Kurssivalinnat 2019 - 2020 Tulevat abit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Advertisements

Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Lukiolaisen opintopolut
KURSSIVALINNAT VUOSIKURSSI.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
Kirjoittajaprofiilit
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilaskirjoitukset
Toiselle vuosikurssille
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Kurssivalinnat 2019 - 2020 Tulevat abit

Ohjeita Saat paperisen jaksotodistuksen ja paperisen valintakortin Valintakorttiin voit suunnitella valintojasi ja siirtää ne sitten wilman kurssitarjottimeen kohtaan esivalinnat 2019-20 Katso jaksotodistuksesta, montako kurssia olet suorittanut, ja lisää siihen neljännessä ja viidennessä jaksossa suorittamasi kurssit Tarkista, onko sinulla jäänyt suorittamatta joitain pakollisia kursseja ensimmäiseltä tai toiselta vuosikurssilta -valinnat tehtävä 15.3. mennessä, valinnat tarkistetaan 13.3. ro-tuokiolla

Kolmen vuoden lukio-ohjelma

Kun tiedät, paljonko sinulla on kursseja tämän lukuvuoden jälkeen, valitse riittävä määrä kursseja ensi lukuvuodelle (vähintään 75 yhteensä) 75 kurssia on oltava suoritettuna kolmannen jakson loppuun mennessä Valitse puuttuvat pakolliset kurssit  (Kolmen vuoden ohjelmassa yhteisiä = pakollisia kursseja abivuonna ovat: Ai6, MAA9 ja 10, YH2-3  sekä opo 2 puolikas  Kurssien kuvaukset löydät koulun kotisivulta oikealta kohdasta "Kurssikuvaukset LOPS 2016"

Valinnoissa huomioitavaa Valittuasi kaikki pakolliset puuttuvat kurssit, tarkista, pitääkö sinun käydä uudelleen joku hylätty kurssi, jotta saat päättöarvosanan (2/3 kurssiarvosanoista pitää olla hyväksyttyjä) Mieti, missä aineissa suoritat yo-kokeet ja valitse niissä aineissa kaikki abivuonna tarjolla olevat kurssit               Onko kirjoitettavissa aineissa hylättyjä kursseja, jotka voi olla tarpeellista käydä uudelleen (jos mahdollista)        Tarkista, että valitset kursseja riittävästi (suoritetut plus valitut                       vähintään 75 kurssia)  Huom: Vain hyväksytyt koulukohtaiset kurssit lasketaan kurssikertymään (koulukohtaisia kursseja esim. kertauskurssit ENA9, Rub8, MAA14 ja 17, Mab9 ja 10, Fy8 ja 9, Ke6-7, Ps6,13-14, Hi7 ja 16, YH5, Ue7, Bi6, Ge5 ja Te4 eli kertauskurssit ovat aina koulukohtaisia)

Syksyn 2019 yo-kokeisiin osallistuvat Tarkista, että olet valinnut ensimmäisestä jaksosta yo- kokeisiin valmentavat kurssit, jos niitä on tarjolla Tarkista, että olet suorittanut yhteiset (pakolliset) ja valtakunnalliset syventävät aineesta, jonka yo- kokeeseen aiot osallistua Jos aiot kirjoittaa ruotsin ensi lukuvuonna, ruotsin suullinen Rub6 on nyt keväällä, kannattaa valita Ruotsin kertauskurssit (Rub7 ja Rub8) opetetaan vain ensimmäisessä jaksossa, joten ne palvelevat parhaiten syksyllä ruotsin kirjoittavia

YO-kokeet perustuvat seuraaviin kursseihin AI  kurssit 1 – 6 , 8,9 ENA kurssit 1 – 8, kurssi 9 valmentaa yo-kokeeseen Rub kurssit 1 – 7, kurssi 8 valmentaa yo-kokeeseen MAA kurssit 1 – 13, kurssi 14 kertaa Mab kurssit 1 – 8, kurssit 9 ja 10 kertaavat

Jatkuu Fy kurssit 1 – 7, kurssi 8 = abikurssi Ke kurssit 1 – 5, kurssi 6 = abikurssi Bi 1- 5, kurssi 6 = abikurssi Ge 1 – 4, kurssi 5 = abikurssi

Jatkuu Ue 1 – 6, kurssi 7 on kertaus Fi 1 – 4, kurssi 5 = abikurssi Ps 1 – 5, kurssi 6 = abikurssi Hi 1 – 6, kurssi 7 = abikurssi YH 1 – 4, kurssi 7 = abikurssi Te 1 – 3, kurssi 4 = abikurssi Diplomi-kurssit   - kuvisdiplomilla voi korvata Lapin yliopiston taiteiden Tdk:n kuvataidekasvatuksen yhden ennakkotehtävän (ei ole varma, miten jatkossa) Liikuntadiplomista pisteitä Liikunta tieteelliseen, suoritetaan OSYKssa

Vielä muistinvirkistämiseksi Seuraavassa diassa näkyy, mitkä reaaliaineet ovat samana koepäivänä, saman koepäivän aineita ei voi suorittaa samalla tutkintokerralla

REAALIKOKEEN JÄRJESTÄMINEN Yhdellä tutkintokerralla järjestetään kaksi reaaliaineiden koepäivää noin viikon välein Ilmoittautuminen on sitova: pakollista et voi vaihtaa ylimääräiseen etkä voi koetilanteessa poiketa valitusta aineesta Yhtenä päivänä voit osallistua vain yhden reaaliaineen kokeeseen Tutkinnon hajauttamalla voit osallistua jopa kuuteen reaaliaineen kokeeseen Toinen koepäivä: Toinen koepäivä: Uskonto (ev.lut.) Uskonto (ort.) Elämänkatsomustieto Yhteiskuntaoppi Kemia Maantiede Terveystieto Psykologia Filosofia Historia Fysiikka Biologia

Rehtorin päätöksellä poikkeustapaukset OSALLISTUMISOIKEUS Asianomaisen oppiaineen pakolliset kurssit opiskeltava ennen kirjalliseen kokeeseen osallistumista Vieraassa kielessä, jossa ei ole pakollisia kursseja, riittää kolme kurssia Rehtorin päätöksellä poikkeustapaukset