PERISKOOPPI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Heijastin neulahuovutuksella.
Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Aaltoliike Harmoninen voima: voiman suunta aina kohti tasapainoasemaa, esim. jousivoima Jaksonaika T = aika, jolloin värähtelijä palaa seuraavan kerran.
Fysiikka Kurssi 1.
Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Pidä turvallisuusväli
Deep Sky piirtäminen © 2003 Marko Myllyniemi. Deep Sky piirtäminen  Deep Sky -piirrosten tekeminen lyijykynän ja paperin tai havaintolomakkeen avulla.
Valon taittuminen (refraction)
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Pumpulipupupussi.
Kuva muodostuu todellisista säteistä, todellinen kuva.
Heijastuminen ja taittuminen
Työ,ja teho.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Valosta 1.
Kestopikkuhousunsuoja
B A D C E KASAUS- / ASENNUSOHJE KALUSTEILLE
Korroosiomaalauksen perusteet
NAAMIOITA Do It Magic -paperi - värjättävä ja silitettävä -
Interaktiivisten Järjestelmien Tekniikan Suunnittelu GAZE.
Kappale 14 Näköaisti on ihmisen tärkein aisti.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Seiskojen ensimmäinen pieni ompeluharjoitus
KYNTTILÄLAMPETTI.
Aamujumppa Seuraavassa yksinkertaiset ohjeen hartiajumpaksi tietokoneen kanssa paljon työaikaa viettäville. Jumppa kannattaa tehdä aamuisin, jotta kroppa.
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Vaihe 1. Vagelis Tsamis2 Phase 1 Vaihe 2 Vaihe 3.
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2014
Koveran linssin piirto- ja laskutehtävä 2005
Harjoituksia Jäähalliin
3.1. SOVELLUKSIA, pinta-ala
ÄÄNI.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Kemianluokka Gadolin Helmikuu 2010 kuukaudentyö
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
HITSAUSMERKIT.
METALLIN HOHTO- työpaja Tarvikkeet: muotit öljyhiekka talkki valettava esine avaimenperärengas tina viiloja ja hohtimia esiliina tai työtakki Työpajan.
Käyttöohje Seuraavalle sivulle Viimeksi katsotulle sivulle Sisällysluetteloon Kun hiiren nuolikuvio muuttuu kohteen päällä kädeksi, niin siitä pääsee.
FY2 Aaltoliike. 1. Aalto etenee – aine ei Värähtelijä on esine, joka toistaa samanlaista edestakaista liikettä Värähtelijä on esine, joka toistaa samanlaista.
Liimaus Liimamäärän laskenta Marko Seppä-Murto. Liimattavat pinnat Päällyste (viilu, laminaatti tai muu) liimataan aina levyn molemmin puolin Vääntymisen.
1. FYKE:ä oppimaan Mitä ovat fysiikka ja kemia?
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren.
Naamio.
Fysiikka Kurssi 1.
Palkintopokaali.
1. Energia liikeilmiöissä
Antiikin Kreikan taide (800 eaa.-400/500 jaa.
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
19. Liikettä vastustavat voimat
1 Termodynaaminen systeemi
Heijastuslaki Tulokulma Heijastuskulma 0º 20º 45º 60º 90º
Valon taittuminen Valo taittuu tullessaan vinosti kahden erilaisen läpinäkyvän aineen rajapintaan. Optinen tiheys kuvaa aineen kykyä taittaa valoa. Pienet.
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen.
Heijastuslaki: valon heijastuskulma ja tulokulma ovat yhtä suuret.
Kuutio 2. Geometrisia kuvioita
Tutki miten voima saa aikaan vastavoiman
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
Sähkötysavain ”morsetin”
Riikka Tarsa käsityökasvatuksen aineopinnot kevät 2011
Vieruskulma ja ristikulma
Leikkuulauta pystypuusta P. H..
Leikkuulauta pystypuusta P. H..
Silmä ja silmälasit Normaalisti toimiva silmä muodostaa kohteesta kuvan verkkokalvolle. Likinäköinen silmä muodostaa kuvan verkkokalvon eteen. Likinäköisyys.
Lämpö ja infrapunasäteily
Leikkuulauta pystypuusta P. H..
Esityksen transkriptio:

PERISKOOPPI

Periskoopin idea Periskooppi on optinen apuväline. Yksinkertaisimmillaan pitkänomainen laatikko, jonka molemmissa päissä on 45 asteen kulmaan asetettu peili. Periskoopin avulla voi nähdä jonkin näköesteen taakse. Peilien avulla kuvat heijastuvat putkeen. Alareunan periskoopista valo heijastuu toiseen peiliin, josta kuva heijastuu katsojan silmiin.

Geometrinen optiikka Geometrinen optiikka tutkii valon kulkua, sen kulkuun liittyviä geometrisia seikkoja sekä valon taittumista ja heijastumista esimerkiksi peileissä ja linsseissä. Periskooppi havainnollistaa valon liikettä peilien kautta kohteesta katsojan verkkokalvolle.

Periskoopin historia Periskooppi tulee kahdesta kreikan sanasta, peri, joka tarkoittaa "ympärillä", ja scopus "etsiä". Periskooppeja käytetään sukellusveneissä, jolloin niillä voi nähdä mitä on veden pinnalla, vaikka sukellusvene olisikin pinnan alla. Käytetty sodissa esimerkiksi juoksuhaudoissa.

Periskoopin valmistus Tarvikkeet lautaa tai puulevyä kaksi nelikulmaista peiliä saha ja hiekkapaperia liimaa 1. Sahaa a-c muotoiset kappaleet, d:llä merkityt ovat peilejä.

2. Sahaa varovasti matala ura a-kappaleisiin katkoviivan kohdalle 2. Sahaa varovasti matala ura a-kappaleisiin katkoviivan kohdalle. Muista, että urat tulevat 45 asteen kulmaan. 3. Liimaa sitten a-kappaleet kiinni b-kappaleisiin niin, että muodostuu laatikko, jonka kummallekin puolelle jää aukko vastakkaiseen päähän. 4. Kiinnitä peilit (d) a-kappaleiden uraan viistosti peilipuolet vastakkain. 5. Liimaa lopuksi c-kappaleet rungon kumpaankin päähän. 6. Hio kulmat sileiksi hiekkapaperilla. 7. Voit lopuksi maalata tai lakata periskoopin.