Toiselle vuosikurssille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Lukiolaisen opintopolut
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Lukio.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Toiselle vuosikurssille Esivalinnat 2019 - 2020 Toiselle vuosikurssille

Ohje Saat paperisen jaksotodistuksen, josta voit tarkistaa nykyisen kurssimääräsi Wilmasta voit tarkistaa, montako kurssia olet valinnut neljänteen ja viidenteen jaksoon Kun tiedät, montako kurssia sinulla on tämän lukuvuoden jälkeen (kolmen vuoden ohjelmassa n. 30), valitse kursseja ensi lukuvuodelle niin, että toisen lukuvuoden jälkeen sinulla on n. 60 kurssia

Ohje jatkuu Saat paperisen ainevalintakortin, josta näet lukio- opintojen kokonaisuuden sekä sen, mitkä kurssit ovat toisena opiskeluvuonna pakollisia ja mitä valinnaisia kursseja voi valita  Voit alustavasti merkitä paperiseen ainevalintakorttiin, mitä kursseja valitset  Kurssikuvaukset löytyvät kotisivulta oikealta kohdasta "Kurssikuvaukset LOPS 2016"  Siirrä valintasi wilmaan 15.3. mennessä. Wilmassa valitse välilehti kurssitarjotin, sitten muuta kurssitarjotinvalintoja , sitten esivalinnat 2019-20

Valinnat tarkistetaan Ryhmänohjaustuokiolla 13.3.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tiedoksi Valitse ensiksi mahdollisesti ensimmäisenä vuonna suorittamatta jääneet pakolliset kurssit Valitse toisen vuoden pakolliset kurssit (18- 19 kurssia)  ja sitten valinnaiset (syventävät ja soveltavat) Musiikista tai kuvataiteesta pitää suorittaa kurssi numero 2

Lyhyet kielet Ensimmäisen vuosikurssin kohdalla on valittavana alkavan saksan (B3)kursseja  Kursseja suositellaan kaikille kielten opiskelusta kiinnostuneille, kursseja voi valita yhden tai useamman oman kiinnostuksen mukaan Saksa B3 opintoja voit jatkaa elukiossa samoin kuin muita kieliä, joista olet kiinnostunut, voit opiskella elukiossa  Elukion kielitarjonta on käytettävissäsi koko lukion ajan

Kurssien toteutuminen Kurssien toteutuminen edellyttää riittävää määrää valintoja, tämän vuoksi on tärkeää, että jokainen tekee valintansa wilmaan Valmistaudu henkisesti siihen, että kaikki valitsemasi kurssit eivät välttämättä toteudu, mieti myös varavalintoja

Mieti alustavasti, missä aineissa suoritat yo-kokeet Valitse valinnaisia kursseja aineissa, joissa mahdollisesti suoritat yo-kokeen -äidinkielen yo-koe kaikille pakollinen Seuraavista aineista kolme on valittava pakolliseksi: vieraskieli, matematiikka, reaaliaine ja ruotsi (pitkä A- tason koe on suoritettava minimissään englannissa tai matematiikassa) Jatko-opintoja ajatellen kannattaa suorittaa vähintään 5 yo-koetta Seuraavasta diasta näet, mitkä ovat reaaliaineita

REAALIKOKEEN JÄRJESTÄMINEN Yhdellä tutkintokerralla järjestetään kaksi reaaliaineiden koepäivää noin viikon välein Ilmoittautuminen on sitova: pakollista et voi vaihtaa ylimääräiseen etkä voi koetilanteessa poiketa valitusta aineesta Yhtenä päivänä voit osallistua vain yhden reaaliaineen kokeeseen Tutkinnon hajauttamalla voit osallistua jopa kuuteen reaaliaineen kokeeseen Toinen koepäivä: Toinen koepäivä: Uskonto (ev.lut.) Uskonto (ort.) Elämänkatsomustieto Yhteiskuntaoppi Kemia Maantiede Terveystieto Psykologia Filosofia Historia Fysiikka Biologia

Yrittäjyysopintoja harkitsevat Yrittäjyysopintoja ensi lukuvuodelle harkitsevilla on mahdollisuus päästä tutustumaan Norbottenin läänin NY-semifinaaliin Luulajaan ti 26.3.  Matka on opiskelijoille ilmoille Matkalle pääsevät Oulunsalon lukiosta tämän lukuvuoden yrittäjyysopiskelijat, Startup High School – kurssin tammikuun loppuun suorittaneet Matkalle pääsee varmasti 12 ensimmäistä yrittäjyysopintoja harkitsevaa ykköstä (lisäpaikoista neuvotellaan tarvittaessa)

Matkalle lähtee opiskelijoita myös muista Oulun lukioista ja OSAO:lta Bussi lähtee koululta 26.3. klo 8.30, takaisin koululla ollaan noin klo 20-21 Koulun pitää ilmoittaa matkalle lähtijät perjantaina 22.2. , joten ilmoittautukaa Eilalle torstain aikana