Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2017 (Lähde: Kela/terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Sairastavuusindeksit ja työkyvyttömyysindeksit v Lähde: Kela, Terveyspuntari.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Sairastavuusindeksi v. 2012
Terveytemme / Timo Koskela1 Terveytemme Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
OECD:n terveydenhuollon laatuindikaattorit Suomessa 2011–2012 Päivi Hämäläinen, Jouni Rasilainen & Mika Gissler
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT LOIMAAN ALUEEN KUNNAT Väestön ikärakenne ja sairastavuustiedot.
JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Bruttokansantuote maakunnittain 2000–2011 Euroa/asukas
THL:n sairastastavuusindeksi JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki THL / Timo Koskela1.
Keskisuurten kuntien sosiaali- ja terveystoimen kustannukset vuonna 2007 Joensuu Järvenpää Kainuu Kemi Kotka Lappeenranta Lohja Mikkeli Porvoo Raisio Rauma.
Sairastavuusindeksit v kuolleisuusindeksit - lääkekorvausindeksit - työkyvyttömyysindeksit Lähde: Kela, Terveyspuntari
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
VAKKA-SUOMEN ALUEEN KUNNAT
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Väestön ikärakenne ja sairastavuustiedot
Kontrollirakenteet laajemmin
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
Sairastavuusindeksi v Lähde: Kela/Tutkimusosasto (Terveyspuntarin sairastavuus) Pohjois-Savon liitto 2012.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Muistisairaat asiakkaat sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009 Satu Vuorio Riikka Väyrynen.
DIAPANKKI: Päihdeasiakkaiden avo-, laitos- ja asumispalvelut OYS-ervan kunnissa Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet Projektipäällikkö.
ETELÄ-SAVON SOTE-ALUE MIKSI OMA SOTE-ALUE ? Maakunta asukasluvultaan 15. suurin Laaja maakunta, pitkät etäisyydet, vesistöt Maakunta pinta-alaltaan.
Keski-Suomen Kansanterveyden edistämiskeskus-hankkeen JUHLASEMINAARI Jyväskylä
DIAPANKKI: Mielenterveysasiakkaiden avo- ja laitoshoito ja asumispalvelut OYS-ervan kunnissa Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet Projektipäällikkö.
Työkyvyttömyyden vuoksi menetetty työura Mikko Laaksonen
Kansantaudit v Seitsemän suurinta erityiskorvattavaan lääkehoitoon oikeuttavaa sairautta (astma, diabetes, nivelreuma, psykoosit, sepelvaltimotauti,
Lastensuojelu 2014 – Tilastoraportti 25/20151 Lastensuojelu 2014 Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen.
THL:n sairastavuusindeksi Julkaistu Etelä-Savo-modifiointi Kari Kangaspunta.
KSSHP, Sairaanhoitopiirin toimisto 2015 Lähde: THL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sairastavuusindeksi ja osaindeksit Keski-Suomen sairaanhoitopiirin.
KUVA-mittaristoehdotus/ Poimintoja Hyvinvoinnin ja terveydentila -mittaristosta
HT Eero Laesterä – KTM Tuomas Hanhela – KTM Katja Pesonen
Diabeteslääkkeiden erityiskorvausoikeudet Kainuussa vuosina : Koulutusryhmien väliset erot vuotiailla Risto Kaikkonen TEROKA
VÄESTÖKATSAUS lokakuu 2016
Väestö ja sen muutokset
Sairaaloiden tuottavuus 2014
Sairaaloiden tuottavuus 2015
Lähde: Kela, terveyspuntari
Lähde: Kela, Terveyspuntari
VARIANSSIANALYYSI.
VÄESTÖKATSAUS heinäkuu 2017
VÄESTÖKATSAUS maaliskuu 2017
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Turunmaan seutukunnassa 2016
Liikkumistutkimuksen 2012 keskeiset tulokset
VÄESTÖKATSAUS huhtikuu 2017
VÄESTÖKATSAUS syyskuu 2016
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Väestö ja väestönmuutokset
Yleistä tietoa Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta
SOTKANET tilastot vuodelta 2015, IKÄÄNTYNEET
Sairaaloiden tuottavuus 2015 (ennakkotiedot)/ Pirjo Häkkinen
Maria Vaalavuo Terve Kunta
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Turunmaan seutukunnassa 2017

