ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO ∙ TAMPEREEN AIKUISLUKIO

Tietoa ylioppilaskirjoituksista täydelliset ohjeet: www.ylioppilastutkinto.fi ohjeet yo-kirjoituksiin abi-info 2:ssa ABI-info 2 tammikuussa 2018 Teklun kotisivu wilma opinto-ohjaajat / aineenopettajat / ryhmänohjaajat

Ylioppilastutkinto koostuu: pakollisista kokeista (4 kpl) ylimääräisistä kokeista yo-tutkinnon voi suorittaa hajautetusti kolmen peräkkäisen tutkintokerran aikana Esim. kevät 2018 aloitus - syksy 2018 – kevät 2019 yo-tutkinto on valmis kun pakolliset kokeet on suoritettu HUOM! Kokeen pakollisuutta/ ylimääräisyyttä ei voi ilmoittautumisen jälkeen vaihtaa!!!!

Ylioppilastutkinnon rakenne äidinkieli / S2 on pakollinen kaikille kolme muuta pakollista koetta valitaan joukosta toinen kotimainen kieli; ruotsi vieras kieli matematiikka reaaliaineen koe yhden pakollisen kokeen on oltava ns. A-tason koe (A-kieli, pitkä matematiikka) lisäksi kannattaa valita ylimääräisiä kokeita

lukio-opinnoista huolimatta saa valita kumman tasoisena kokeen suorittaa vain yksi koe samassa oppiaineessa äidinkielessä kokelaan on osallistuttava sekä tekstitaidon että esseekokeeseen, muuten tulee hylätyksi kielissä kokelaan on osallistuttava sekä kuullunymmärtämis- että kirjalliseen kokeeseen, muuten tulee hylätyksi

HUOM! Kun olet ilmoittautunut neljään pakolliseen kokeeseen, niin tutkintosi on valmis, etkä voi enää ilmoittautua kirjoittamaan ylimääräisiä kokeita seuraavilla tutkintokerroilla täydentäminen uusilla aineilla tapahtuu siis vasta saatuasi ylioppilastutkinnon suoritetuksi

Vastuut Kokelaan pitää perehtyä tarkoin yo-tutkinnon rakenteeseen ja vaatimuksiin sekä ainekohtaisiin suoritusohjeisiin. (opo, ABI-infot, ylioppilastutkinnon sivut)   Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista sekä noudattaa niitä.

Ennen kirjallista koetta suoritettava pakolliset kurssit Äidinkieli 6 pakollista kurssia A1- ja A2-kieli 6 pakollista kurssia B1-kieli 5 pakollista kurssia MAA 10 pakollista kurssia MAB 6 pakollista kurssia B2- ja B3-kieli 3 kurssia (sama koe) Ainereaalikoe reaaliaineen pakolliset kurssit NÄISTÄ PIDETÄÄN KIINNI. EI JOUSTOA! Myös syventävät kurssit on syytä suorittaa!

pakolliset kurssit suoritettava ennen koetta (ennen kirjallista / tekstitaidon koetta) jos osallistumisoikeus on evätty, ei menetä yrityskertaa reaaliaineet: vähintään 2 lukiokurssia vieras kieli: vähintään 3 lukiokurssia

KUULLUNYMMÄRTÄMISKOKEET - venäjä kokelaiden on oltava paikalla vähintään puoli tuntia ennen koetta järjestäytymistä, ohjeiden antoa ja laitetestausta varten koe kestää tunnin myöhästyneelle ei voi järjestää koetta

KIRJALLISET KOKEET kokelaiden on oltava paikalla klo 8.00 koe 9.00 – 15.00, poistua voi aik. 12.00 paikka: Teklu 4. kerros / A-rakennus, liikuntasali yhdellä tutkintokerralla voi osallistua vain yhteen pitkän kielen kokeeseen yhdellä tutkintokerralla voi osallistua kahteen lyhyen kielen kokeeseen (aikaa max 8 tuntia)

Kevään 2018 koepäivät kuullunymmärtämiskokeet ke 14.2. venäjä, pitkä oppimäärä (paperilla) venäjä, lyhyt oppimäärä (paperilla)

Kirjalliset kokeet ma 12.2. äidinkieli (suomi ja ruotsi), tekstitaidon koe (paperilla) ma 12.3. äidinkieli (suomi ja ruotsi), esseekoe (paperilla) suomi/ruotsi toisena kielenä -koe (paperilla) ke 14.3. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia (paperilla), maantiede, terveystieto pe 16.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti ranska espanja saksa venäjä (paperilla)

