Winhan uudistaminen ESITYS WINHAPRO -KÄYTTÄJÄPÄIVILLÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ ja avoimen lähdekoodin järjestelmät Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija Linnea2- ja AMKIT-konsortioiden.
Advertisements

OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Ammatillisten käyttäjäpäivät
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Satakunta University of Applied Sciences Kokemuksia tieto- ja opintohallinnon kehittämisen suunnittelusta tukipaketin avulla.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO ATIK Projekti /Esa Keränen.
CIMO Kansainvälistä liikkuvuutta koskeva tiedonkeruu
E-Science and Technology Infrastructure for biodiversity data and observatories ‘A web of sites and sensors taking the Earth’s pulse’ LifeWatch observatoriot:
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
© Logica All rights reserved Sosiaalialan tietoteknologian käytön edistäminen Pohjois-Karjalassa - maakunnan ja Logican välisessä yhteistyössä Pirjo.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Opintohallinnon tietojärjestelmien modernisointi (OTM) - hanke
EA:n rooli eri viitekehyksissä. Eri viitekehyksiä ja EA Aikataulun ja kustannusten hallinta Ihmisten johtaminen Resurssien hallinta Toteutus Ohjelma-,
Raportointiportaali Vipunen
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
WinhaPro käyttäjäpäivät 2011
Pyritty hyödyntämään jo aiemmin tehtyä työtä.
Marko Mikkola Solution Sales Professional – Security and Management Microsoft Oy, Enterprise and Partner Group
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
DREAM APPLY -HAKUPALVELU Thinking Allowed. Lähtötilanne Kasvava hakijamäärä ei hoitunut enää Lotus Notes - pohjaisella tietokannalla Ensimmäiset selvitykset.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen TKI-käsitemallinnustyöpaja klo Esittäytyminen 5 min Käsitemallin.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Tilakatsaus Paatti-projekti 7. kokous Mitä on tehty? Projektisuunnitelma Vaatimusmäärittelyn muokkausta Mobiilikäyttöliittymän toteutusta Tutkijan.
Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus
Windows Presentation Foundation UxE:n näkökulmasta
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Muotoiluosaamisen kehittäminen suunnittelun näkökulmasta Ohjelma Aamupäivä Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu: trendit Kuinka muotoilija voi tuottaa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
UKJ ja ulkoiset järjestelmät AAPA ja FUCIO –yhteistyöpalaveri Ari Ahlqvist.
JHS:N SUOSITUKSET VAATIMUSMÄÄRITTELYLLE SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta,
Logican tilannekatsaus ISO20022 XML B2C tili- ja tapahtumaraportoinnista Logica IPS/Financial Services, Finland, Markku Havukainen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Case Hanke2007DW | Topi Laamanen | Case Hanke2007DW (Maaseudun hanke- ja yritystukien raportointiratkaisu ohjelmakaudella ) Topi Laamanen.
Katsaus tietotekniikkakeskuksen projekteihin Opinto- hallinnon tieto- järjestelmä- päivä Teo Kirkinen TIKE
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Johdanto Teppo Räisänen, Principal Lecturer Oulu University of Applied Sciences, School of Business and Information Management
AHOT Vaasan ammattikorkeakoulussa Lomakkeet ja ohjeet
Tietojenkäsittelyn toisen lukuvuoden 1. lukukausityö Syksy 2010.
Pakkanen -arkkitehtuurin siirto toteutustekniikoihin
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Tik Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Palautuspalaveri 3 Projektin esittely lyhyesti Projektin arviointi –projektin tila –suunnitelmat P1-vaiheelle.
Tik Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Palautuspalaveri 2 Projektin esittely lyhyesti Projektin tilanne Vaiheen lopputulokset Seuraavan vaiheen (SU)
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Avoimen lähdekoodin järjestelmät Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija UKJ-ohjausryhmä
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
CAF eTool Rekisteröitymisen kautta maksutta käyttöön Kansallinen laatuhanke /TjV 1.
Uudet palvelut (räätälöity): Tomin kommentit Painopiste on kuvassa mielestäni huono, tässä vaiheessa ja tätä ennen pitää panostaa eniten Jos näissä vaiheissa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Tietovaraston kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Antti Tikka,
Toiminta-arkkitehtuurin palvelut Outi Tasala
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Metadata-hankkeen tilannekatsaus ja jatko 2018
Mukaan Finnaan - liittymisprosessin vaiheet
Tietovarastofoorumi V Antti Pikkarainen
Toiminta-arkkitehtuurin palvelut
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 1 agenda Ongelman kuvaus, tavoitteet, rajaukset,
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.
Kansallinen palveluväylä
OpeOodi: missä mennään
Kari Systä Tampere University of Technology / Software Systems
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Winhan uudistaminen ESITYS 22.3.2011 WINHAPRO -KÄYTTÄJÄPÄIVILLÄ Vilho Kolehmainen– Logica, Suomi vilho.kolehmainen@logica.com 3. April 2017 | Title of Presentation

