TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Advertisements

Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES RY
Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
PK-kehittämispalvelut
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
ALUEKESKUKSET TuLaKi A. Metropolialue ITÄ-UUSIMAA
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Vertaisarvioinnin arviointia Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaari Krista Hanski Koulutussuunnittelija, projektipäällikkö.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Kumppanuusverkoston strategia /
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
CRM ja HRM työelämäpalvelun tukena Päämääränä varmistaa partnerioppilaitosten asiakastietämyksen kartuttaminen ja tehokas hyödyntäminen kaikissa asiakasrajapinnoissa.
Innova Länsi-Suomen akk
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
ENorssin ohjaajakoulutuspalvelut TAVOITTEET LUKUVUODELLE Moduuli 2 Jyväskylä, Joensuu, Savonlinna Moduuli 2 Turku, Tampere, Rauma,
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
PoSoTe – työryhmän kokous
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Satakunnan TE-toimisto
Osatyökykyisille tie työelämään
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin Hankkeen esittely 22.11.2007 Tekniskan Salit, Helsinki Kaisa Nuutamo AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

KETJU ja TUOTTAVA toimintakokonaisuus TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 KETJU ja TUOTTAVA toimintakokonaisuus Aikuiskoulutus- organisaatiot TUOTTAVA/OPH AIKE KETJU/TEKES Verkostopilotit Valtakunnallisen toimintamallin kuvaus Valtakunnalliset asiakkaat ja verkostot ”Yhden luukun” -periaate Paikallinen tarjooma ja mallit Paikalliset asiakkaat ja verkostot Valtakunnallisen mallin paikallinen soveltaminen AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 Hankkeen perustelut Hankkeen taustalla on tarve muodostaa aikuiskoulutuksen alan toimijoista vahva, yhteistyössä toimiva valtakunnallinen verkosto, joka on riittävän voimakas vastaamaan globalisaation ja eläköitymisen sekä työllisyyden ja kilpailukyvyn kehittämisen haasteisiin. Yhteiset KATTAVA, NÄYTTÄVÄ, VAIKUTTAVA ja KETJU -hankkeet ovat saaneet työelämästä selkeän viestin, että yhteistyön tiivistäminen on juuri sitä työelämälähtöisyyttä, jota asiakkaat toivovat ja siksi sitä on syytä jatkaa. Hanke rakentuu aikuiskoulutuksen järjestäjien aitojen työelämän yhteistyökumppaneiden tuomien, todellisten pilottien ympärille. Työelämän yhteistyökumppanit ovat pk-sektorin edustajia, laajempia yritysten tai yhteisöjen muodostamia valtakunnallisia verkostoja tai valtakunnallisesti toimivia suurasiakkaita. AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 TUOTTAVAN 4 TAVOITETTA Asiakaslähtöisen, valtakunnallisen palvelukonseptin rakentaminen yhteistyöyritysten kanssa. Toimintaprosessien, ansaintamallien ja aikuiskoulutuksen järjestäjien yhteisen palvelutarjooman kuvaus. Suunnitelman laatiminen toimintamallien käytäntöön viemiseksi aikuiskoulutuksen järjestäjien muodostamassa verkostossa. Yhteistyön avaaminen ammattikorkeakouluihin ja erikoisoppilaitoksiin siten, että kaikkien yhteinen palvelutarjooma täydentää toinen toistaan ja muodostaa työelämän näkökulmasta opiskeluun houkuttelevan kokonaisuuden. AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 TUOTTAVAn toiminta Hankehakemuksessa kuvattujen yrityspilottien toteutus on aloitettu kesäkuussa 2007 Toiminta jatkuu kunkin pilotin aikataulun mukaan Piloteissa mallinnetaan aikuiskoulutuksen järjestäjien yhteinen toimintaprosessi, ansaintamalli ja palvelutarjooma Pilottien tuloksena syntyy suunnitelma toimintamallin käytäntöön viemiseksi verkostossa Paikallinen ja alueellinen toiminta Kootaan ja linkitetään toisiinsa aikuiskoulutusverkoston TYKE-hankkeet Kerätään paikalliset mallit ja hyvät käytännöt koskien pk-yrityskentälle tarjottavia palveluita Kartoitetaan ja laajennetaan yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja erityisoppilaitosten kanssa Kehitetään alueellisia yhteistyöverkostoja AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

TUOTTAVA – käytännön työnjako TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 TUOTTAVA – käytännön työnjako Koordinaattorina hankkeessa toimii Pohjois-Karjalan Aikuisopisto Hankkeen koordinaattori Satu-Minna Piiroinen Bisnesketjun vetäjä Kaisa Nuutamo Ohjausryhmänä toimii Ketju-hankkeen ohjausryhmä Pilotit toteutetaan yhteistyössä AIKE Oy:n kanssa AIKEn toimesta ja TEKESin rahoituksella verkostotyössä avustaa konsulttiyhtiö Eera Finland Oy Yhteyshenkilö Aikessa on projektipäällikkö Pirkko Takatalo Paikallinen ja alueellinen työskentely Hankkeen toimijoiden omien tarpeiden ja järjestelyjen mukaisesti Hankkeessa hyödynnetään jo toimivia paikallisia ja alueellisia verkostoja Hankkeessa pyritään keräämään yhteen paikallisia toimijoita, joilla on yhteisiä intressejä tai samantyyppistä kehittämistyötä AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki Kaisa Nuutamo

TUOTTAVASSA ON MUKANA 34 TALOA TUOTTAVA-hanke 22.11.2007 TUOTTAVASSA ON MUKANA 34 TALOA Amiedu * Edukai * Edupoli * Etelä-Karjalan aikuisopisto Aktiva Forssan akk Hyvinkään-Riihimäen akk * Innofocus * Innova * JAKK Jyväskylän aikuisopisto Keski-Pohjanmaan aikuisopisto * Kiipulan ammattiopisto, aikuiskoulutus Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy Korsnäs Kurscenter Koulutuskeskus Salpaus * Länsi-Lapin kky * Oulun akk * Paimion akk Pohjois-Karjalan Aikuisopisto * Pohjois-Satakunnan akk * Porin akk * PSK-Aikuisopisto * Raahen akk * Raision aikuiskoulutuskeskus Timali Savon ammatti- ja aikuisopisto * Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Seinäjoen Koulutuskeskus/Aikuiskoulutus Tampereen akk* TEAK Teknologiakeskus Oy Turun akk * Vaasan akk * Valkeakosken akk * Ylä-Savon ammattiopisto, aikuiskoulutus Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus AIKE Group, Paasivuorenkatu 5 B, 00530 Helsinki * Mukana yrityspiloteissa Kaisa Nuutamo