JavaFX © Reino Aarinen, 2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.
E4X © Reiska, JavaScript  Keksittiin 1995 (Ensin Netscape 2 selaimeen: Mocha  LiveScript  JavaScript)  Standardoitiin vuonna 1997  ECMA-262.
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Mediasoittimet © Reino Aarinen, 2008.
Ohjelmistokehittäminen
Flash 8 Video © Reiska, Flash 8 tekijäympäristö  Videotiedostojen on Flash Playerissa oltava FLV muodossa.  Koodaus FLV muotoon voidaan tehdä.
Java-ohjelmointi Opas ammattimaiseen osaamiseen Lisäosa: GUI
Liiketalous Java mobiililaitteissa – Java ME. Liiketalous Java-ohjelmointikieli • Maailman suosituin ohjelmointikieli (Tiobe-index) • Kehittäjä Sun Microsystems.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
Multimedian peruskurssin loppuharjoitustyö vaihtoehto 1 Heikki Hietala Turing Police, Criminal AI Division.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
4. Lausekielinen ohjelmointi
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
COPYRIGHT BY AVAREA Web 2.0 ja Ria Jari Putula Avarea Oy.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Kurssilla käytettävät työkalut
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Web Services ©Reino Aarinen, Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon.
Erik Fallenius Kevät  Taustaa ◦ Ontologiat  Tavoitteet  Teknologiat ◦ Dojo/AJAX ◦ JSON ◦ SOAP  Projektin kulku  Lopputulos – demo.
Internet  Lingua Franca, kaikkien ymmärtämä yhteinen kieli: TCP/IP tai UDP/IP. ”Kaikki maaiman tietokoneet, liittykää yhteen”.  Suomeen 1990-luvun alussa.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Syksy 2008
Silverlight 2 Jukka Wallasvaara Microsoft.
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
Käytännön ohjelmointi ja käytännön ketterä testaus
HAKUKONEOPTIMOINTI Jaakko Rautiainen. Aihealue Hakukoneiden toiminta Web-sivun optimointi.
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Windows Presentation Foundation UxE:n näkökulmasta
Ohjelmointi.
Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on.
Finnish Support Center FSC Oy tietojärjestelmien asiantuntija.
Jouni Mäkeläinen, Twinkle Oy Esteettömyyden huomioiminen palvelujen toteutuksessa.
Visual Basic -ohjelmointi
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Liferay Portal © Reino Aarinen, Liferay Portal Olemassa jo Liferay Portal 4.3.0rc1. Tässä asennettu Liferay Portal Liferay on avoimeen.
RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta.
© Jukka Harju, Jukka Juslin1 Tuloksellinen Java-ohjelmointi Lisäosa: GUI Tuloksellinen Java-ohjelmointi.
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Kevät 2008 Raine Kauppinen
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Loppuesittely.
402T20E Digitaalisen sovellustuotannon työvälineet, 3 op Flash MX –perusteet Ari Vainionpää.
Toteutus. Ohjelmointikielen valinta Käytetään samaa kuin muutkin Työkalujen laatu Usein asiakas määrää Yleensä valittu jo ennen toteutusta Osaaminen vs.
1 Tenttialue 1/6 Oliot ja luokat Olioiden määrittely Java-kielessä Attribuutit ja metodit Näkyvyysalueet Staattiset attribuutit / metodit Konstruktorit.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
HTTP (c) Reino Aarinen, HTTP yhteyskäytäntö Web asiakasohjelmat (yleensä erilaiset selaimet) käyttävät HTTP protokollaa tiedon siirtoon WWW sivustojen.
Graafinen käyttöliittymä, osa 1
Macromedia Flex Mikko Honkanen. Esityksen sisältö Flex verrattuna Flash:iin Flex sovelluksista tekniikka ja vaatimukset Flex builder esimerkit.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
Kottarainen Jyväskylän yliopisto - Sovellusprojekti WWW-pohjainen kyselysovellus.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 17 – Olli Mahlamäki Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 HUGIN-ohjelmisto Olli Mahlamäki.
VliSS-virtual laboratory in survey sampling Risto Lehtonen Jyväskylän yliopisto Matematiikan ja tilastotieteen laitos TieVie-seminaari Jyväskylä.
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
Harjoitustyö kurssille Mobile Application Development
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
Web-sisällönhallintajärjestelmät
Kierros 4 - OLO Web.
Home Movie Archive Demo ryhmän henkilöiden esittely
Web-sovellusten kehittäminen - Johdanto
JavaScriptin perusteet
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
1. Olio-ohjelmointi.
Kari Systä Tampere University of Technology / Software Systems
Esityksen transkriptio:

JavaFX © Reino Aarinen, 2007

Mikä on JavaFX? JavaFX on Sunin kehittämä kilpailija Adoben Flash/Flex ja Microsoftin Silverlight RIA/Web2.0 teknologioille. Markkinajohtaja tällä hetkellä on Flash, joka perustuu ActionScript-ohjelmointiin. Flex ohjelmoidaan XML merkkauskielellä ja tuottaa Flash Playerin ymmärtämää koodia. JavaFX on deklaratiivinen, staattisesti tyypitetty skriptauskieli. Se käyttää Java2D Swing GUI komponentteja, mutta on kevyempi ja helpompi ohjelmoida kuin Java WebStart.

Mikä on RIA? Rich Internet Application on Web sovellus, joka käyttää myös asiakkaan laskentakapasiteettia hyväksi. RIA perustuu yleensä selaimen laajennokseen (plugin) tai JRE alustaan, jolloin Webin yli siirrettävän informaation määrä vähenee. Näkyvimmät RIA-teknologiat ovat: AJAX, Flash, Flex, OpenLazlo, Silverlight, Firefox3 ja JavaFX.

JavaFX JavaFX on kasvava tuoteperhe, johon kuuluu JavaFX Script ohjelmointikieli ja JavaFX Mobile. JavaFX Script on open source (GPL), Deklaratiivinen, helppo ohjelmoida Staattisesti tyypitetty, jolla vältetään ohjelmointivirheitä Skriptauskieli, joka ennen ajamista kuitenkin käännetään (nopeampi toiminta) Java2D Swing- ja Java komponettipohjainen rikasta mediaa ja interaktiivisuutta tukeva kieli JavaFX Mobile on ensimmäinen, mobiililaitteille tarkoittu teollisuusstandardi (teknologia ja API). Kilpailee myös JavaME:n ja Flashin kanssa.

Pöytätietokoneet Laptop, kannettavat Internet Tabletit PDAt Kommunikaattorit Multimediapuhelimet Digiboksit Blue-ray DVD

Write once, run everywhere Sovellus kirjoitetaan korkean tason kielellä ja vain kerran, ”Write Once, Run Everywhere” HeiMaailma.fx-sovellus voisi olla seuraava: import javafx.ui.*; Frame { title: ”Hei maailma JavaFX” width: 200 height: 50 content: Label { text: ”Hei maailma, JavaFX tulee …” } visible: true

Kehitystyökalut Ensimmäiset kehitystyökalut ovat: Netbeans 5.5.x tai 6.0 JavaFX Plugin Eclipse 3.2 tai 3.3 JavaFX Plugin JavaFX Pad (Demo) Helpointa on aloittaa kokeilemalla JavaFX Pad työkalua (ks. seuraava sivu). Ei tarvitse asentaa mitään (jos JRE ja Java WebStart on asennettu) Merkkauksen tulos tulee heti näkyviin ruudun yläosaan.

Esimerkkejä http://download.java.net/general/openjfx/demos/javafxpad.jnlp http://download.java.net/general/openjfx/demos/tutorial.jnlp http://www.aariset.com/Multimedia/JavaFX/JavaFX.jar http://www.aariset.com/Multimedia/JavaFX/JavaFXSamples.jar