Winhan kokonaisuudistuksen sisältö Kaksi samanaikaisesti etenevää kokonaisuutta Nykyisen Winha-tuoteperheen sovellusten uudistaminen tietosisällöltään, teknologialtaan ja toiminnallisuudeltaan vastaamaan oppilaitosten ja hallinnonalan kokonaisarkkitehtuurilinjauksia Toteutetaan valtakunnallisten opintohallinnon tietoarkkitehtuurin kanssa yhteensopiva tietovarasto, tiedonsiirrot Winhasta tietovarastoon sekä tietovarastosta saatavat raportit Taustalla sekä Winhan ”sisäinen” uudistamistarve että opintohallinnon järjestelmäkehitykseen vaikuttavat valtakunnalliset tekijät

Winhan uudistuksessa huomioitavaa Yhteensopivuus hallinnonalan kokonaisarkkitehtuurilinjausten kanssa Oppijan verkkopalvelukokonaisuus, RAKETTI-hanke Yhtenäinen ja moderni teknologia-alusta SOA (Service Oriented Architecture) MVC-arkkitehtuuri (Model, View, Controller) Java, Microsoft Sql Server Kokonaisuuden tarjoaminen myös pilvipalveluna Käyttöliittymän yhtenäistäminen ja kehittäminen Käytettävyyden parantaminen, Yhtenäinen ”look and feel” Tietoturva Ennen koko uudistuksen valmistumista joustava rinnakkaiselo Winhan vanhan toiminnallisuuden ja uusien moduulien välillä !

Oppijan verkkopalvelukokonaisuus – huomioiminen Winhassa...

Oppijan verkkopalvelukokonaisuudessa hahmotellut Opintojen aikaiset palvelut

Winhan operatiivisen järjestelmän uudistus / Prosessilähtöisyys Opetuksen kehittäminen Opetuksen suunnittelu Opetussuunnitelman laatiminen Lukujärjestysten laatiminen Opiskelijoiden valinta Opintomateriaalin käsittely Opetukseen ilmoittautuminen Opetuksen toteutus Oppimisen arviointi WinhaPRO Winha resurssit Winha aikuiskoulutus Opintosuoritusten arviointi Winha Wille Winha Wirkku Winha Wiivi Opiskelijoiden valmistuminen Opaali Winha Aikuisopiskelija Web Winha Wilho Opintosuoritusten ja –kokonaisuuksien rekisteröinti Winha HOJKS Tutkintojen rekisteröiminen

Winhan operatiivisen järjestelmän uudistus - Arkkitehtuuri Tietoturva Loki Esitys ja tiedonsiirto Esitys- ja tiedonsiirtokerros Käyttöliittymäkerros toteuttaa järjestelmään määriteltävät WWW – käyttöliittymät. Käyttöliittymät voivat olla esim. mobiilikäyttöliittymiä ja www-käyttöliittymiä. Tiedonsiirtokerros on kokoelma WebServices -rajapintoja, joiden välityksellä järjestelmä kommunikoi ulkopuolisten järjestelmien kanssa.   Tiedonsiirto- ja esityskerrokset kommunikoivat ainoastaan sovelluskerroksen kanssa Sovelluskerros Sovelluskerroksessa toteutetaan toiminnallisuus viestien (WS) käsittelyyn ja WWW -käyttöliittymän tarpeisiin. Tietovarastokerros Tietovarastokerros pitää sisällään tietokannan, tiedon persistoinnin ja ORM – mappauksen. Ainoastaan sovelluskerros kommunikoi suoraan tietovarastokerroksen kanssa ja vain tietovarastokerros on tietoinen datan tallennusmuodosta tietokannassa. Sovelluskerros Tietovarastokerros

