Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • 7.11. Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo 11.30 - ) • 3.12. Helsinki, Studia-messut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Yhteishaku
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
2. oppitunti.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa

Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut (Lähtö Harjavallasta klo 7.00, matkaan menee koko päivä, omat eväät tai rahaa mukaan.) • Turku, yliopistojen abi-tapahtuma (koko päivä) • Oporeissut ovat pakollisia, lukion oppilaanohjaukseen kuuluvia tutustumiskäyntejä.

Yhteishaku • Yhteishaussa on haettava kolmeen opiskelupaikkaan. • Jollet hae vähintään kolmeen opiskelupaikkaan menetät mm. mahdollisen työttömyysturvan 25- vuotiaaksi asti. • Kannattaa seurata eri opiskelupaikkojen tilastoja hakijoista, otetuista ja mahdollisesti julkistetuista pisterajoista.

Kevään 2014 yo- kirjoitukset • Alustava ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin virallisella lomakkeella (sinisellä kuulakärkikynällä kirjoitettuna) palautetaan kansliaan • Yo-kirjoituksissa on osallistuttava vähintään neljään pakolliseen kokeeseen. • Ylimääräisiä kokeita saa suorittaa oman valinnan mukaan. • Ylimääräisistä kokeista ei ole pakko päästä läpi, mutta muista kompensaatio! • Muista, että kirjoitusten pakollisiin aineisiin kuuluu neljä ainetta: a) Äidinkielen koe (kaikille pakollinen) b) Yksi a-tason koe (pitkä matematiikka tai A-kieli) c) Yksi vieraan kielen koe tai d) Reaalikoe tai e) Toisen kotimaisen kielen koe tai f) Matematiikka

• Syksyn kirjoitusten tulokset tulevat luultavasti • Tulosten saapumisen jälkeen voit vielä tehdä muutoksia valintoihisi, jos tahdot uusia suorittamasi kokeen. • Lopulliset eli viralliset valinnat on varmistettava mennessä koulusihteerille, rehtorille tai opolle.

Yleistä lukion nykyisestä opoilusta • Jos on kysyttävää, tule kysymään tai sovi aika. • Lähtökohtaisesti en kerro muille käydyistä keskusteluista, jollen huolestu pahasti. Silloin konsultoin rehtorin tai terveydenhoitajan kanssa. Hekin kun ovat vaitiolovelvollisia… • Läsnäolo opotilanteissa kirjataan ylös ja oletan, että silloin käsitellyt asiat ovat teidän tiedossanne myös myöhemmin. • Wilma- ja sähköpostiviestit ovat hyviä. Työkännykän (numero löytyy esim. koulun nettisivuilta) pidän päällä pääsääntöisesti virka-aikana.