Kirjalliset kokeet ma 19.3. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ke 21.3. psykologia, filosofia, historia, fysiikka (paperilla), biologia pe 23.3. vieras kieli, lyhyt oppimäärä englanti espanja saksa venäjä (paperilla) ma 26.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä (paperilla)

Taulukoiden ja laskimien tarkistus päällä: kokelaan nimi ja puhelinnumero TARKISTAMATTOMIA LASKIMIA / TAULUKKOKIRJOJA / laskinten ohjekirjoja EI SAA KÄYTTÄÄ - ei merkintöjä taulukkokirjoihin laskimet tuotava tarkistettavaksi A-rakennuksen opintotoimistoon (2. krs.) viimeistään kaksi päivää ennen koetta

Uudistettu matematiikan koe kevään 2016 tutkinnosta lähtien kokeen alkuosa tehdään ilman laskinta Osa Tehtäviä Joista Apuvälineet valitaan A 4 4 taulukkokirja, ei laskinta B1 5 3 taulukkokirja, laskin B2 4 3 taulukkokirja, laskin

Reaaliaineen koe yksi koe yhtenä koepäivänä yhdellä tutkintokerralla enintään kaksi reaaliaineen koetta tehtävien määrät ja vastausten enimmäismäärät ensimmäisenä koepäivänä 14.3. uskonto (ev.-lut. ortod.), el.kats.tieto 9 / 5 yhteiskuntaoppi 9 / 5 kemia 12 / 8 maantiede 9 / 5 terveystieto 9 / 5

Toinen koepäivä 21.3. tehtävien määrät ja vastausten enimmäismäärät psykologia 9 / 5 filosofia 9 / 5 historia 9 / 5 fysiikka 13 / 8 biologia 11 / 7 ? ns. jokeritehtävät (reaali) eivät lisää tehtävien kokonaismäärää, vaan sisältyvät siihen

Digitaalinen ylioppilastutkinto on tärkeää, että tutustut digitaalisen ylioppilastutkinnon suorittamiseen sinulta edellytetään mm. että osaat käynnistää oman laitteesi USB-muistilta. Kokeessa pitää olla mukana kannettava tietokone, virtajohto, langallinen hiiri ja kuulokkeet lisätietoja www.ylioppilastutkinto.fi ja digabi.fi

Maantieteen digitaalinen yo-koe 9 tehtävää, joista vastataan viiteen A/B –moduuli yksi pakollinen tehtävä (20 p) C -moduuli 4 tehtävää (20 p /tehtävä) – vastataan kahteen D -moduuli 4 tehtävää (30 p /tehtävä) – vastataan kahteen

Yo-tutkinnon digitalisointi s. 2016: saksa, maantiede, filosofia k. 2017: psykologia, yhteiskuntaoppi, ranska s. 2017: ruotsi, suomi, uskonto, elämänkatsomustieto, terveystieto, historia k. 2018: englanti, biologia, portugali, latina, italia s. 2018: äidinkieli/suomi 2. vieraana kielenä, venäjä, fysiikka, kemia k. 2019: matematiikka

LUKI-lausunnot, erityisjärjestelyt, vieraskielisyystodistukset on toimitettava YTL:lle osallistuttaessa tutkintoon ensimmäistä kertaa kevään osalta viimeistään 23.11. syksyn osalta viimeistään 23.4.

Sairastuminen koepäivänä mikäli sairastut ennen koetilaisuuden alkua, niin siitä on ilmoitettava heti kouluun (rehtorille / koulusihteerille) ja toimitettava lääkärintodistus (päivätty kirjoituspäivälle)

Ilmoittautumisen mitätöinti YTL voi mitätöidä tutkintoon kuuluvaan kokeeseen tehdyn sitovan ilmoittautumisen painavasta syystä: sairauden ulkomailla tapahtuvan opiskelun/työskentelyn vuoksi mitätöityä koetta ei lasketa suorituskerraksi kokeesta ei peritä maksua / se palautetaan hakemuksesta ei pidennä tutkinnon suorittamiselle säädettyä aikaa !!!

Arvostelu alustavasti lukion ko. aineen opettaja lopullisesti ylioppilastutkintolautakunta arvostelupisteet: Teklun 2. kerroksessa yo-tutkinnon ilmoitustaululla vain kokelasnumerosi avulla pidä tallessa kokeen alussa jaettu lappu, jossa on kokelasnumerosi. Huom. voi olla useampikin kokelasnumero.

