oulun normaalikoulun lukio
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Kari Tuutti Yksikönjohtaja, Long Products Outokumpu
Metsäteollisuuden puunkäyttö ja tuontipuu
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

Näe metsä puilta Metsäteollisuus liittyy kaikkeen arkielämässä Vuosittain jaetaan noin 30 000 ylioppilastodistusta Helsingin koulut tarvitsevat vuosittain 243 000 lyijykynää Tavallisena päivänä kohtaat metsäteollisuuden tuotteen yli 40 kertaa

Maistuu puulta Purukumin ksylitoli saadaan koivusta Älykäs lääkepakkaus muistuttaa lääkkeiden ottamisesta ja hälyttää terveydenhoitajalle, jos pilleri jää ottamatta

Poikki ja pinoon Metsäala ei ole halkojen hakkaamista Metsäteollisuus on ympäristöystävällinen ala Benecolin terveellisyys perustuu suomalaisen metsäteollisuuden keksintöön Paperi-insinöörit tekevät muutakin kuin paperia Puolet Euroopan paperi-insinööreistä valmistuu Suomessa Hyvällä metsänhoidolla (hakkuut mukaan lukien) vaikutetaan positiivisesti maailman hiilidioksiditaseeseen OIKEIN! OIKEIN! OIKEIN! OIKEIN! OIKEIN!

Paperinen palapeli Mikä sinua kiinnostaa? Tekniikka Bio- ja nanotekniikka sekä IT Luonnontieteet Kielet ja kansainvälisyys Talous Luonto ja ympäristö Markkinointi ja viestintä Paperi-insinööri on tulevaisuuden moniosaaja

Suomen metsät Puu on Suomen oma raaka-aine tänään ja huomenna Suomesta n. 70 % on metsää Metsät ovat ainoa merkittävä uudistuva luonnonvaramme Suomalainen metsänhoito on maailman huippua Osaaminen pysyy Suomessa

Suomen metsät maailmalla Yli 90 % paperin ja kartongin tuotannosta viedään ulkomaille, pääosin Keski-Eurooppaan Suomi 6. suurin vientimaa ja 7. suurin tuottaja- maa (v. 2012) Muut suuret vientimaat ovat Saksa ja USA. Suurin tuottaja on Kiina (24 %) Tuotantolaitoksia perustetaan enenevässä määrin uusille markkina-alueille Aasiaan, Etelä-Amerikkaan ja Venäjälle http://www.metsateollisuus.fi/tilastopalvelu2/Tilastokuviot/Perustietoa/Forms/AllItems.aspx : “Suomen metsäteollisuus vuonna 2011” http://www.metsateollisuus.fi/tilastopalvelu2/tilastokuviot/Massa/Forms/AllItems.aspx : ryhmä f40, “Suurimmat paperin ja kartongin viejämaat”, “Suurimmat paperin ja kartongin tuottajamaat”

Maailman suurimmat metsäteollisuusyritykset Liikevaihto, Mrd. EUR 3.5.2013 LÄHDE: Pöyry ja Metsäteollisuus ry. Yritykset, joista ei lukuja: Georgia-Pacific ja Asia Pulp&Paper 8

Tonneittain töitä Mitä paperi-insinööri tekee? Energiapäällikkö Ympäristöinsinööri Käyttöinsinööri Tuotekehittäjä Tutkija Talousammattilainen Vientijohtaja Yksityisyrittäjä Viestintäpäällikkö Markkina-analyytikko Markkinointipäällikkö Konsultti Henkilöstöpäällikkö Asiantuntija Lobbari Logistiikkapäällikkö Tehtaanjohtaja MITEN SÄ VOIT OLLA HELSINGISSÄ TÖISSÄ, MISSÄ SIELLÄ ON PAPERITEHDAS? Diplomi-insinöörin aloituspalkkasuositus on 3 510 euroa kuukaudessa! http://teekkari.fi/fi/toissa/palkka/alkupalkka , (Suositus on voimassa 1.6.2013-30.11.2013.)