Lähde: Kela, terveyspuntari
Lähde: Kela, Terveyspuntari
Turun väestönkehitys ja vuotuinen muutos
Kontrollirakenteet laajemmin
Työttömät työnhakijat iän ja sukupuolen mukaan Ilomantsissa 2016
Työvoima iän ja sukupuolen mukaan Ilomantsissa 2017
Työllisyysaste kunnittain 2000–2017
Työttömät työnhakijat iän ja sukupuolen mukaan Ilomantsissa 2017
Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2018 (Lähde: Kela/Terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.
Lähde: Kela, Terveyspuntari
Esityksen transkriptio:

Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2017 (Lähde: Kela/terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit THL:n sairastavuusindeksi 2015 (Lähde: THL/Sotkanet)

Miten Kelan indeksiluvut lasketaan: Jokaiselle Suomen kunnalle on laskettu Kelan rekisteritietojen avulla indeksiluku, joka kertoo, miten tervettä tai sairasta väestö on suhteessa koko maan keskiarvoon (= 100). Kuntien väliset erot tasoittuvat, kun indeksiluvut vakioidaan iän ja sukupuolen mukaan. Luvut perustuvat kolmeen rekisterimuuttujaan: - kuolleisuus - työkyvyttömyyseläkkeellä olevien osuus työikäisistä - erityiskorvattaviin lääkkeisiin, rajoitetusti peruskorvattaviin lääkkeisiin tai ruokavaliokorvauksiin oikeutettujen osuus väestöstä Kukin muuttujista on suhteutettu erikseen koko maan väestön keskiarvoon, jota merkitään luvulla 100. Sairastavuusindeksi on kolmen osaindeksin keskiarvo. Vakioitu indeksi kertoo, mikä olisi esimerkiksi Iisalmen sairastavuusindeksi, jos kunnan ikärakenne olisi samanlainen kuin vertailukohteessa eli koko maassa. Miten THL:n indeksiluvut lasketaan: Indeksi kuvaa kuntien ja alueiden väestön sairastavuutta suhteessa koko maan tasoon. Indeksissä on otettu huomioon seitsemän eri sairausryhmää ja neljä eri painotusnäkökulmaa, joista sairauksien merkitystä arvioidaan. Indeksin sisältämät sairausryhmät ovat syöpä, sepelvaltimotauti, aivoverisuonisairaudet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, mielenterveyden ongelmat, tapaturmat ja dementia. Indeksissä kunkin sairausryhmän yleisyyttä painotetaan sen perusteella, mikä on ko. sairausryhmän merkitys väestön kuolleisuuden, työkyvyttömyyden, elämänlaadun ja terveydenhuollon kustannusten kannalta. Alueen indeksi on sairausryhmittäisten osaindeksien painotettu summa. Indeksin arvo on sitä suurempi, mitä yleisempää sairastavuus alueella on. Indeksin arvo on aikasarjan viimeisenä vuotena koko maassa 100. Aikasarjoja tarkasteltaessa on huomioitava, että myös aiempien tarkasteluvuosien indeksin arvot muuttuvat uuden päivityksen myötä. Indeksi on ikävakioitu (epäsuora menetelmä), mutta tuloksia voi tarkastella Sotkanetissä myös ikävakioimattomana. Lisäksi on mahdollista tarkastella yksittäisen sairausryhmän indeksiarvoa ikävakioituna ja ikävakioimattomana. THL:n sairastavuusindeksikokonaisuus koostuu siten 16 indikaattorista (yleisindeksi, seitsemän sairausryhmittäistä indeksiä; ikävakioidut ja -vakioimattomat indeksit).