Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Yhteishaku 2014.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Suomen koulutusjärjestelmä
Yhteishaku 2015.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vanhempainillan ohjelma
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Jatko-opintoinfo 2017.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
Yhteishaku 2017.
2. oppitunti.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Mitä peruskoulun jälkeen?
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Jatko-opintojen hakuinfo
oppisopimuskoulutuksena
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
YHTEISHAKU 2019.
Opetushallitus / Jaana Saha
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Lukiolaisen jatko-opinnot
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Ammattikorkeakouluopinnot​
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi

Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi ammattikorkeakouluun yliopistoon ammatilliseen koulutukseen yo-pohjaisille linjoille Lisäksi voi mennä hankkimaan lisävalmiuksia yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin opiskelemaan ulkomaille

KORKEA-ASTEEN YHTEISHAKU Ensimmäisenä hakuaikana 10.1.—25.1.2017 haetaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston ja Tampereen näyttelijätyön koulutuksiin. Toisena hakuaikana 15.3.—5.4.2017 haetaan kaikkiin muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Voit hakea yhteensä kuuteen eri koulutukseen

HAKU AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN (yo-pohjainen) Ammatillisiin perustutkintoihin (yo-pohjainen) haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa jo 21.2.-14.3.2017. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen

Tärkeää huomioitavaa Korkeakoulujen yhteishaussa on käytössä ensikertalaiskiintiö, jonka tarkoituksena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa suomalaisissa korkeakouluissa. Yhden opiskelupaikan sääntö ja ensikertalaiskiintiö koskee VAIN suomalaisia korkeakouluja. Voit siis huoletta hakea yo-pohjaiseen ammatilliseen koulutukseen, hyväksyä opiskelupaikan sekä hakea korkeakoulupaikkaa myöhemmin menettämättä ensikertalaisasemaasi. Myöskään ulkomaisessa korkeakoulussa tehdyt opinnot eivät vie ensikertalaisasemaasi.

Erilaisia opiskelumahdollisuuksia YLIOPISTOT AMMATTIKORKEAKOULUT JATKOTUTKINNOT lisensiaatti, tohtori YLEMMÄT KORKEAKOULUTUTKINNOT (n. 2 vuotta) maisteri ALEMMAT KORKEAKOULUTUTKINNOT (n. 3 vuotta) kandidaatti YLEMMÄT AMMATTIKORKEAKORKEAKOULU-TUTKINNOT (n. 1-1,5v.) AMK-TUTKINNOT (n. 3.5-4.5 v.) LUKIOKOULUTUS YO-TUTKINTO AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO (YO-POHJAINEN enintään n. 2 v.)

Ammattikorkeakouluun Kehittämistyöstä, soveltavasta tutkimustyöstä sekä opetus-, suunnittelu- ja johtotehtävistä kiinnostuneille Jos haluat kehittää tiettyyn alaan liittyvää käytännön toimintaa, mutta et kaipaa syvällistä perehtymistä alaan

Yliopistoon Tieteestä, tietyn alan tutkimus- ja kehittämistyöstä sekä opetus-, suunnittelu- ja johtamistehtävistä kiinnostuneille Jos haluat ymmärtää alaa syvällisesti ja oppia tutkimaan itseäsi kiinnostavaan alaan liittyviä ilmiöitä

Ammatilliseen koulutukseen Jos haluat ammatillisen perustutkinnon tietyltä alalta Koulutuksen jälkeen olet alan ammattilainen ja valmis työelämään tai voit halutessasi syventää osaamistasi jatkokoulutuksessa. Laajentaa mahdollisuuksiasi korkeakouluopintoihin - voit hakea joko ammatillisella perustutkinnolla tai yo-tutkinnolla Lukio lyhentää opiskeluaikaa ja yleissivistävät, kaikille yhteiset ammatillisia opintoja täydentävät opinnot korvautuvat Yo-pohjaisia ammatillisia koulutuksia voi räätälöidä varsin pitkälle omien tarpeiden mukaan – usein on mahdollista esimerkiksi suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana ammatillista perustutkintoa