Metsäteollisuuden henkilöstön ikärakenne 2012 Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset Työntekijät Toimihenkilöt http://www2.metsateollisuus.fi/tilastopalvelu2/tilastokuviot/Tyomarkkinat/Forms/AllItems.aspx , t10 ” Metsäteollisuuden henkilöstön ikärakenne 2012” 23.4.2013 LÄHDE: EK:n palkkatilasto

Luonto kiittää paperi-insinööriä Metsäteollisuus on maailman ympäristöystävällisimpiä aloja Puu on uusiutuva raaka-aine, sitä riittää Suomessa tulevaisuudessakin Kasvava, hoidettu metsä sitoo hiilidioksidia huomattavasti enemmän kuin vanha Paperiteollisuus on kestävän kehityksen toimiala Yli 50 % Euroopan paperiteollisuuden raaka-aineesta on kierrätyskuitua Suomen metsäteollisuus hyödyntää lähes kaiken täältä saatavissa olevan kierrätyskuidun Tuotantolaitosten energiasta 70 % on bioenergiaa

Missä voi opiskella? Yliopistot Oulun yo Jyväskylän yo Tampereen Koulutusohjelmia on päivitetty tulevaisuuden tarpeita varten, monet ohjelmat kansainvälisiä Missä voi opiskella? Yliopistot Oulun yo Jyväskylän yo Tampereen teknillinen yo Lappeenrannan teknillinen yo Åbo Akademi Aalto-yliopisto Ammattikorkeakoulut Tampereen amk Jyväskylän amk

Mitä voi opiskella? 1/2 Oulun yo: prosessitekniikka ja ympäristötekniikka esim. biotuotteet ja bioprosessitekniikka Jyväskylän yo: soveltava kemia esim. puunjalostuksen kemia Tampereen tekn. yo: materiaalitekniikka paperinjalostus- ja pakkaustekniikka Lappeenrannan tekn. yo: kemiantekniikka ja konetekniikka Åbo Akademi: (ruotsinkielinen yliopisto) kemiantekniikka (kemiteknik) esim. puu- ja paperikemia (trä- och papperskemi) ja paperinjalostus (pappersförädling) Aalto-yliopisto, kemian tekniikan korkeakoulu: Kemian-, bio- ja materiaalitekniikka esim. kuitutuotetekniikka ja biojalostamot

Mitä voi opiskella? 2/2 Tampereen amk: Biotuote- ja prosessitekniikka myös englanninkielinen vaihtoehto paperitekniikan lukemiseen (International Pulp and Paper Technology, IPPT) Jyväskylän amk: paperikoneteknologia paperikoneautomaatio, paperinsuunnittelu, tehdassuunnittelu ja kunnossapito Saimaan amk: prosessitekniikka (ei oteta aloittavia opiskelijoita sisään v. 2012 / poistuu kokonaan) - metsäteollisuuden prosessit

Miten pääsen opiskelemaan? Hakuohjeet yliopistoihin Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutukseen on yhteisvalinta, jossa voi hakea Otaniemeen (Aalto-yliopisto), Tampereelle (TTY), Lappeenrantaan (LUT), Ouluun (OY) ja Turkuun (ÅA) Valtakunnallinen haku kaikkiin teknillisiin yliopistoihin keväällä (maaliskuussa) 2014, haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.yliopistohaku.fi. Lisätietoja ja linkit hakulomakkeisiin: www.dia.fi Jyväskylän yliopiston kemian laitokselle haetaan erikseen, mutta valtakunnallisessa yo-haussa Tarkista tarkemmat hakuohjeet kunkin koulun sivuilta http://www.koulutusnetti.fi/?path=hakuajat

Miten pääsen opiskelemaan? Hakuohjeet ammattikorkeakouluihin Valtakunnallinen yhteishaku keväällä osoitteessa www.amkhaku.fi Tekniikan alan pääsykokeet kesäkuussa Valintaperusteet: koulumenestys, ensimmäinen hakutoive, valintakoe ja työkokemus Tarkista tarkemmat hakuohjeet kunkin koulun sivuilta

Tervetuloa opiskelemaan www.papereng.fi

Paperi-insinöörit ry: www. papereng. fi Aalto-yliopisto: www. aalto Paperi-insinöörit ry: www.papereng.fi Aalto-yliopisto: www.aalto.fi Aalto-yliopisto, Kemian tekniikan korkeakoulu: chem.aalto.fi Tampereen teknillinen yliopisto: www.tut.fi Lappeenrannan teknillinen yliopisto: www.lut.fi Oulun yliopisto: www.oulu.fi/yliopisto Åbo Akademi: www.abo.fi Jyväskylän yliopisto: www.jyu.fi Tampereen ammattikorkeakoulu: www.tamk.fi Jyväskylän ammattikorkeakoulu: www.jamk.fi