Winhan operatiivisen järjestelmän uudistus - Eteneminen Esiselvitys (valmis) Uudistuksen laajuus ja syvyys, Toimintaympäristön kartoitus, Riskinalyysi, ROI-laskelmat, Winhakäyttöliittymäperiaatteet (valmis) UI-Guideline, Graafinen ohjeistus, käyttölittymälogiikka, layout ja Proto Arkkitehtuurin suunnittelu ja toteutus (pilotti valmistuu keväällä 2011) Pilotointi ensimmäisen moduulin toteutuksen yhteydessä Kokonaisuuden vaatimusmäärittely (ensimmäinen versio valmis ) vaatimusluettelo, sanasto, yhteiset käyttötapaukset Moduulien toteutus (aloitus heti moduulijaon varmistuttua) Sisälten asiakkaan kanssa yhdessä tehtävän moduulikohtaisen vaatimusmäärittelyn, suunnittelun, toteutuksen ja testauksen Lukuvuosisuunnittelumoduulin määrittely sekä proto on tehty. Toteutus aloitetaan lähiviikkoinna

Tietovaraston kehittäminen - Sisältö XDW-mallin mukainen, opintohallinnon tiedot sisältävä tietovarasto, joka on asennettavissa Winhaa käyttävien oppilaitosten ympäristöihin sekä tietovarastosta tarvittavat raportit. DW-kanta (MS SQL-server), jossa huomioitu hallinnonalan tietoarkkitehtuuri Tiedonsiirrot Winhasta DW-kantaan Winhaan tehtävien muutosten toteuttaminen latauksiin ja DW-kantaan Raportit MS SQL Server Reporting Services ( myöhemmin tarvittaessa myös QlikView –välineellä). Tietovarasto on myöhemmin laajennettavissa kattamaan myös muut oppilaitosten tarvitsemat tiedot (mm. talous-, henkilöstö-, yleis- ja tutkimushallinto) Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan ammattikorkeakoulujen opintohallinnon tiedot sisältävä tietovarasto Winhassa olevien tietojen osalta sekä tietyt asiakkaiden kanssa sovittavat raportit

Tietovaraston kehittäminen - kehityksen vaiheistus Keväällä 2011 opintohallinnon tiedot sisältävä tietovarasto ammattikorkeakoulujen tarpeisiin Sisältäen tietyt asiakkaiden kanssa sovittavat raportit Jatkokehitys vaihe 2 Toisen asteen opintohallinnon tietojen sisällyttäminen tietovarastoon Tarvittavat HR-tiedot (niiltä osin kuin osassa oppilaitoksia käytössä Winhassa) Yleishallinnon tiedot (Winha-resurssit) Jatkokehitys vaihe 3 Opintohallinnontiedot: Haku- ja valintatiedot Muut hallinnonalan tietoarkkitehtuurin mukaiset tiedot (HR-, talous- ja tutkimushallinto) Organisaatioiden tarvitsemat muut tiedot (tehdään räätälöitynä organisaatiokohtaisesti)

Winhan Uudistus road-map 2010-2011 10/2010 1/2011 3/2011 5/2011 8/2011 12/2012 Winha- DW – vaihe 1 Winha- DW – vaihe 2 Esíselvitys Käyttöliittymä-periaatteet Arkkitehtuuri- projekti Vaatimus-määrittely Lukuvuosisuunnittelumoduuli Moduuli 2 vaatimusmäärittely Moduuli 2 Toteutus Moduuli 3 vaatimusmäärittely Moduuli 3 Toteutus Nykyisen Winhan versiokehitys

Kiitos Vilho Kolehmainen Logica Finland Karvaamokuja 2, (PO Box 38), 00380 Helsinki , Finland  www.logica.com Contact: Vilho Kolehmainen, Development Manager M: +358(0) 50 434 5546 E: vilho.kolehmainen@logica.com