Suomen kaupunkien kehitys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Etelä-Savolla on ratkottavana monia haasteita, mm: Bkt/asukas Etelä-Savossa 73,3% koko maan tasosta vuonna 2010 Etelä-Savo keski-iältään (45,9 v) maan.
Advertisements

KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Eurooppalaiset kulttuurit
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
Suomen kartta.
Sivu 1 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen muuttoliike 1975–2006 Tulomuuton ja lähtömuuton volyymit ovat suurentuneet.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Väestöräjähdys n Syitä: Lämpimämpi ilmasto
ANGLO-AMERIKKA.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-joulukuussa 2014 Päivitetty Lähde: Tilastokeskus 2 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-kesäkuussa 2014 Päivitetty Lähde: Tilastokeskus2 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammi-maaliskuussa 2014 VuosiMaassamuuttoSiirtolaisuusMuutto-LuonnollisetVäestönVäestö.
Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 8. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Toimintaympäristö Asuntokanta Ilkka Valjus.
 Suomen vanhin kaupunki Turku perustettiin 1200 – luvulla vanhalle kauppapaikalle  Turun linna, kirkollinen keskus, katedraalikoulu, kaupankäynnin keskus.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Maatalous ja kaupungit keskiajalla.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
1970-luvun elämänmenon muuttuminen Vivian, Jenna, Elisa ja Ville.
Euroopan uuden ajan kaupungit ja rakentaminen
Suomalaisen hyvinvointivaltion rakentaminen sodan jälkeen
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Ue 5 Kristinuskon historia Suomessa
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
Keskiaika Suomessa Noin
Siirtolaisuus Tessa ja Jenna.
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
ARKTISET KULTTUURIT Sivut 162171
Talonpoikia ja torppareita
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Elämää Vaara-Suomessa
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
My Home . By:Ines.N.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Euroopan teollistumisen aika
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Elämänkatsomustiedon oppilasmäärien kehitys
Etelä-Suomi.
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Autot, autoilu Ja Linja-autoliikenne.
Protestanttiset kirkot
Pietarsaari ( Jeppis ).
Pohjois-Karjalan Trendit Talouskatsaus 2/2017
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Keskiajan kaupungissa
Indonesia.
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Väestörakenteen muuttuminen
Yhteiskunnasta ja sen kehityksestä
Tea Tikkanen / Helsingin kaupunki
Jalkapallo.
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Väkiluvun kehitys kunnittain 2000–2017
Euroopan teollistumisen aika
Kotikadut turvallisiksi
Väkiluvun kehitys kunnittain 2000–2018
Suomen muuttoliike 2000-L YH9, YH1, tehtävä 3
Esityksen transkriptio:

Suomen kaupunkien kehitys

.Väestö on jakaantunut maantieteellisesti hyvin epätasaisesti Suomi on yksi Euroopan harvimmin asutuista maista; väestötiheys on suhteellisen alhainen noin 17 ihmistä neliökilometrillä .Väestö on jakaantunut maantieteellisesti hyvin epätasaisesti suurin osa suomalaisista elää rannikon tuntumassa, maan etelä- ja lounaisosissa.

Minne ja millaisia kaupunkeja Keskiajalla väestö kasvoi, ja ensimmäiset kaupungit syntyivät etelän rannikkoseuduille. 1850-luvulla liikenneyhteyksien kehittymisen seurauksena myös muuttoliike ja kaupungistuminen kiihtyivät. Suomessa kaupungit ovat eurooppalaisen mittapuun mukaan melko väljästi rakennettuja Ennen 1950-lukua rakennetut keskusta-alueet ja niitä ympäröivät vanhat esikaupunkialueet ovat kuitenkin tiheämmin rakennettuja Tällaisissa kantakaupungeissa kadut on usein sijoitettu 1700- ja 1800-luvulla laadittujen ruutukaavojen mukaisesti. Suomalaisia ruutukaavakaupunkeja ovat esimerkiksi Helsinki ja Tampere.

Suomalainen arkkitehtuuri Puusta rakentaminen oli yleistä 1800-luvulta eteenpäin Suomen arkkitehtuuri on seurannut muuta Eurooppaa, mutta ei niin suurissa mittakaavoissa. Alla olevasta linkistä pääset tutkimaan paremmin Suomen arkkitehtuuria ja vallitsevia tyylisuuntauksia. http://www.discoveringfinland.com/fi/travel/nae- koe/nahtavyydet-kulttuuri/monumentit/

LÄhteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_v%C3%A4est%C3%B6 https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kaupungit https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_arkkitehtuuri