WWW-sisällönhallintaohjelmistot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Internetin ilmaisohjelmat
Nuorten suosima nettiyhteisö
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsingissä 20.– , workshop Sonja Pyykkönen, Ortodoksi.net-portaali.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Pupesoft myyntireskontra
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Opinnäytetöiden esittely
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
Linux Mint 16 ”Petra” Alexey Keränen. Työpöytäympäristöt  Xfce  CPU 700 MHz, Ram 384 MB, HardDrive 5 GB  Cinnamon  CPU 700 MHz, Ram 512 MB, HardDrive.
Instagram Katariina Toivonen.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Joensuun yliopiston kirjasto / Antti Laurila / Verkkojulkaiseminen Joensuun yliopistossa Antti Laurila.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
vuorovaikutteiset www-sivut1 Palvelinpuolen www- ohjelmointi Dynaaminen Internet  käyttäjän tai selaimen tunnistaminen  käyttäjän toiveiden.
3D-www-käyttöliittymä
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Susanna Ylä-Himanka Tuomas Pihlajakoski. Historia Ensimmäinen julkaisu heinäkuu 2004 Ted Kulp.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
SUSE linux Sami Kiviharju OH Historiaa.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
D OMAINHALLINTATYÖKALUN TOTEUTUS JQUERY JAVASCRIPT - KIRJASTOLLA Insinöörityö Irko Palenius 2009.
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
Kuovi-projekti 2. Väliesittely Projektiorganisaatio Jäsenet: * Antti Hedlund * Juho Kortelainen * Jaana Ojala * Juhana Pikki Tilaaja ja tilaajan.
1 Verkko-oppiminen Anniina Salmi. Sisältö 1.Verkko-oppimisen hallinta 2.Historia 3.Hallintajärjestelmiä 4.Sisällön standardointi 5.Yhteenveto.
Web-sisällönhallintajärjestelmät / 27 Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Web-sisällönhallintajärjestelmät.
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
Ubuntu Linux.
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
ARCH-Linux Juuso Lähdekorpi TI15STIVE
Web-sisällönhallintajärjestelmät
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Snapchat.
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
Mint Aloittelijoille suunniteltu Ubuntuun perustuva jakelu.
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
YouTube YouTuben historia alkoi silloin, kun PayPalin työntekijöitä tekivät verkkosivuston, jossa käyttäjät voivat lisätä, jakaa ja katsoa videomateriaalia.
Kali Linux Feetu Laisi.
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Blogger Teppo Räisänen.
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

WWW-sisällönhallintaohjelmistot Jasperi Lavonen Matti Mässeli TI15STIVE

Johdanto WWW-sisällönhallintaohjelmistoilla tarkoitetaan järjestelmää, jolla voidaan helposti muokata verkkosivuja käyttöliittymän avulla. Käytämme kolmea eri hallintaohjelmaa, Wordpressiä, joka on ylivoimaisesti suosituin sekä Joomlaa ja Drupalia. 

Tarvittavat asennukset linuxissa Apache Php Mysql -> Tietokanta

Sisällönhallintaohjelmiston asennus Linuxissa Ladataan pakattu tiedosto ja puretaan se /var/www/html/ Käyttöoikeudet muutetaan sopiviksi Selaimella asennus pyörimään

Wordpress 140 milj. latausta Kaikista www- sisällönhallintaohjelmistoista 58.9 % Kaikista verkkosivuista 27.8 %

Wordpress Historia Kehityksen aloitti alun perin Michael Valdrighi vuonna 2001 nimellä b2 cafelog Vuonna 2005 käyttäjiä alkoi tulemaan enemmän ja wordpressiä kehitettiin enemmän sisällönhallintajärjestelmäksi ja lisättiin esim. teemat ja staattiset sivut Uusin ja nykyinen versio 4.7.x (Vaughan). Se julkaistiin joulukuussa 2016, oletusteema vaihtui ja sivueditoria parannettiin

Joomla 63 milj. latausta Kaikista www- sisällönhallintaohjelmistoista 7 % Kaikista verkkosivuista 3.3 %

Joomlan Historia joomla 1.0 julkaistiin syyskuussa vuonna 2005. Se pohjautuu Mambo-ohjelmaan, joka oli myös WWW-sisällönhallintaohjelmisto Joulukuussa 2016 julkaistiin Joomla 3.6.5 joka on uusin ”stabiili” versio

Drupal 15 milj. latausta Kaikista www- sisällönhallintaohjelmistoista 4.7 % Kaikista verkkosivuista 2.2 %

Drupalin historia Drupal aloitti aluksi foorumina. Sen kehitti Dries Buytaert ja ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2000. Nimi Drupal tulee hollannin kielen sanasta ”druppel” eli pisara. Huhtikuussa 2017 ilmestyi Drupalin uusin versio 8.3.1

Yhteenveto ja vertailu

Asennus Wordpress: 5-10 minuuttia Joomla: n. 10 minuuttia Drupal: n. 30 min

Ilmaiset Lisäosat Wordpress: +45k Joomla: +7k Drupal: +34k

Ilmaiset teemat Wordpress: +4k Joomla: +1k Drupal: +2k

helppokäyttöisyys Wordpress: tekninen osaaminen ei ole välttämätöntä Joomla: wordpressin ja drupalin välissä Drupal: Tarvitsee eniten teknistä osaamista

Omat kokemukset Wordpress: Todella helppokäyttöinen, lisäosat ja teemat ladattavissa helposti käyttöliittymän kautta Joomla: Julkaisu oli aluksi hankala saada näkyviin, lisäosat ladattavissa helposti käyttöliittymän kautta, teemat piti etsiä netistä ja ladata käyttäen url-osoitetta Drupal: aluksi ja silloin tällöin lataa hitaasti sivuja, lisäosat ja teemat piti etsiä Drupalin sivuilta ja ladata käyttäen url-osoitetta