Muitakin vaihtoehtoja on… Jos pisteesi eivät ihan vielä riitä yhteishaussa korkeakouluun, voit hankkia lisävalmiuksia korkeakouluopintoihin avoimessa yliopistossa, avoimessa ammattikorkeakoulussa, kesäyliopistossa, kansanopistossa tai kristillisessä opistossa… Myös: Ulkomaille korkeakoulutukseen? Muista: Uusista ylioppilaista noin 75 % hakee heti korkeakoulutukseen, mutta heistä alle 40 % saa paikan samana vuonna: yliopistoissa aloittaa 21 % ja ammattikorkeakouluissa 18 % samana vuonna ylioppilaaksi kirjoittaneista. Vuoden kuluttua ylioppilastutkinnon suorittamisesta korkeakouluun on päässyt 58 %, ja kolmen vuoden kuluttua 70 %:lla lukion suorittaneista on opiskelupaikka joko ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Joka seitsemäs hakija hakee samanaikaisesti sekä yliopistoihin että ammattikorkeakouluihin. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun suhteelliset osuudet hakijoista ovat pysyneet 2000-luvulla suunnilleen samansuuruisina, samoin opiskelupaikan vastaanottaneiden osuudet hakeneista. Opiskelijoita, jotka on hyväksytty sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun, on varsin vähän (14 %), ja heistä valtaosa (85 %) valitsee yliopiston. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan (Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2010, 11) Jatkokoulutusvalmiuksien muuttumiseen kantaa ottaneista, useammin kuin kerran hakeneista vastaajista yli puolet (54 %) ilmoittaa jatkokoulutusvalmiuksiensa parantuneen hakukertojen välillä (karvi – lukion tuottamat jatkokoulutusvalmiudet – julkaisu netissä)

Ammattikorkeakouluun hakeminen Voit hakea ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, jos olet suorittanut lukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon ammatillisen perustutkinnon tai erikoisammattitutkinnon Valintakriteerit voivat vaihdella oppilaitoksittain – tarkista aina itseäsi kiinnostavien alojen osalta eri ammattikorkeakoulujen pääsyvaatimukset opintopolusta

Yliopistoon hakeminen Olet kelpoinen hakemaan yhteishaussa mukana oleviin yliopistotutkintoihin, jos olet suorittanut: ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon Valintakriteerit voivat vaihdella oppilaitoksittain – tarkista aina itseäsi kiinnostavien alojen osalta eri yliopistojen pääsyvaatimukset opintopolusta

Jos ei heti tärppää, niin varavaihtoehtojakin on… Avoin yliopisto Avoin ammattikorkeakoulu Kesäyliopisto Opistot Opiskelu ulkomailla

Avoin yliopisto Avoimessa yliopistossa voit tutustua yliopisto-opiskeluun ja itseäsi kiinnostaviin oppiaineisiin. Opinnoista saa sisällöllistä hyötyä ja varmuutta yliopiston valintakokeisiin. Joissain pääaineissa voi saada myös lisäpisteitä avoimen yliopiston opinnoista. Joissain pääaineissa käytössä ns. avoimen väylä: Kun olet suorittanut avoimessa yliopistossa vähintään 60 opintopistettä tiettyyn koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja, voit hakea varsinaiseen yliopistokoulutukseen ilman pääsykoetta. Suoritetut opinnot voi liittää myöhemmin osaksi tulevaa yliopistotutkintoa. Maksullinen (ks. opinto-, materiaali- ym. maksut opinto-oppaasta)

Avoin ammattikorkeakoulu Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun itseäsi kiinnostavalla alalla Opinnot luetaan hyväksi myöhemmin, jos pääset tutkinto-opiskelijaksi ammattikorkeakouluun. Joissain oppiaineissa käytössä ns. avoimen väylä: Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 60 opintopistettä tiettyyn koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja, voit hakea tutkintokoulutukseen. Avoimen väylän kautta hakiessasi sinulta ei vaadita pohjakoulutusta tai työkokemusta, etkä osallistu valintakokeeseen Maksullinen (ks. opinto-, materiaali- ym. maksut opinto-oppaasta) Voit valita kiinnostuksesi mukaan eri alojen opintojaksoja Voit halutessasi valita päivään, iltaan tai verkko-opetukseen painottuvia opintojaksoja Voit keventää tulevaa opiskelukuormaasi: suoritetut opinnot voidaan lukea hyväksi myöhemmin tutkinto-opiskelussa

Kesäyliopisto, kansanopisto Kesäyliopistot järjestävät mm. avointa yliopisto-opetusta ja avointa ammattikorkeakouluopetusta (maksullisia) Myös opistot järjestävät avointa yliopisto-opetusta tai korkeakoulutukseen valmentavaa opetusta

Ulkomaille opiskelemaan opiskelupaikka hankittava itsenäisesti tarkista: onko oppilaitos julkisen valvonnan alainen millaisen kelpoisuuden saat työmarkkinoilla lukukausimaksut ja muut kustannukset Koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla opiskelijavaihtoon suomalaisesta oppilaitoksesta taloudellinen, turvallinen ja helppo tapa kestää ½ - 1 lukuvuotta luetaan osasuoritukseksi tutkintoon voit saada lisäopintotukea ja apurahoja Tutkinnon osan suorittaminen ulkomailla Katso lisätietoja: Yliopistojen sivuilta

Jos työllistymismahdollisuudet mietityttävät Etsi tietoa työhönsijoittumisesta itseäsi kiinnostavista koulutuksista esimerkiksi töissä.fi –sivustolta www.töissä.fi