Arvosanat ja pistemäärät Laudatur (L) 7 pistettä Eximia cum laude approbatur (E) 6 pistettä Magna cum laude approbatur (M) 5 pistettä Cum laude approbatur (C) 4 pistettä Lubenter approbatur (B) 3 pistettä Approbatur (A) 2 pistettä Improbatur (I) 0 pistettä

Kompensaatio jos yksi pakollinen koe hylätään, voi saada yo-todistuksen, mikäli pakollisista ja ylimääräisistä kokeista saa seuraavasti pisteitä: i+ 12 pistettä i 14 pistettä i- 16 pistettä i= 18 pistettä

jos kokelas ei halua kompensaatiota, niin hänen on annettava siitä kirjallinen ilmoitus lukiolle

Kokeen uusiminen Hylätty koe saa uusia kaksi kertaa koetta välittömästi seuraavan kolmen tutkintokerran aikana Hylätty pakollinen koe, joka on kompensoitu saa uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa Hylätty ylimääräinen koe Hyväksytty koe saa uusia yhden kerran ilman aikarajaa

jos tutkintoon valitussa pakollisessa pitkässä kokeessa tulee hylätyksi, niin tason voi vaihtaa uusiessa, jos tutkintoon sisältyy yksi pakollinen pitkä koe jos kokelas, jonka äidinkieli on muu kuin suomi, on osallistunut äidinkielen kokeeseen ja tullut hylätyksi siinä, saa uusia kokeen osallistumalla S2-kokeeseen hylätyn ylimääräisen kokeen tasoa ei voi vaihtaa

Kokeeseen saapumatta jättäminen jos kokeeseen ilmoittautunut kokelas jättää saapumatta koetilaisuuteen tai ei jätä koesuoritusta arvosteltavaksi, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi (ja kokelas on kuitenkin velvollinen maksamaan ylioppilastutkintoon liittyvät maksut)

Ilmoittautuminen kevään 2018 yo-tutkintoon wilmassa 30.10. mennessä, mutta syksyllä 2017 kirjoituksiin osallistuneet voivat ilmoittautua välittömästi tulosten tultua tulokset tulevat wilmaan viimeistään 23.11.2017 tulostettu ja allekirjoitettu lomake on sitova ilmoittautuminen

suunnitelma ei ole sitova Wilma: Lukio: Opinto-ohjaus 2: ylioppilaskirjoitusten suunnitelmat- opiskelija suunnitelma oltava valmiina, kun opiskelija tulee tarkistamaan ja allekirjoittamaan ilmoittautumisen suunnitelma ei ole sitova suunnitelma toimii ”vakuutuksena”, jos jokin ilmoittautumisessa menee pieleen

Ilmoittautuminen yo-kokeeseen suunnitelman lisäksi on ilmoittauduttava ilmoittautuminen on sitova – myös kokeen valinta pakolliseksi tai ylimääräiseksi on sitova jos kokeeseen ilmoittautunut kokelas jättää saapumatta koetilaisuuteen tai ei jätä koesuoritusta arvosteltavaksi, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi (ja kokelas on kuitenkin velvollinen maksamaan ylioppilastutkintoon liittyvät maksut)

Ilmoittautuminen kevään 2018 yo-tutkintoon wilmassa 30.10. mennessä yo-kirjoitusten suunnitelma – yläpalkki Lomakkeet: Lukio: Opinto-ohjaus 2: ylioppilaskirjoitusten suunnitelmat (ei ole sitova) ilmoittautumislomake – yläpalkki Lomakkeet: Lukio: Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin Teklussa (myös Tredun ammattilukiolaiset) korjaa yhteystietosi ilmoittautumisen yhteydessä tulostettu ja allekirjoitettu lomake on sitova ilmoittautuminen

yo-suunnitelman ja yo-ilmoittautumislomakkeen tarkistaminen 3. 11 yo-suunnitelman ja yo-ilmoittautumislomakkeen tarkistaminen 3.11. mennessä 30.10. ma klo 10-11 ATK-luokka L1045 1.11. ke klo 10-11 ATK-luokka L1045 1.11. ke klo 12-13 ATK-luokka L1045 3.11. pe klo 13-14 ATK-luokka L1045

Yo-tutkintomaksut perusmaksu 14 € ainekohtainen koemaksu 28 € Tampereen kaupunki lähettää laskun opiskelijan kotiosoitteeseen (Huom! yhteystietojen tarkistus)